• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BUNDA: vicejazycne beztak zas sem tam bude, ale anglictina to spis nebude :o))
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BLEESKO: koncem únara plánují spustit nový IB, ale jestli to bude vícejazyčné o tom pochybuji.
    BLEESKO
    BLEESKO --- ---
    nevíte, jestli se plánuje zavedení IB v angličtině?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: no mě to jako slušná chyba přijde, ale jde jen o peníze tak co :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VANEK:
    pokud to chapu tak to neni zadny velky fail. musel by utocnik znat login a heslo, pripadne vycihnout PC kde nekdo bankingoval a neodhlasil se...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Ty jistě, ale co nějaká bába Dymáková ;-)
    Jojo, donedávna jsem neměl ponětí, jak silnou nenávist Jirka u jistých kruhů vzbuzuje; někdy to berou i s celou rodinou, že prý otec nadělal nějaké dluhy či co.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: já to sledoval v přímém přenosu. určitě průser, ale reálná škoda mohla těžko vzniknout - ve chvíli, kdy by mi jako uživateli přišla SMS, že jsem si změnil tel. číslo (a já to neudělal), tak okamžitě volám na infolinku a podle mě by mBank reagovala nějakou dočasnou blokací účtu, než se situace objasní. je jasné, že došlo k chybě při updatu toho on-line formuláře.
    jinak diskuse jako obvykle zcela mimoňská, nejlepší je "fio vs. Mádl" ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    mBank podcenila zabezpečení internetového bankovnictví - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/mbank-podcenila-zabezpeceni-internetoveho-bankovnictvi/
    V diskusi Patrik Chrz 11. 9. 2013 18:43: Já s sebou nosím 2 telefony - "chytrý" (BlackBerry) a "hloupý" (taková několik let stará úplně nejzákladnější Nokia, co jsem kdysi dostal zdarma na předváděčce hrnců :D)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: Jo proto si to pamatuji :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: tak to já mám vyřešené (jinak), ale prudí to (zbytečně)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: Cislo k IB si muzes napsat do mobilu. Pokud to bude pod vymyslenym jmenem tak je to celkem neprustrelne... :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: A to mně ten PIN vadí méně - ten si totiž v zakódované podobě mohu napsat na kartu, kdežto k IB se přihlašuji z různých počítačů.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: je to popsané tady (našel jsem to tak, že jsem na homepage zadal hledat "změna pin"): http://www.mbank.cz/blog/article,180,pin-na-cipu-seznamte-se.html
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA: Jj uz vyreseno. Jen vcera kdyz jsem to potreboval byl to problem...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: tak někde to asi bude. Ono zkraje neměla mBank PIN na kartě uložen a ověřování probíhalo vždy online. Což byl problém tam kde to terminál nedává např. Anglie. Takže časem i mBank začala ukládat PIN na kartu a pak je nutná pro to zapsání online transakce. Někde stačí i na terminálu několik pokusů o zaplacení a pak se to autorizuje online, ale tím bankomatem máš takříkajíc jistotu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA: Proc to neni nikde napsane?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: po změnně PINu je dobré se v bankomatu (téměř 100% jistota online transakce) zeptat alespoň na zůstatek. Nový PIN se zapíše na kartu a pak už s ní není problém ani při offline platbách.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    KOC256: Aby se provedla změna musí se provést online transakce, pokud si prováděl offline (typicky nákup v marketu) pin se nemůže změnit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM: Kdyz jsme u PINu..,

Vcera jsem zkousl prvni poplatek u mBank za zmenu PINu (25kc). Krom toho ze hned nefungoval - coz jsem potreboval a nikde na rozumne dostupnem miste o tom nebyla ani zminka (pokud vubec nejaka nekde je) tak je to hodne mesmyslny poplatek... Nebo to pak nekomu vyjede v mailu a dela to nekdo rucne? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ANDY_WARHOL: no já už tam nedělám skoro 4 roky :) ale furt lepší než nemožnost nastavit si PIN na kartě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam