• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    XMARGE: heslo na mLinku jde nastavit v IB.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Dostala jsem novou bezkontatní kartu (v říjnu 2013), limity na platbu na internetu mám nastavený, ale platby kartou na internetu jsou zamítaný (na autorizačním centru). Se starou kartou mi šlo normálně platit... Co s tím? zavolat na mLinku (zapomněla jsem heslo, to asi vadí předpokládám)?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BEBERA: a volala jsi s přihlášením jako klient? tam jsem se skoro nikdy s čekáním nesetkal :(
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADAMM: tu jsem volala uz 3x - jednou me pani nekam prepojila, pet minut jsem tam visela, pak jsem to položila, další dva pokusy jsem se ani nedovolala na mlinku...pokazde 5 minut cekani a pak jsem to vzdala...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BEBERA: tak chci-li okamžitou reakci (při podezření zneužití karty), tak volám hned mLinku.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    VANEK: je to karetni transakce a tvari se to jako platba přes paypal...
    VANEK
    VANEK --- ---
    BEBERA: Jak, "stáhl z účtu", kartou nebo tím phishing/virem, co se teď šíří (http://www.airbank.cz/cs/vse-o-air-bank/novinky/pozor-na-novou-formu-hackerskych-utoku/ )?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Mate někdo prosim zkušenost, jak rychle reaguje mBanka na zpravu poslanou prostřednictvím kontaktního formulare? Někdo mi stahl z uctu 900 Kc, chci to reklamovat, dovolat se jim nemuzu, zpravu jsem jim poslala uz rano a nic. Paypal mel v podobne situaci během několika hodin uz vyrizeno...
    KAREN
    KAREN --- ---
    PULKA: jo, tak nějak mi to právě taky vyznělo... ono se to v průběhu let dost mění ("fašizuje") ./
    PULKA
    PULKA --- ---
    KAREN: Jo, s cizíma měnama je Paypal fakt blbej. Řešila jsem, že chci přijaté eurové platby vybrat na svůj fr. účet vedený na mé jméno, momentálně už českou adresu a tak. a support mi napsal, že paypal je vázanej na jednu zemi a že když chci používat fr. účet musím si jedině založit ještě jeden účet (na jinou adresu), kterej zase spáruju s francouzským účtem a pak si tam mám peníze poslat...
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    ADAMM: No já vás předem varovala :o))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MORGYSZ: každopádně se tady bavíme - v případě plateb na PayPalu o korunových položkách, to není to "poplatek za zahraniční platbu" :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ROUMEN: Teď už to jde bez problémů.
    Zrovna sem platil 4.68 USD
    Převodem paypalu to dělá 98.83
    Převodem mBank by to bylo 99.20
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    KAREN: Nevím, jak to mají u paypalu teď, ale když jsem to kdysi měnil, tak to taky nešlo nikde "naklikat". Napsal jsem tam e-mail se žádostí co chci nastavit a oni mi to nastavili.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ROUMEN: to uz ale pri registraci ceskyho uctu, pokud vim, nejde. mam fiokonto vedeny v eurech a nemam moznost si tam z plateb od klientu pres paypal prevadet eura.// leda ze bych to obesla, registrovala si u paypalu druhej ucet jakoze slovenskej a zadala tam c. uctu toho fiokonta ve slovenskym formatu - nebo tak neco...
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    MORGYSZ: Když platíš paypalem, tak v případě mBank si nastav převod z cizí měny na CZK u paypalu. Paypal si tedy strhává asi 2 % za konverzi (asi přes VISA), ale vidíš přesnou částku, co ti strhnou z karty rovnou v korunách. mBank má ošklivé kurzy při platbách v cizí měně, takže se i ten mizernej poplatek za převod u paypal u vyplatí. Kdo má banku s lepším kurzem (třeba ta fio), tomu se naopak vyplatí u paypalu mít zvoleno účtování v cizí (původní) měně.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    paypal v cechach pracuje z ceskyho uctu, ne?
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    KAREN: Hm, takhle jsem na to nekoukala, jsem já to fakt lama :) Platby ze zahraničí často nepřijímám (jen párkrát do roka), ale spíš odesílám (nákupy na netu, atd.). Dík moc.
    PIZI
    PIZI --- ---
    MORGYSZ: Ideálně si to prostě zkus. Zřízení a vedení účtu je u mbank zdarma, takže se s tím dá pohodlně eperimentovat. Zaplať něco paypalem a pak se podívej kolik ti mbank strhne. Ideálně ve steojnou dobu stejnou částku i ze spořky a porovnej.
    KAREN
    KAREN --- ---
    MORGYSZ: z hlediska poplatku je oproti sporce lepsi snad skoro vsechno (ok, prehanim, ale...). ;)
    pri placeni pres paypal se ti jen uplatni (nevyhodnej) kurz a u tyhle zahr. platby se ti nic neodecte. tobe se ted neco u sporky odecita, kdyz platis pres paypal?? odecitaj se ti penize, kdyz ti napr. prijde zahr. platba - 49 Kc (v pripade USD a asi i nekterejch jinejch men, s tim nemam zkusenost), pokud to neni SEPA platba. tzn. kdyby ti chodily eura (SEPA platba), neodecte se ti za prichoz platbu nic - jen se uplatni (neprilis vyhodnej) kurz mbank. pokud zahranicni platby prijimas casto, sla bych spis do fia nebo neceho jinyho...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam