• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PISTA1: tak jednoduché to není. Vidím na účet kam přijde cca 10k a během měsíce jsou fuč, zbývá tam kolikrát pár set a předschválené je tam vše.

Ale jak říkám předschválené v mBank neznamená opravdu nic.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    EMIS: Aby se ti ukazala predschvalena pujcka tak musis mit na uctu kupu prachu,nebo naopak dluzit.
    Kdyz sem mel na uctech pres 80 tak tam furt neco bylo. Pak sem presunul na vyhodnejsi sporak, na ucet chodila jen vyplata takze tam nebylo pres 30 a nabidka zmizela. Ted co mam hyposku tak tam zas je nejakejch 200.
    EMIS
    EMIS --- ---
    BUNDA: diky, mam jeste free ucet u zuno a tam mi uz nejake predschvalene veci nabizeli, ikdyz jsem si tam nechal poslat jen nejakou mensi cast penez z projektu. Necekam, ze mi to hned daji a ani to nebudu uz pristi mesic resit, ale treba budou pripadne do budoucna vstricnejsi.

ADAMM: hele nevim, ocekaval bych ze banka bude sledovat i nejaky delsi trend. Osobne jsem nikdy nebyl v zadnem registru veden jako neplatic a ani na sobe nemam/nemel jsem zadne dluhy. Jedine co se zmenilo, ze presunem do Prahy jsem utratil vetsi cast uspor. Od te doby uz nabidky na pujcky nemam. Platby jsem zkontroloval a za poslednich 12 mesicu byl i tak prisun penez vzdy vyrazne nadprumerny, jen byly vykyvy v pravidelnosti. Nevim povazoval jsem se za solidniho klienta, ale asi jim pro mbank nejsem ;) Vnucovat/cekat az budu mit na ucte 150 a mbank mi nabidne pujcku na 50 se mi dal moc nechce ;(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NIGHTHUNTER: díky za upozornění - na nástěnce jsem to opravil a v záhlaví to zapomněl :)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ADAMM: jen mě trklo na nástěnce - 2. a každý další převod z eMax Plus už není za 150 Kč, ale za 19 Kč (opět výrazné zlepšení :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    jinak jsem po asi roce udělal update nástěnky / záhlaví, kde byly neaktuální informace (ve skutečnosti už jsou nižší poplatky, než co tam bylo psáno)... pokud by vás ještě něco trklo, tak napište. díky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EMIS:
    BUNDA: tady bych si dovolil trochu oponovat.

1) zkušenosti z mFóra jsou v naprosté většině od těch, co půjčku nedostanou - i kdyby to bylo třeba 20 %, nepředpokládám, že by to bylo v případě "předschválené" půjčky podstatně víc. co znamená předschválená? (nejen v případě mBank, ale všude, i v bankách, které - samozřejmě - diskusní fórum nemají) jen tolik, že obraty na účtu kvalifikují zákazníka pro půjčku. co následuje? kontrola v registrech. tam se může stát: a) daný člověk má úvěrů hodně - byl by přeúvěrovaný a půjčka je zamítnuta b) má škraloup v registrech (CBCB nebo Solus) - taky může dojít k zamítnutí c) v registrech jsou chybné informace (např. zrušená kreditní karta vedená jako aktivní) a úvěr je také zamítnut.

situace z počátku mBank - zamítnutí z důvodu nulové úvěrové historie - už neplatí.

EMIS: pokud máš pravidelné příjmy již půl roku, s největší pravděpodobností za chvíli zase nabídky na předschválenou půjčku začneš dostávat. systém nepozná, zda jsi OSVČ, ale podle mě pozná a zvažuje, zda dostáváš pravidelnou výplatu nebo ti chodí peníze nahodile různě během měsíce / různé částky.

A s hypotékami nemají spotřebitelské úvěry co dělat, to s tím v podstatě nijak nesouvisí. mBank bych si vybral tehdy, pokud bych byl zaměstnanec a/nebo měl velmi nízké LTV. že zaměstnanec nejsem, tak jsem to - přes svoje docela dobré kontakty - ani nezkoušel, zbytečně bych se nervoval a výsledek by v mém případě asi nestál za to.

BUNDA: máš to někde podložené čísly, tu stejnou úroveň (ne)splácení u mBank jako u jiných bank? mám za to, že to nejsou úplně veřejné údaje?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EMIS: imho předschválená v podání mBank znamená něco jako možná, někdy a někomu (ale rozhodně ne předschválená v pravém významu toho slova) :-D

Lidé, kterým následně bez problémů půjčí GE, ČS apod. si často u mBank ani neškrtnou viz opět reálné zkušenosti z mFóra.

Navíc živnostníky nemá mBank zrovna jako ideál pro schvalování půjček. Na jednu stranu je sice z pohledu risk managementu hezké, že má mBank na našem trhu tuhle pověst, ale na druhou stranu že by ostatní banky měly radikálně více nesplácených úvěrů to také není pravda. Zkrátka polská logika :-(

Já sice půjčky neřeším, ale necpal bych se tam kde mne nechtějí.
    EMIS
    EMIS --- ---
    resil jste nekdo mbank ve vztahu k pujckam?

Osobne, kdyz jsem mel na ucte dlouhodobe (+5 let) dostatecny zustatek plus pravidelny nadprumerny prijem, tak mi vzdy mbank nabizela nesmyslne predschvalene pujcky, typu 50-100K. Posledni rok jsem se presunul do Prahy, pul roku jsem mel prijmy nepravidelne a hlavne jsem cerpal, coz je pro kratke obdobi imo pochopytelne. Potom se situace vratila k puvodnimu, ale s tim ze cast uspor jsem utratil a ted by mi predschvalena pujcka bodla, ale nemam na ni i pres prijem narok. Pravdepodobne protoze delam jako OSVC? Nebo to ma jiny duvod?

Poslednich sest mesicu mam opet pravidelny prijem, presto i pres nadprumerne prijmy nestojim bance ani za kontokorent. Za to, kdyz jejich sluzby nepotrebuji, tak mi cpou nesmyslne pujcky. To nekdo ceka, kdyz mate nasetreno treba pul mice, ze si pucim 50K? Asi abych mohl platit uroky bance, jinak tu logiku nepobiram ;)

Do budoucna pocitam s hypotekou a timhle pristupem me Mbank zatim moc nepresvedcila. Mate stejnou zkusenost nebo mam jen smulu? Nevi nekdo jak u jinych bank, treba Zuno? FIO?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NIGHTHUNTER: mně se to moc nezdá - není to tam nikde jako vyjádření někoho z mBank. zeptám se, osobně mě to zajímá.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ADAMM: neřešil jsem to ani minule ani teď (řeším spíš jestli si udělám na Nový rok výlet za příbuznými u kterých mám trvalé bydliště, nebo je budu prosit aby mi to přeposlali do Prahy) a jednou za 3 roky takový malý problém holt beru tak, že nikdo není dokonalý...

ale jak píše BUNDA, tak na fóru je víc takových lidí a dokonce tam píšou, že adresy má mBank dokonce 4 - adresu trvalého bydliště, adresu korespondenční, adresu pro zaslání karty (u každé účtu může být jiná) a adresu zapsanou u účtu (u každého může být jiná).

mFÓRUM
    http://www.mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=219064&t=219064&sr=ld&pn=1&cat=22

mFÓRUM
    http://www.mbank.cz/forum/read.html?f=1&cat=0&i=217711&t=217690

Takže já to momentálně řešit nebudu a jelikož se chystám v dohledné době měnit trvalé bydliště do Prahy, tak po výměně dokladů už u mě snad budou mít jen jednu správnou adresu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NIGHTHUNTER: a řešil jsi to nějak, případně s jakým výsledkem?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NIGHTHUNTER: no i podle mFóra má občas mBank (karty jsou zasílány z polska) v adresách hokej. Nás co máme jen jednu to naštěstí nemusí trápit.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ADAMM: na kontaktní adresu bych moc nespoléhal, už podruhé mi přišla nová karta na adresu trvalého bydliště 200 km od Prahy, přestože kontaktní adresu tam mám v Praze už skoro 2 roky stejnou a platnou...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PULKA: Ta karta neni aktivni dokud ji pres IB neaktivujes. Takze spolecne schranky bych se nebal.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ADAMM: Ok, díky. Rodiče mi vybírají poštu. Ještě to promyslím, do Francie nechci aby mi přišla jinak než do vlastních rukou/na poštu, máme společnou schránku a ne, že by se mi tam něco ztratilo, ale debetku tam dostat nechci. Každopádně si mne uklidnil.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PULKA: chodí někdy v tom měsíci před posledním měsícem platnosti. takže tobě pravděpodobně někdy okolo 15.-25. března. nechodí doporučeně, takže pokud ti někdo vybírá poštu, tak by to neměl být problém. pokud si chceš změnit kontaktní adresu na Francii, tak by to taky mělo jít, určitě přes mLinku.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Mám kartu od mBank s platností do 04/13, mám stáž v zahraničí, takže jsem převážně tam. V ČR jsem skoro celý leden a pak je relativně pravděpodobné, že tu budu jeden týden na začátku března. Jak a kdy chodí nová karta? Dá se ovlivnit, aby přišla někdy, kdy jsem v ČR anebo aby v jiném času přišla do FR? A aby se nezasekla, nedošla mi do schránky jen tak a vůbec? (Znám fr. úřady i poštu a nevěřím jí nos mezi očima).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: no... jestli už to máš takhle pěkně sepsané, tak by to skoro byla škoda nehlásit. pošli to Vítkovi - vit.novak@cz.mbank.eu
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: pokud máš zkušenosti s házením hrachu na zeď šup s tím do mFóra :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    komu to hlásit? nebo se na to vyprdnout?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam