• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: neporovnavam, rikam akorat ze mi z fio uctu platby proudi rychle, z eurovyho do eurozony a z kc do ceckych bank, jestli je za tim tohle voodo nebo jiny me je uplne fuk. je to proste levny a rychly.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Konkrétně mBank má SEPA platby zdarma. Zde ale byla řeč o FIO a ti používají TARGET2.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Spíš naopak, kdyby korunové platby stály tolik jako SEPA, taky by mohly být srovnatelně rychlé.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ale porovnávás 2 naprosto odlišné věci. Je to, jako bys srovnával cestu vlakem a lodí a podle toho hodnotil dopravce.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: tak tohle me netrapi, do nemecka posilam z euroveho uctu, protoze mi naopak eura prichazeji, nemam duvod konvertovat na kc, protoze pak bych konvertoval dvakrat...\
    dulezity je pro me vysledek a tim je neuveritelna rychlost.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Ale platby v € posílá FIO přes TARGET2 a tam jsou zase jiná pravidla, než u CERTISu (clearingový systém ČNB). Kdybys chtěl do toho Německa poslat platbu v českých korunách, tak nejen, že by ses pořádně prohnul na poplatcích (SEPA a TARGET2 umí jen platby v €), ale i by to trvalo déle, klidně několik dní.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    No Equa má "deadline" o půlnoci třeba a prioritní platby taky nemá. V mBank to odchází opravdu vždy v 8h, nepřijde mi, že by to byla nějaká extra požadovaná služba. Aspoň já jsem teda po tom nějakou velkou sháňku za svého působení nikdy nezaznamenal.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: Ne, nemá. Na druhou stranu platby zadané před 7 (bez záruky před 8.) hodinou pošle ještě ten den bez poplatku.
    Spoustu bank má pro prioritní platby uzávěrku mezi 10. a 12. hodinou. (a chtějí za ně i víc, než stovku), takže by to tazatel stejně nestihl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    v tomhle je opravdu lepsi fio. to mi i do nemecka prijde platba do par hodin, kdyz ji zadam do desiti tak pred dvanactou, kdyz ji zadam do dvanacti tak ve ctyri a bez prioritni platby, neznam rychlejsi banku
    stejne jako do nemecka mi to prislo i na ceskou rb...
    POPEY
    POPEY --- ---
    PATRIKCHRZ: jinak dekuji za nabidku. Ale vyresim to pres rodice.
    POPEY
    POPEY --- ---
    cywe
    dekuji za odpovedi. to sem fakt prekvapenej ze to proste pres internetbanking nejde.

sem si myslel ze je mbank o trochu dale...
    VANEK
    VANEK --- ---
    mBank fakt nemá prioritky?!
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    POPEY: Teď už je fakt pozdě. Kdyby šlo o pár tisíc, tak mi můžeš poslat peníze do MB, já je vyberu a vložím v ČS, ale počítej, že "vklad 3. Osobou" bude tak za stovku :(
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    POPEY: požádat někoho ze známých s účtem u ČS.
    POPEY
    POPEY --- ---
    nejsem v CR
    VXP
    VXP --- ---
    POPEY: penize vybrat a vlozit je na pokladne ceske sporitelny :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    POPEY: kdyby jsi to stihnul zadat v mBank před osmou ráno tak to zafungovalo...
    POPEY
    POPEY --- ---
    potreboval bych rychloradu
    musim poslat penize dnes tak aby na ucte v ceske sporitelne byli jeste dnes?
    nevite jak?
    jestli existuje neco jako expresni platba?
    a taky na kolik to vyjde?
    diky moc
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HOUSKA: jen na preddefinovane prijemce (a jen jednou za mesic, za dalsi je poplatek)
    HOUSKA
    HOUSKA --- ---
    prosím, z konta eMAX PLUS nelze převádět na jiný účet? Nenacházím položku "platební příkazy"... děkuji za radu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam