• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KOC256: http://www.youtube.com/watch?v=oAzHf8IIqyM
    NELDE: 2.5 cm to opravdu neni, neni az takovy problem udelat mobilni ctecku na deset centimetru. A pokud muzes udelat tu antenu tak, aby ji dotycna osoba prosla (napr. upravis futra od dveri), tak to taky funguje.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SM3: já to řeším pomocí http://www.top-pojisteni.cz - využil jsem to jenom jednou (teda moje přítelkyně, ale pojištění i jeho uplatnění jsem řešil já) a Generali mě příjemně překvapila, proplatili i čtyřkolku na poušti, kterou jsme měli jako převoz k lékaři, rychle a bez keců.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SM3:
    to je vetsinou to nejdulezitejsi co je napsane v podminkach... ;-)
    SM3
    SM3 --- ---
    ADAMM: no právě si říká, že těch 420kč za rok není zase tolik, abych to řešil jinde... Bejvalka se takhle jednorázově pojištovala na cca 3týdny, když jsme jeli do Fr a stálo jí to cca 1500kč, nevim jak moc se to lišilo podmínkama, ale počítám, že by mě v případě nouze ošetřili a v nejhorším převezli do ČR, což v tom tuším je... Jezdím takhle x let, ale je fakt, že jsem to naštěstí nikdy nemusel využít a doufam, že to tak i zůstane!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SM3: nejde to, já jsem to nakonec zrušil, protože mi přišlo, že bude výhodnější pojistit se vždycky jen nárazově, tohle má podle mě smysl jen pro lidi, co cestují nějak víc... nehledě na to, že - pokud mám věřit lidem, co se v tom vyznají líp než já - pojištění na kartě (a není to jen mBank) je většinou nic moc a má tolik výjimek (to ovšem i leckteré normální cestovní pojištění), že je lepší pořešit to nějak jinak...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VICA: jistě
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PISTA1: Taky mám ten dojem, když jsem nad podobným trikem jako SM3 přemýšlel. Bylo tam tohle časové omezení.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    VICA: jo, už jí mám doma, je tam všechno stejné, magnetický proužek i čip, + nápis visa pay wave navíc, jinak žádný rozdíl, příští týden odzkoušim platbu mávnutím...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SM3: tuším bylo, že když to zrušíš, tak ho můžeš znovu aktivovat až za 12 měsíců.
    VICA
    VICA --- ---
    ....tedy rozumím tomu dobře, že bezkontaktní kartou bude možné platit na všech klasických terminálech i nadále ?
    SM3
    SM3 --- ---
    Vím, že si to můžu najít, ale zeptám se :)
    Udělal jsem si cestovní pojištění ke kartě, jedu někam párkrát do roka, né každé měsíc a koukám,že mBanka strhává měsíčně 35kč a né jednou za rok jako ČS, kde jsem to tedy neřešil, když to odešlo naráz za celý rok, ale je reálné to pojištění u mBank, vždycky zrušit, resp. mít ho aktivní pouze na ten měsíc kdy jedu pryč?
    Naposledy jsem si to pojištění dělal lehce před půlnocí a v 6ráno jsem letěl - podle slečny na přepážce je to aktivní za 24hod od zaktivování v IB ... tzn. je poplatek za zrušení pojištění a opětovné zaktivování?
    Není to nějak závratná částka, ale když si hrajou na banku s min. poplatkama, tak bych si to rušil jak mě to napadne... at tedy ušetřím :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    POPEY: tak mBank kartu prakticky nepoužívám, kdyby tak pouze na výběry. Proto raději kontaktní. Naopak kreditkou jiné banky platím téměř vše a tam mám bezkontaktní už dlouho.

Co je ale horší s bezkontaktními terminály se rozmáhají off-line platby a tak jsou ti limity na nic a na účtu vidíš až zaúčtované platby bez blokací a pozdě :-(
    NELDE
    NELDE --- ---
    POPEY: Viděl jsem to užívat v Holandsku před lety. Měli to kombinované. Buď jsi to užil jako peněženku nebo jako kartu (měli i speciální bankomaty, kde jsi mohl tu peněženku dobít). Bylo to super, nahrazuje to drobné. Zejména v různých automatech. Je to rychlejší než hotovost, takže se vyplácelo mít pokladny jen pro tyto platby. Takže je to dobrý pokrok. Pokud to je fakt 2,5 cm, tak je to bezpečné až dost.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    POPEY:
    no je to nejaka evoluce a ukaze az cas zda to neni slepa vetev...

sirokouhle monitory bych taky neodhadl ze budou mit budoucnost sveho casu...
    POPEY
    POPEY --- ---
    jj postrehl
    prisel mne mail protoze mne konci platnost karty

a hned sem jim tam volal ze ji nechci
    ze chci starou klasiku

apropo co si o tom myslite?
    je lepsi ta bezkontakni nebo kontaktni(stara)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Pro ty co to nahodou jeste nepostrehli... :)

Bezkontaktní karty pro všechny - Blog
    http://www.mbank.cz/blog/article,404,bezkontaktni-karty-pro-vsechny.html
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JUANITA: zavolat a nechat se ověřit.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    wtf. zablokovane mBankovnictvi: kde zjistim ciselne heslo pro mLinku (kdyz ne v IB? :]). potrebuju odeslat platby.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    POPEY: Na SEPA platby jsou ze zakona tridenni lhuty; byt nic nebrani bance stihnout to drive (coz se muze stat napr. v situaci "posilam penize v ramci sesterskych bank v ruznych zemich"), vymahani kratsi nez zakonne lhuty bude dost ztraceny pripad.
    POPEY
    POPEY --- ---
    dotaz ohledne SEPA platby

sedim u pocitace ja a moje pritelkyne
    zadavame uplne stejnej prikaze SEPA platby kdy si posilame penize do spanelska
    na stejnej ucet
    ona u KB
    ja u mbank
    no a vysledek je ten ze druhej den na spanelskym ucte pristanou penize z KB
    a mbank zatim jeste nic
    ?

Jak je to mozny?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam