• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    ja zakladal na pobocce...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YNZA: no axa banku asi ne, nebo jo? pojišťovna to imho nedělá, účet se zakládá poštou, nikoli na pobočce.
    YNZA
    YNZA --- ---
    NELDE: dobra dobra, ukecali jste me. axu mam v miste a 170 mesicne beru jako lahev vina bonus
    DYNK
    DYNK --- ---
    MRTVY_KENNY: dík! To jsem nenašel..
    NELDE
    NELDE --- ---
    YNZA: V zásadě ano, pokud máš 100k, tak 2% ti dělají 170,- měsíčně. Při delší době a větší částce se to vyplatí ještě více. Navíc to uděláš jednou a pak to můžeš užít kdykoli. Nemluvě o tom, pro případ krachu banky je dobré rozložit rizika (ono to vždy chvíli trvá, než je to vyplaceno).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YNZA: imho má smysl udělat si účet u AXA - je s kartou, která má super kurzy, takže já to sice nepoužívám jako spořák, ale nákupy s ní mi spoří peníze víc než spořící účet :)

jako spořák to nepoužívám právě proto, že to sice je super na nakupování po netu díky kurzu - ale nastavování limitů (proti mBank) je zase úplná bída, takže tam radši moc peněz nemám.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    YNZA: mozna je trosku podezrele, ze hodlas sporit jen mesic/dva.. ja mam naopak na sporaku porad prakticky vse. (krom par dnu pred inkasem rsp. po vyplate, kdy neco lezi na beznem uctu)
    YNZA
    YNZA --- ---
    BUNDA: ale ma cenu kuli mesici/dvema zakladat este sporak jinde?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: to by bylo jen dobře (osobně mě to netrápí emaxy+ mám mrtvé), ale u banky honosící se jednoduchostí a srozumitelnými podmínkami je to do očí bijící lež :-(

YNZA: přesun na jinou Visu lze i jinde (Axa - navíc super kurzy) nebo Zuno.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak na Slovensku už ty opruzy a pásma a podobně šly do háje, předpokládám, že s určitým zpožděním se toho dočkáme i u nás. Nemám to ale nijak potvrzené, je to jen moje domněnka :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    BUNDA: mit to moznost hned prelejt na jinou visu ma taky neco do sebe. nemam to tam abych zil z uroku, cekam az mi dodaj fotak a pak to zas rapidne klesne :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    YNZA: řešení je spořit jinde :-) Bez opruzu.
    YNZA
    YNZA --- ---
    takze reseni je zalozit dalsi ucet a na tom puvodnim nechat 99 999 zbytek prelejt? ted sem to totiz taky preflakl
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    DYNK: Pokud překročím limit 100 tisíc Kč u eMAX Plus a pak se zas vrátím pod limit, musím žádat znova o výhodné úročení?

V takovém případě o něj znova žádat nemusíte. Automaticky se vrátí v den, kdy klesne zůstatek pod 100 tisíc Kč.

Otázky a odpovědi (FAQ)
    http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/faq-otazky-a-odpovedi/?category=86
    DYNK
    DYNK --- ---
    Dneska jsem koukal na podmínky akčního úročení (2% p.a.) na Emax Plus a není mi jasná jedna věc. Když je na účtu obnos menší, než 100tis, je to v pohodě. Pokud je na účtu víc, než 100tis, tak dle podmínek akční úročení nelze využít ani na těch "základních" 100tis. Podle mě je to pro banku nevýhodný, ale budiž. Zajímá mě situace, kdy bylo krátkodobě na účtu víc než 100tis (tím byly porušeny podmínky akce) a následně se zůstatek vrátil pod 100tis. Obnovuje se v tomhle případě akční úročení automaticky?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PISTA1: zmizí, já už je tam nemám. ale nevím, jak je to dlouho.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PISTA1: koukni na mFórum, ale tuším že nezmizí.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Neví někdo za jak dlouho zmizí zablokovaná karta z netbankingu?
    VITI
    VITI --- ---
    ADAMM: mne ted taky praska (po roce) ... stara vydrzela 2 roky ok. Penezenka i zadek porad stejny :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    V SUOIVSOLTSI S VZÝUKEMM NA CMABRIDGE UINERVTISY
    VLŠYO NJAVEO, ŽE NZEÁELŹÍ NA POŘDAÍ PSÍEMN VE
    SOLVĚ. JEDNINÁ DLEUITŽÁ VĚC JE, ABY BLYY PNVRÍ
    A PSOELNDÍ PÍMESNA NA SRPVÁÉNM MSTÍĚ. ZYBETK MŽUE BÝT TOTÁNLÍ SĚMS A TY TO PŘOÁD BEZ PORLBMÉU PEŘČETŠ.
    JE TO PORTO, ŽE LDIKSÝ MEZOK NETČE KDAŹÉ PENSÍMO,
    ALE SVOLO JKAO CLEEK. ZJÍAMVAÉ, ŽE ???

Asi tak no ;-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Máš to v názvu "podle částky" vs. "podle počtu". Občas je třeba číst.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam