• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KOC256: jako jo, ale co znamena, ze nejsou aktivne pouzivany? kdyz mam kartu na netove operace a pouziju ji treba jednou za ctvrt roku, je pouzivana aktivne, nebo neni?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRTVY_KENNY:
    ja verim ze mi staci tato cast vety a tak jsme to smazal:

Změna se týká automatického obnovování platebních karet, které nejsou aktivně používány.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    fakt hlavy dute.

Vážený kliente,

rádi bychom Vás informovali o nových Podmínkách pro vydávání a používání platebních karet mBank, které vstoupí v platnost 15. 11. 2011.
    Změna se týká automatického obnovování platebních karet, které nejsou aktivně používány. Nové podmínky naleznete na odkazu níže.

S pozdravem
    mBank

Podmínky pro vydávání a používání platebních karet mBank platné od 15.11.2011

1/ na tom odkazu je nahore veta: Aktuální obchodní podmínky s účinností do 15. listopadu 2011 si otevřete v PDF.

jedna veta, dva odkazy kazdy jinam. asi, abych mohl porovnavat }nejlepe si to barevne vytisknu a pak zasednu se zvyraznovacem.

2/ to mysli fakt vazne, ze si to mam cele procist a vytusit, o cem konkret je ta zmena?
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    3D Secure online payment system not secure, researchers say - security - PC World Australia
    http://www.pcworld.idg.com.au/article/334105/3d_secure_online_payment_system_secure_researchers_say/
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NELDE: Prave. Jak uz jsem se vyjadroval nize, 3D Secure neni ochrana klientu, ale ochrana zajmu banky. Proto cokoli, co zahrnuje dodatecne kroky (at uz to je zadavani esemeskoveho kodu nebo nutnost prohlizet si nekolik ruznych vypisu pripadne platit nekolik ruznych karet a pamatovat si, na co ktera je) je pro me jako klienta zbytecna pruda. A navic to omezuje pouzivani karty jako platebniho instrumentu po internetu na zeme, kde funguji esemesky dostatecne rychle, nez vyprsi sessiona nebo platnost toho kodu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAKROUSEK: A co kdybys měl výběr - třeba speciální kartu pro internet (nemusí být ani fyzická) s 3D Secure navíc - protože v eshopech s 3D Secure zase časem normální kartu nepoužiješ.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Hlavně zkus prosím nezapomenout na ten program pro lidi, co utrácí kartou. To zatím žádná nízkonákladovka nemá. A přitom všichni počítají s tím, že na používání karet budou vydělávat na ten provoz "bez poplatků" - alespoň nabízí karty zdarma. Při jednoduché logice - mám-li více účtů zadarmo (proč ne, když to nic nestojí), tak mám také více karet a budu dávat přednost té, která mi něco přinese. Tedy i pokud si vezmu Fio, AB, ZB nebo EB jako hlavní banku, tak pokud karta od mBank bude zajímavý produkt, tak to může převážit misky v její prospěch. Nemluvě o tom, že s kreditkou ani nemusí být mBank účet tím hlavním. A pokud jiná banka provádí ty operace, na kterých se prodělává a mBank ty, na kterých se vydělává, tak ...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: příští týden je mRada, tak se pokusím nezapomenout.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NELDE: Konkurencni vyhoda v tom, ze se omezi pouzitelnost placeni po internetu? Juchuchu! Me to v Citine zapli, i kdyz jsem o to nezadal a kdyz jsem protestoval, tak povidali, ze mam smulu, ze to zapinaji vsem. Tak a od te doby jejich karticku pouzivam o hodne min. Vydelali si.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    E2E4: no vidis, jenze jak rikam, je to stupido, pac to tam ma asi kazdy at splnil ty podminky nebo ne. ale zazadat si muzu. :) asi nemaji co delat.
    CASTER
    CASTER --- ---
    NELDE: co chtel ROUMEN rict, ze tohle pomuze jen v obchodech, kde to 3d secure pouzivaji. Jinde zadna bezpecnost navic, vcetne (opravte me, jestli to neni pravda) paypalu a amazonu, kde maj cislo karty ulozene porad.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MRTVY_KENNY: čoveče ty jsi mág, ještě včera jsem to tam neměl a teď už to tam je! :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    E2E4: takhle to vypada

NELDE
    NELDE --- ---
    ROUMEN: Já o té možnosti vím. Jenže to je obezlička, lepší je to mít napřímo - zadám číslo karty, dostanu SMS potvrdím.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    NELDE: Ale tohle 3D funguje u obchodníků, kteří to podporují. Na internetový platby mám u mbank vyhrazenej jeden eMax účet a k němu jednu kartu jen pro platby na netu. Před zaplacením kartou se přihlásím k účtu, zkontroluji jeho stav, případně doplním peníze, povolím platbu kartou (zvednu limit z 0 na částku kterou platím nebo o něco víc), provedu platbu a když proběhne, vidím že je částka blokována, tak zase limit pro placení snížím na 0. Zdá se to trochu zdouhavější, ale mám všechno pod kontrolou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Adamme, nevíš, kdy mBank půjde do 3D Secure? To by byla konkurenční výhoda.
    Nejbezpečnější platby kartou na internetu nabízejí tři banky - iDNES.cz
    http://finance.idnes.cz/nejbezpecnejsi-platby-kartou-na-internetu-nabizeji-tri-banky-pu5-/bank.aspx?c=A110914_143118_bank_bab
    A také by to motivovalo lidi k většímu utrácení.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MRTVY_KENNY: v Žádostech teda nic relevantního nevidím.. Navíc mně to někam zmateně přesměrovalo apod. a volat na mLinku? oh oh.

jako mBank by mohla bejt fajn, kdyby neměla tyhle nesmysly - prostě low cost jednoduchej produkt..
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    E2E4: me to vetsinou nejak vyzvalo
    ale nejak nesmyslne, takovy pokus/omyl, kdy mi treba nasledne oznamili, ze jsem nesplnil podminky, na to kadim, tam mam plno sporicich kont s nulama, takze to neresim.
    maximalne nejak pres zadosti..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MRTVY_KENNY: hele a kde si to aktivuje? Zdá se že jsem jejich výhodné nabídky na výhodně úročený účet odmítal tak dlouho, že už mi je přestali nabízet, takže nebudu moci udělat transakci, které mi za měsíc a půl vydělá skoro 250 Kč :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    NELDE: mám pocit že takhle to udělala RB - a mimochodem možná ani to ne, něco ve stylu:

- nejdřív žádný poplatky (viz reklamy)
    - pak poplatky při obratu 20 tis +
    - pak poplatky při obratu 25 tis +
    - telefonická nabídka na nové "výhodnější" poplatky - ve skutečnosti nabídka podepsat zdražení poplatků - odmítnuto
    - zavedení poplatku 200 Kč za měs za vedení účtu

.. nic z toho písemně... odchod od RB, retenční nabídka na půl roku odpuštění měsíčního poplatku. (haha, to určitě)
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Klidně by mohli vyhlásit slevu na ty poplatky - to není změna rámcové smlouvy, tedy to mohou udělat hned (-; Změna ceníku směrem dolů je pak jenom formalita. Mimochodem, touhle metodou by mohly všechny banky ten zákon obejít - dát do ceníku vysoké poplatky a pak je odpouštět - a podmínky odpouštění už nejsou součástí smlouvy (-; Asi jako když mění úroky.

Nicméně je zajímavé, že tak učinili po zveřejnění ceníku AirBank, která tam má výběr z jakéhokoli bankomatu za 25,- a poplatek za odešlou platbu 5,-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam