• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CMLKA: no třeba to s tím limitem 10 odchozích plateb už zase není pravda... jinak asi bez komentáře, někdo si chtěl napsat "článeček", jen se divím, že mu to na penize.cz uveřejnili...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Co nabízejí mladé české banky? Testováno na lidech! - Peníze.cz
    http://www.penize.cz/ucty-karty/225311-co-nabizeji-mlade-ceske-banky-testovano-na-lidech!
    POPEY
    POPEY --- ---
    Vlastní zkušenost: Mám účet u Fio banky - FinExpert.cz
    http://finexpert.e15.cz/vlastni-zkusenost-mam-ucet-u-fio-banky

samy dobry zpravy

sorry za offtopic kdyz se nejedna o mbanku

ale je skoda ze ta mbanka neumi ten podnikatelsky ucet taky
    nevahal bych

ADAMM
    ADAMM --- ---
    POPEY: Po pravdě řečeno, je to jediná reálně česká banka, což nakonec může být plus... Jestli krachne KBC nebo Societe General, tak s ČSOB a KB bude taky ámen ;) o Unicreditu a jeho rekordní ztrátě nemluvě... Dej si tady filtr na FIO (nebo vedle v klubu Banky a bankovnictví) a uvidíš sám. Podle mě fakt v pohodě - byla to dva roky nás největší konkurent...

Jinak ještě k mBank - teď už tam zahraniční platby fungují, i když to není zcela bez problémů.
    POPEY
    POPEY --- ---
    cywe

vubec fio banku neznam
    aby se clovek nespalil tim ze za rok to bude tunel

du hledat naky info
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    POPEY: to není pro s.r.o. - jen pro živnostníky (OSVČ). na firmení účet pro s.r.o. doporučím jistě nejen já FIO - http://www.fio.cz/
    ATAN
    ATAN --- ---
    POPEY: obavam se, ze je tento ucet jen po osvc a specialni ucet pro vklad zakladniho kapitalu neumi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    POPEY:
    ucet pouzivam a je OK. Jedine co platim je tusim 3kc za odchozi platbu jinak nic. Jak je to s s.r.o. nevim. Kdyz jsme mel v ruce zivnostnak a obcanku tak jsem to konto zalozil na jednu navstevu... ale klidne jim zavolej na linku a zeptej se u zdroje... treba se neco za tech par let zmenilo ci jsem na neco zapomnel.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    VANEK: Když znáš půjčenou částku, dobu a RPSN tak spočteš snadno kolik zaplatíš bez ohledu na to kolik je úrok a kolik poplatky, protože jsou to toho rpsn rozpuštěný právě tak, aby to šlo jednoduše přesně spočítat :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ROUMEN: Jasně že RPSN je nejjednodušší způsob, jak shrnout náklady na úvěr do jednoho čísla (i když ne univerzální: spotřebitel může mít nelineární interní úrokovou křivku, takže ho celková suma bude zajímat spíš, atd. atd.), ale nesouhlasil jsem s ROUMEN "je primitivní si vypočítat kolik zaplatíš když máš částku a dobu jen z tohohle jediného čísla" právě proto, že není jasné, kolik se tam vedle běžných splátek rozpustilo nestandardních poplatků.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    VANEK: RPSN nemá sloužit ke zpětnému určování poplatků, ale má jasně ukázat, o kolik víc zaplatíš. Tebe nemusí zajímat kolik z toho dělá samotný úrok a kolik poplatky, ale kolik tě to bude stát dohromady. To, že se RPSN mění podle částky a doby splatnosti a dalších věcí je pochopitelný. Ale je to jediný rozumný číslo pro porovnání "nákladů" různých produktů. Je přeci úžasný, když ti někdo půjčí s nulovým úrokem a halasně inzeruje nulový úrok. Jenže když jde o "rychlou půjčku" na 1 měsíc, bez úroku, jenom zaplatíš jednorázový poplatek 100 Kč za vyřízení půjčky, tak ti právě RPSN prozradí, jak moc je tahle půjčka výhodná :-)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    ADAMM: je, ale neni na strankach. to me mrzi... i kdyz ted uz me to tak netrapi, kdyz vim, kde to najit :o)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MEDAN: tak RPSN i příklad výpočtu půjčky tam je...
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    VANEK: no dokonce...
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    Mimochodem (nejsem teda pravnik, tak si to mozna jen blbe vykladam, ale...) 321/2001 Sb. §3 rika, ze:

"Jestliže je nabízen spotřebitelský úvěr nebo zprostředkování smlouvy, ve které se sjednává spotřebitelský úvěr, reklamou2) nebo nabídkou zboží nebo služby obsahující úrokovou sazbu nebo jakékoli údaje týkající se nákladů na úvěr, musí být jejich součástí roční procentní sazba nákladů na spotřebitelský úvěr nebo příklad jejího výpočtu. Vzorec výpočtu roční procentní sazby nákladů na spotřebitelský úvěr je uveden v příloze tohoto zákona."
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    ADAMM: aha, to jsem nezkousel (resp. by me nenapadlo, ze to bude tam). diky!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MEDAN: ono to může být i tím, že jiné RPSN má člověk z venku a jiné stávající klient. pro stávající (speciálně v případě předschválené půjčky) je kalkulačka přímo v žádosti a jak jsem se díval, čím víc si půjčuješ, tím nižší RPSN (teď jsem si tam naklikal 350k na 36 měsíců a vidím RPSN 14,5%).

když půjdeš do té žádosti o půjčku, tak si s tím můžeš pohrát dle libosti.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: imho ne. respektive jsem si tím skoro jistý, protože to by jinak téměř všichni porušovali zákon...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MEDAN: já tě docela chápu, ale neviděl bych to tak vyhroceně... je pravda, že kdybych tam byl, tak bych určitě za online kalkulačku loboval. hodím to do mailu lidem z marketingu jako zpětnou vazbu.

taky můžeš zkusit napsat normálně na kontakt@mbank.cz nebo se podívat na mFóru, jestli se to tam nerozebíralo (imho určitě jo, ale nemám teď úplně čas to pro tebe dohledávat)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam