• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    proc nelze si v inte bankovnictvi zvolit alias ? kl cislo si proste nepamatuju a u fio sem si mohl zvolit alias a tim se prihlasuju... funguje mi i na mobilu v androidu. nebo sem to jen nikde nenasel ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROUMEN: divné to je ;)
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    NELDE: Neměl prý nic v nezaúčtovaných ani v blokovaných a to prý ani v té záložce pro kartu ani v té pro účet, ke kterému ta karta je.Je ale divné, že mailem to přišlo, ale dohledatelné na netu není.

ADAMM: e-mail mu předám, jestli mu něco napíše nevím pokud ano a dostane odpověď, tak to sem zkusím zveřejnit (pokud bude souhlasit).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROUMEN: pokud nechce psát na helpdesk, tak ať napíše na vit.novak@cz.mbank.eu a zeptá se - to je člověk zodpovědný za mFórum a docela rozumný borec.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Bloakce transakcí je něco jiného. Mělo by to být v nezaúčtovaných transakcích.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ROUMEN: Pokud opravdu nepsal nikde na internetu svoje číslo karty, ať to ohlásí na mLince. Mělo by to být jednoduché. Nicméně ta firma je poskytovatel platebních řešení, takže to mohl být jakýkoli eshop - včetně českých.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    NELDE: Tenhle výpis je od kolegy. Zhrozil se co mu to přišlo, prý hledal podrobnosti v internet. bankovnictví ve výpisech ke kartě (blokované transakce či něco podobného) a právě že tam nic nenašel. Přišlo mu to včera (jako součást výpisu o pohybech na účtu z předchozího dne (e-mail push nebo jak se to jmenuje). Tak jestli se ty zamítnuté autorizace někde archivují a lze zjistit podrobnosti? A navíc víc než měsíc nikde na internetu nic nekupoval (prý). Apple nemá.

Že to má tedy nahlásit jsem mu taky radil, ale škoda mu nevznikla a má špatné zkušenosti s helpdeskama institucí, takže když nemusí, nechce se stresovat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ROUMEN: Tohle vypadá jako autorizace karty v nějakém eshopu (blokují částku a zase to zruší) nebo jako inapp nákup. Něco podobného dělal Apple při aktivaci karty k účtu. Podvodník by asi zkoušel větší částku.
    Mělo by to být vidět na výpisu karty
    Hlaš to bance.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    Lze v internetovém bankovnictví mBank zjistit zamítnuté autorizace?

V e-mail notifikacích (e-mail push) chodí (jenže to chodí den zpětně a většinou to moc nesleduju), ale na internetu prý nikde vidět nejsou. Kolega si totiž všimnul v mailu tohohle:

mBank: Zamit. autorizace ...: (...) DENNÍ LIMIT OBJEMU. DIGITALRIVER.COM LUXEMBOURG. Castka: 1,00 GBP. Dostup.zust: ... CZK

mBank: Zamit. autorizace ...: (...) DENNÍ LIMIT OBJEMU. DIGITAL RIVER INT NORTHAMPTON. Castka: 1,00 GBP. Dostup.zust: ... CZK

Naštěstí se tohle týkalo karty kterou má jen na platby na netu, kde má limit na 0 a nastavuje ho jen když chce něco platit. Já to řeším podobně, tak by mě zajímalo, jestli můžu zpětně někde v historii najít, kteří lumpové a kdy mě chtěli okrást.

Případně nevíte někdo, co je ten DIGITALRIVER za zmetka, protože kolega to viděl poprvé a nikdy ani za libry nic nekupoval, natož pak jen za jednu :-)

Existuje někde nějaký "black list", kam by se nahlásil nepoctivý obchodník a banky (karetní společnosti) by mu "vysvětlily", že tohle se nedělá? Abych věděl co dělat, kdyby mě něco podobného taky potkalo :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    dik vsem :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMIRA: koukni do IB měl bys mít u karty status ve výrobě.
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADAMIRA: Ano, pošlou automaticky, teď někdy bys jí už mohl pomalu dostat. Na mém příkladu: Karta měla platnost do 08/2013, nová přišla na konci července, ale starou se dalo platit dokud jsem novou neaktivovala (a mělo by to jít až do konce měsíce, do kterého platí - tzn. u mně do konce srpna, u tebe do konce září).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    mensi dotaz, platebni kartu mam do zari 13,posilaji novou automaticky? a v jakem predstihu? dik
    AETHER
    AETHER --- ---
    PATRIKCHRZ: ok, prima, dík:)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AETHER: stačí aktivovat novou, stará se tim automaticky zablokuje
    AETHER
    AETHER --- ---
    Prosímvás, když mi přišla bezkontaktní karta (kterou chci místo té původní debetní), mám tu starou zablokovat, nebo co s tím? Expiraci má až za dlouho. Nikde to tam nemůžu najít...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SINEAD: tohle netuším. asi bych doporučil brnknout na tu pobočku, kam chceš jít, to bude nejjistější.
    EMIS
    EMIS --- ---
    add: ZUNO, presel jsem k nim z mbank s vidinou, lepsich kratkodobych pujcek - jen dojem nepujcili nikdy nic ;)

* Kdyz mi zacli chodit prachy, tak se zacli ozyvat napr. hypo, kreditky.. Ale na domluvene schuzce me nechali 15 minut cekat a jeste se tvarili o co mi jde, ze pani tam ma prece klienta - sry neni muj problem, ze si neumi rozvrhnout cas. Jako kdyby mi rekli skocte si na kafe mozna se to protahne, ale jen prskani me nebralo a myslel jsem ze oni se chteji sejit..
    * Nemoznost nastavit zvlast limity pro platby kartou u obchodniku a platby na internetu. Fakt nechci aby mi nake pako co dostane cislo kreditky z hacknute db, vysalo ucet. Ale taky chci platit kartou u obchodniku jako clovek ne s limitem 2KKc mesicne, coz je tak max objem mych plateb na netu. Dotazovano, po urgencich zodpovezeno stylem - eee nastavte si limit u obchodniku to ovlivnuje i internetove platby - omg
    * sem tam mi nejde vyjet historii plateb par mesicu zpet, proste to padalo - zadna reakce od ZUNO, jen pokud by se to delo znova at je nevaham kontaktovat.
    *Rozhrani mi moc nesedlo, minimalisticke u mbank mi sedelo mnohem vic, ale to jim nevycitam, to je mozna jen muj dojem a zvyk
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NELDE: Ja bych to prave rada vedela dopredu, at to dotycny neresi na 30krat. Takze je to spis otazka na Adama...
    NELDE
    NELDE --- ---
    SINEAD: Já měl vždy to potvrzení. Plus jsem dával tři starší výpisy. Asi záleží na tom, jak velkou částku chceš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam