• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    diky rozdilu blokace a zauctovani jsem se dostal do minusu na emaxu a ted koukam, ze to vyresili tak nejak zvlastne, ze mi tu minusovou castku strhli z jineho emaxu (paradoxne ne z mkonta, ale z emax plus)..

tohle je normalni? na zaklade jakeho klice se to rozhodujou strhnout zrovna tam? bere se to jako odchozi platba?

vypada to takhle..

RUČNÍ PŘIPSÁNÍ NA VRUB | ZAPOČET DLUHU Z XXXXXXX619 | -15,86 CZK
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CHEVALIER: nehledě na to, že je to užitečné i kvůli špatnému kurzu pro cizí měny, který má mBank.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CHEVALIER: souhlas s Patrikem. Máš-li Visu od mBank, hodí se mít třeba Maestro / Mastercard (FIO, Equa, Air bank).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CHEVALIER: Karty k eMaxu jsou placené (100 Kč za vydání), kreditka je zdarma.
    Jestli ale mohu doporučit, založ si raději další účet - vždy je například do zahraničí lepší jet s více kartami různých bank, popisoval jsem před chvílí zde:
    [ Banky, bankovnictví, bankovní operace ]
    ATAN
    ATAN --- ---
    CHEVALIER: u emaxu muzes mit kartu. mam mkonto a dva emaxe a mam tri karty. k tomu muzes mit i mkreditku.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    ADAMM: Kvůli případné ztrátě-odcizení karty.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CHEVALIER: dvě mKonta mít nelze a nevím, že by se na tom mělo něco měnit. k čemu by to mělo sloužit?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CHEVALIER: me se zda ze mi sel zalozit i dalsi ucet. ze muzu mit vice tech klasickych,emaxu a emaxu+
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    KOC256: Šel jeden osobní a jeden podnikatelský...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CHEVALIER:
    to slo vzdycky ne?
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Už můžu mít v mbank více účtů?
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    Prihodim zkusenost z VB - standardni platby se prevedou kdykoliv do 2 hodin a u dost bank jsou bez poplatku. Jedina vyjimka je, kdyz se nastavi urcity datum splatnosti (tzn. ne ihned) - pak to muze byt zpozdeny o vikend + svatky.

Takze bych to videl jako VANEK - byrokraticka zkostnatelost + nikomu se nechce hrabat v legacy systemu a odstavovat ho, kdyz funguje, i kdyz v tehle podminkach.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    POPEY: parada Pepku namorniku, diky za ujisteni ;)
    POPEY
    POPEY --- ---
    DRAGON: ano, ja fakturoval do zahranici a dokonce jestli chces by to doslo tak musis dat IBAN a SWIFT. a podle me to staci a platba me dorazila.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosim, radeji se zeptam, nez bude pruser: ted zacinam fakturovat anglicke LTD spolecnosti, musim neco nastavit v mBank nebo je vsechno v defaultu aktivovane na mezinarodni platby a jen jim dam na fakturu iban a swift etc? dik
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Nechci poučovat o něčem, o čem moc nevím. Ale mám za to, že záležitosti spojené s clearingem mají do určité míry i nějakou kontrolu lidským faktorem. Jak říkám, není to můj obor, tažke o tom moc nevím, ale není to imho tak úplně jednoduché (hlavně kvůli různým zákonům a směrnicím ČNB), jak si tady představujete.

Ale třeba v Polsku funguje clearing i v sobotu a žádný problém s tím není.
    VANEK
    VANEK --- ---
    AXTHEB: To je absolutní nesmysl. CERTIS je taky postavený nad účty v ČNB, které nejde přečerpat (jen je v případě nouze snadnější získat od ČNB půjčku).
    A ano, jak uváděl NELDE, banka si může zřídit nostro účet u konkurence a využívat ho i pro platby svých klientů, ale jelikož je s tím spousta práce a minimální přínos, moc se to nedělá.

Viděl bych to tak fifty-fifty na úřednicko-byrokratickou zkostnnatělost a to, že proces je komplikovanější a nějaké odstávky, údržbu a dávkové přestávky vyžaduje.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    POPEY: Je to jen o tom, že není dost lidí ochotných za to zaplatit.
    Je to jako v různých průzkumech typu "uvítali byste, kdyby..." a pak se ukáže, že za danou službu nejsou lidé ochotni zaplatit.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    POPEY: mas pravdu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: presne
    prisla by tak jako tak druhy den...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam