• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAKROUSEK: Není pravda - hotely obvykle dělají rezervaci částky na tvé kartě (zároveň tím ověřují pravost a platnost).

MALKE: Měl jsem kdysi dávno problém s debební kartou ČS v Amsterdamu. Z bankomatu jsem vybral peníze a v hotelu mi ji nevzali. Žádné řeči o debetní/kreditní - prostě jim nefungovala na tu rezervaci. Naštěstí jsem měl hotovost, tak jsem platil dopředu. Myslím, že to že daná karta nefungovala, nemělo souvislost s debetností, ale s typem karty, resp. služeb, které banka přes ni nabízí. Některé karty vydané českými bankami nejsou standardní karty.
    Jinak email - "this is not a credit card" neříká, že to je debetní karta (a proto nešla užít), ale že jim nefungovala.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ZONICEK: Jo. Ale partner té kamarádky přes to rezervoval s debetkou a problém neměl, takže nevím, podle čeho to tahají slosování, jenom zkrátka že nám se to nepovedlo.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZONICEK: Z vlastni zkusenosti - jednu noc nikdo neresi. Kor v Italii, tam budes rad, kdyz te neposlou do hotelu naproti nebo v jine vesnici. Ale treba se pletu a Italove vstoupili do sebe, kdyz vidi, jaky jsou Rekove bordelari.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    MAKROUSEK:
    Tak uvidim, co se stane. všude je to na jednu noc, tak budu doufat, že se nikdo nebude pokoušet to blokovat a pokud ano, tak to snad projde.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZONICEK: Jak rikam, nevis dokud nezkusis. Zalezi na tom, jestli mbanka overuje zustatky u sebe, takze se musi ten terminal nekdy v Tramtarii spojit s pocitacem nekde ve sklepe v Praze nebo je publikuje nekam do site, takze staci, kdyz se terminal v Tramtarii spoji s pocitacem ve sklepe v one Tramtarii. A to nikdo nikdy nevi, pane Maximiliane Vyhodny.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    MAKROUSEK:
    Mám přesně tohle... Zustaten na účtě překračuje požadavek a limity taky... Tak snad..

MALKE:
    A to bylo taky přes booking.com?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZONICEK: Jak se to pozna? Jednoduse. Zalezi, jake mas na karte logo. Pokud VISA, tak to proste jak pise MUNIN clearujou pres VISA sit a je celkem jedno, jestli je kreditni nebo debetni. Rozdil muze byt, ze v nekterych pripadech se pres sit dotazuji primo tve banky na zustatek, coz nekdy nemusi fungovat. A to clovek nikdy nevi, ktere banky to tak maji a ktere kopiruji ty sve zustatky nekam do VISA cloudu. Ja mam pro tyto pripady karty ctyri od ruznych organizaci a bank a nejaka vzdy funguje. I kdyz se mi stalo, ze nefungovaly treba tri ze ctyr. A co se tyka rezervace hotelu, to vubec neres. V naproste vetsine pripadu si z karet nic nestahnou, protoze kdo by se s tim s prominutim sral? Budto dorazis a pak to zaplatis a nebo nedorazis a pak tam do toho pokoje nekoho nejspis daji, nebo ti to strhnou az pak, protoze prece maji cislo kreditky.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ZONICEK: Bacha na to, zkoušeli jsme pár měsíců zpátky rezervovat hotel v Portugalsku a neprošlo to. Debetku poznali a zamítli, museli jsme využít laskavé pomoci kamarádky, která za nás rezervaci udělala na svoji kreditku.

NELDE: Viz výše, rozpoznat to rozhodně umějí. Přišel nám mail "This is not a credit card", takže...
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Tak dle tohoto:
    mFórum
    http://www.mbank.cz/forum/read.html?f=1&cat=35&i=168898&t=168635
    by to mělo projít.

Se omlouvám za ty dotazy, ale jedu s tchánem a kdyby to neprošlo, tak se raději asi zatřelim.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZONICEK: Co tam píšou anglicky, ne česky. Jak psal MUNIN v USA jsou jiné debetní karty. Opravdu platí, že hotel nepozná jestli tvoje VISA karta je kreditní nebo debetní, protože to je mezi tebou a tvojí bankou. Navenek je to VISA. Jediné, co se počítá je zda projde blokace. Mimochodem, když mi v hotelu nešlo kdysi uplatnit kartu, tak jsem prostě zaplatil hotově celou částku dopředu jako deposit a bylo to.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    NELDE:
    V nápovědě booking.com píšou, že je většinou neakceptují. U hotelů kde jsem nic napsaného neni. Našel jsem jeden hotel (nejedu tam, kde píšou, že pokud použiju debetní, tak bude částka celá stržena - takže si pak nemůžeš vybrat, jestli to zaplatit cash, nebo celé)
    Celé to vyjde na cca 25k a limity mám na 40k. Takže to by snad neměl být problém.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZONICEK: Já myslel, co tam píšou o debetních kartách. Mimochodem jestli je VISA debetní nebo kreditní je záležitost jen a jen tvé banky, hotel to není schopen rozeznat.
    Horší problém můžeš mít s limity karty - doporučuji ověřit dopředu zda máš dostatečné limity (denní, týdenní, atd.)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    NELDE:
    U všech je napsané toto:
    Akceptované kreditní karty:
    Visa, Euro/Mastercard, Diners Club, Maestro, CartaSi
    Hotel si vyhrazuje právo provést předběžnou autorizaci vaší kreditní karty před vaším příjezdem.
    Accepted credit cards
    Visa, Euro/Mastercard, Diners Club, Maestro, CartaSi
    The hotel reserves the right to pre-authorize credit cards prior to arrival.

Tak snad... Protože já zatim taky nidky neměl problém zaplatit... Ale nedar bych zůstal v půlce itálie bez hotelu...
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ZONICEK: "Debetní" karta v USA kontextu znamená, že je clearovaná přes Pulse, Tyme nebo jinou lokální síť. MC/VISA karty vydané v ČR se z hlediska US obchodníka jeví jako kreditní bez ohledu na to, že fakticky kreditní nejsou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    On je ale trochu rozdíl mezi českou "debetní kartou" a americkou "debetní kartou". Když jsem platit normální kartou v americkém obchodě a vybíral si typ karty, tak jsem zadal debetní. A ono mi to nevzalo. Pokladní mi pomohla výběrem "kreditní" a všechno fungovalo. Takže bych se nebál. Zkus se podívat na anglickou verzi textu, co tam vlastně píšou.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    KAREN:
    To právě prý přes booking.com už nechodí. Ptal jsem se i známého (co má hotel) a prý taky nic neposílá. Potvrzení je normálně na booking.com co si můžeš vytisknout (a je hned aktivní - takže to nepotvrzuje hotel).
    Akorát se bojim, že si na ty peníze budou chtít možná šáhnout ty 3 dny před příjezdem (kdy to už nemůžu stornovat) přijdou na to, že je to debetní a pak čau... :(
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZONICEK: kazdopadne by ti melo prijit potvrzeni rezervace
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    KAREN:
    jj... to jsem taky udělal... Akorát jedu přes 11 hotelů, tak snad všichni odpovědí.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZONICEK: tak nezbyva nez jim kvuli tomu napsat;)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    KAREN:
    No zkoušel, ale oni si to můžou (ale nemusí stáhnout) a otázka, kdy si to stáhnout...
    Mám to rezervnuté 2 dny a zatim nic (ani email, ani blokace na kartě) :(
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZONICEK: myslim, ze tyhle spolecnosti, resp. hotely u nich registrovany, chtej pro rezervaci primo kreditku - ne klasickou debetni kartu. (aspon pro jeden podobnej server jsem texty v tomhle duchu prekladala...) a zkousel jsi to teda rezervovat??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam