• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MEDAN: já tě docela chápu, ale neviděl bych to tak vyhroceně... je pravda, že kdybych tam byl, tak bych určitě za online kalkulačku loboval. hodím to do mailu lidem z marketingu jako zpětnou vazbu.

taky můžeš zkusit napsat normálně na kontakt@mbank.cz nebo se podívat na mFóru, jestli se to tam nerozebíralo (imho určitě jo, ale nemám teď úplně čas to pro tebe dohledávat)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ROUMEN: To právě není; RPSN se vypočte numericky/iterativně z finančních toků, ale pokud nevíš, kdy jsou jaké poplatky, tak je zpětně namodelovat nejde.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    ROUMEN: to je sice hezky a podle toho bych si to asi i spocital, ale bud jsem blbej a slepej, nebo to na tom webu proste nemaji...
    jediny info co jsem nasel je tohle: http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/urokovy-listek/#tabs=3
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    MEDAN: Právě RPSN je nejužitečnější číslo, protože je porovnatelné napříč všemi produkty bez ohledu na částku, dobu splácení, poplatky, ... Je to prostě kolik procent z částky zaplatíš za rok navíc. A protože je v tom zahrnutý všechno (i skryté poplatky jednorázové i pravidelné), je primitivní si vypočítat kolik zaplatíš když máš částku a dobu jen z tohohle jediného čísla.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    ADAMM: docela dost me stve, ze to nemaji napsany na webu. tim se pro me bohuzel mbank ponizuje k ostatnim, kteri chteji neco mlzit a nemluvit na rovinu...
    na cestu na pobocku bych si rad nasel cas az si budu jisty kolik me to bude stat. a volani nekam obecne mi nahani husi kuzi. navic vim, ze dve hodiny po zavolani/navratu z pobocky uz si stejne nebudu pamatovat co mi vlastne rikali...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: A není zákon, že vedle RPSN se musí uvádět i celková zaplacená částka?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MEDAN: p.a. znamená per annum (za rok) - čili roční úrokovou sazbu. podstatnější je ovšem RPSN - v tom jsou totiž zahrnuty i poplatky. sazby se liší podle požadované částky a období, původní mPůjčka měla na webu kalkulačku, u mPůjčky plus už není. nejlepší máš imho a) stavit se na pobočce a zeptat se, co má nejlepší RPSN b) zavolat na mLinku.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    GOR: dekuji za radu, spis bych ale ocenil neco k veci ;o)
    GOR
    GOR --- ---
    MEDAN: No, byt tebou bych si nepujcoval.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    Nejak se mi nikde nepodarila najit nejaka kalkulacka na pujcky - abych se mohl podivat kolik preplatim, kdyz si pujcim tolik a tolik na tak a tak dlouho. Jediny co jsem nasel je tahle velmi nejasna informace: "od 10 % do 18,9 % p.a." - co znamena "od / do" a co znamena "p.a."? A jak podle toho spocitam pozadovanou infromaci?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: nahlásím :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Blbost ale...
    V PUSH mail prisel tento preklep: "mBank: Potv. zmeny adresy: Adresa KOREŠPONDENČNÍ ..."

- zmeny -> změny
    - KOREŠPONDENČNÍ -> KORESPONDENČNÍ

:)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mimochodem v Dánsku mají zajímavou a užívanou bankovní službu - mají spojený variabilní symbol s číslem účtu do jednoho kódu - prostě při platbě v IB zadáš jeden nedlouhý kód a je to. Docela s tím bojujeme, protože dodavatelé jsou na to natolik zvyklý, že ani čísla účtů neposkytují (což je hezká bezpečnost, ale pro naše zahraniční platby na pikaču).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: nepříliš časté, ale setkáš se s tím třeba u KB... (mBank samotnou ani nepočítám, protože to není nutné zadávat.)
    ATAN
    ATAN --- ---
    predcisli
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Číslo účtu, kód banky, co je třetí?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: můžu se zeptat, ale imho bez šance.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM - až budeš na radě, tak jeden nápad - nešlo by do IB dát možnost posílat peníze po Česku zadáním IBANu (kopírování jednoho čísla místo třech)?
    KAREN
    KAREN --- ---
    BUNDA: nevim. jim se ta platba prave vratila a ja nechapu proc./ klient dostal od banky hlasku, ze platba neprobehla a vraci se to a k tomu info "xxxxx [= IBAN] xxxx/ACC/BRE BANK S.A., ORGANIZACNI SLO1, JUGOSLAVSKA PRAGUE /ACC/uta-need ibk-". jak tomu mam rozumet, to fakt nevim)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    jestli to chápu dobře tak si některé banky neaktualizovaly informace a tím pádem přepokládají, že to nelze jinak než přes korespondeční banku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam