• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    co znamena aktivni? :) ja treba co mam ZUNO neplatim kartami mBank ale vyplata mi stale pres mBanku proteka... SIPO taky... Jsem aktivni? To asi jo ale nevydelaji na me...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: kde? já bych si myslel, že mlží ohledně počtu aktivních klientů, ovšem nikde tam konkrétní číslo neříká. osobně by mě překvapovalo, kdyby to bylo víc jak 200 tisíc lidí. ale jinak nevím?
    VANEK
    VANEK --- ---
    Roman Truhlář: V mBank hrají prim běžné transakce - E15.cz / názory
    http://nazory.euro.e15.cz/rozhovory/roman-truhlar-v-mbank-hraji-prim-bezne-transakce-999570
    Asi na třech místech plácá nehorázné nesmysly nebo přímo lže.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nějaká šance, jak v mobilní aplikaci změnit velikost písmen u ikonek? Mám 4,5'' a je to zatraceně malé a navíc vůbec nechápu logiku toho, proč mám aplikaci anglicky, když jsem si ji stáhla na českym google aps a je to česká banka (a mobil mám navíc celý francouzsky), ale budiž, v nastavení také nikde monžost to změnit.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ADAMM: jo jasně, máme tam všechno. Chybová hláška tuším pravila něco ve smyslu, platba nebyla přijata, zkuste jinou kartu, ale bohužel jsem si ji neokopírovala a nejsem nic o autorizaci tam nebylo. Jinou českou kartu u sebe ve Francii nemám a kupovat lístek jenom proto, abych zjišťovala "jestli to funguje, se mi nechce". Ale jsem si jistá, že jsem před rokem na tom samém portále platila mbank a šlo to.

NELDE: jo, vybrali jsme visa. Jinak berou všechny druhy.

KOC256: hm, taky bezva, ale oni to maj občas blokovaný, nicméně Norové normálně ne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Něco podobného funguje v Dánsku - zadáš v IB kód a je to zaplacené. Zřejmě nějaké databáze sdílená mezi bankami, kam pošleš svůj požadavek a když plátce zadá ten kód tak dostane z centrální databáze účet, částku a další detaily. Něco jako pojmenovaná šablona platby dostupná všem. Dodavatelé ani neuvádí účet své banky, protože není potřeba. Pěkné lokálně, ale jde to proti SEPA - máme s tím problém, protože platíme ze zahraničních účtů.

Integrace mikroplateb s facebookem (nebo jinou socialní sítí) zní jako zajímavá fíčura.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KOC256: frikulini
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: vypada dobre. snad zamakaji a nebude to klickovani mezi errory
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    ty barvy vypadaji nejak moc divoce :) Kdo bude jejich nova cilovka? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    V PL startuje nový mBank - vychytávky jako fulltextové vyhledávání, posílání malých částek jako kód pouze se znalostí telefonního čísla nebo kamarádstvá na FB a další věci. Nové logo (už to mimochodem nebude BRE Bank, ale všechny BRE a Multibank budou pouze mBank), všechno v novém... v CZ se předpokládá spuštění někdy v roce 2014.

více informací třeba tady:
    Dziś wystartował nowy mBank - Bankier.pl
    http://www.bankier.pl/wiadomosc/Dzis-wystartowal-nowy-mBank-2849501.html
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PULKA:
    me tak nesly zaplatit veci na hollisteru... ale to neslo zadnou ceskou kartou, tak nakonec paypal
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Čerstvá zkušenost z výletu po Rakousku. Na jedné mýtnici a jednom podzemním parkovišti nebrali VISA, ale jen MasterCard
    NELDE
    NELDE --- ---
    PULKA: A byla ta fr. karta VISA? Občas někde berou jen Maestro.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PULKA: předpokládám, že se nemusím ptát na banality typu - máte tam peníze, máte povolené internetové platby, zkontrolovali jste si to, že? v tom případě - otázka je, co to udělalo. objevilo se něco, nějaká chybová hláška? následně bych zkusil jinou českou kartu (jestli pro ně není Česko Čečensko) a kdyby i to fungovalo, tak bych to řešil s mBank. sice je šance na nápravu mizivá, ale zkusit se to dá. případně pošta.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Proč nejde zaplatit mbank kartou lístek zakoupenej přes norský dráhy (nsb.no)? Francouzskou kartou jsem normálně zaplatila (a ty mBank jsme tu zkoušely dvě)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: hm mBank, Equa, Fio, Zuno, Air Bank, Wuestenrot, GE, Ing, Artesa a končící Axa
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA:
    NELDE: tak na Dalicha samozřejmě nemám. kromě toho, co jsem psal (mB, Equa, Fio, Zuno a Air bank) jsem měl ještě tu Axu (právě jsem teď absolvoval dlouhý rozhovor po telefonu - protože jsem ztratil - respektive nechce se mi to hledat - klientské číslo, tak mi pošlou znovu uvítací balíček, abych ten účet mohl zrušit). pak už jen MPÚ, víc nic :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Jenže já jsem normální uživatel a ty jsi sběratel.
    Asi si dám i UCB na zkoušku.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: a navrch ještě cca 4 další :-) Ale na počty karet bych s Dalichem nesrovnával :-D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE:
    ATAN:
    já mám všechny tři :) a Air bank a Zuno navrch...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ATAN: Možná pro někoho ano, ale mě zatím přijde mBank + EB lepší kombinace než mBank + Fio. Náhrada Axy je v kombinaci dobrého úroku na spořícím účtu + dobré kurzy v zahraničí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam