EMIS:
BUNDA: tady bych si dovolil trochu oponovat.
1) zkušenosti z mFóra jsou v naprosté většině od těch, co půjčku nedostanou - i kdyby to bylo třeba 20 %, nepředpokládám, že by to bylo v případě "předschválené" půjčky podstatně víc. co znamená předschválená? (nejen v případě mBank, ale všude, i v bankách, které - samozřejmě - diskusní fórum nemají) jen tolik, že obraty na účtu kvalifikují zákazníka pro půjčku. co následuje? kontrola v registrech. tam se může stát: a) daný člověk má úvěrů hodně - byl by přeúvěrovaný a půjčka je zamítnuta b) má škraloup v registrech (CBCB nebo Solus) - taky může dojít k zamítnutí c) v registrech jsou chybné informace (např. zrušená kreditní karta vedená jako aktivní) a úvěr je také zamítnut.
situace z počátku mBank - zamítnutí z důvodu nulové úvěrové historie - už neplatí.
EMIS: pokud máš pravidelné příjmy již půl roku, s největší pravděpodobností za chvíli zase nabídky na předschválenou půjčku začneš dostávat. systém nepozná, zda jsi OSVČ, ale
podle mě pozná a zvažuje, zda dostáváš pravidelnou výplatu nebo ti chodí peníze nahodile různě během měsíce / různé částky.
A s hypotékami nemají spotřebitelské úvěry co dělat, to s tím v podstatě nijak nesouvisí. mBank bych si vybral tehdy, pokud bych byl zaměstnanec a/nebo měl velmi nízké LTV. že zaměstnanec nejsem, tak jsem to - přes svoje docela dobré kontakty - ani nezkoušel, zbytečně bych se nervoval a výsledek by v mém případě asi nestál za to.
BUNDA: máš to někde podložené čísly, tu stejnou úroveň (ne)splácení u mBank jako u jiných bank? mám za to, že to nejsou úplně veřejné údaje?