• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANTIHERO: ja sem ted platil par veci paypalem a v ib to je napsany, aleslo to z fio uctu, jak to ma mbank nevim
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    ANDY_WARHOL: v IB je jenom "platba kartou", z toho se nedá poznat jestli je to v krámu nebo na internetu, ne? když porovnám platby po netu a v krámu, tak to má v IB stejné parametry. v každém případně teď zpětně zjišťuju, že mi refundovali i tu moji platbu přes pp, kterou jsem nereklamovala...resp. mi ji vůbec nestrhli.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANTIHERO: kdyz se podivas do sveho paypal uctu, zjistis, ze i kdyby mel nekdo heslo, tak se k udajum o tve kreditce nedostane, takze maximalne by ti mohl ty platby krast pres paypal

platby probihaly pres internet ? (staci cislo karty a ten kod vzadu, ale to se z paypalu neda zjistit) nebo pres bankomat/nakup v krame ? - tam bych rekl ze ti spis nekdo tu kartu oskenoval upravenym bankomatem

taky mohl udaje ukrast nebo kartu oskenovat obchodnik
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    ANDY_WARHOL: přes kartu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANTIHERO: a ty platby ktere ti ted mizely, jsou pres paypal nebo rovnou kreditka ?
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    JUANITA: BUNDA: ANDY_WARHOL: já samo nevím, jak to funguje a nemám to podložené, je to jen moje domněnka. fakt je ten, že jsem dělala jednu jedinou platbu na internetu za velmi velmi dlouhou dobu a bylo právě přes paypal. za cca 8 hodin mi začaly mizet prachy z účtu. náhoda? taky se nechám ráda poučit, jak se tomu v budoucnu vyhnout, od té doby jsem nic přes pp nekupovala.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: koukni na mFórum. Ve zkratce mBank prezentovala chybně 300 min + 100 min do ciziny a ve finále je to 300 celkem, ale převádí se jen prvních 100 a to jsou ty do ciziny. tedy po provolání prvních 100 min třeba v čechách platíš do ciziny i první minutu :-( Další vychytávku doplnil VF tím, že na smlouvě jsou úplně jiné podmínky.

Zkrátka tenhle dárek se moc nepovedl. Vina převážně na straně VF, ale mBank to divně vyjednala a ještě hůř komunikovala :-(
    YARIN
    YARIN --- ---
    NELDE: tak je to v cajku, pokud bude ucet vedeny na jmeno toho cloveka, kteremu tam bude met chodit duchod
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    YARIN: poplatky nejsou, zrusit to jde, obnasi to posilani dopisu
    NELDE
    NELDE --- ---
    YARIN: Pokud vím, tak nejsou skryté poplatky. Každý bude mít svoje id a heslo. Zrušení spolumajitele jde určitě v případě úmrtí. Jestli to jde i normálně nevím, nicméně můžeš zrušit a založit dva. Jinak doporučuji kontrolu na důchoďáku, u našich před lety společný účet u ČS nešlo použít pro zasílání důchodu.
    YARIN
    YARIN --- ---
    budu zakladat rodicum ucet u mbanky a ted koukam, ze je moznost udelat "spolumajitele", coz by pro ne bylo idealni, doted meli stejne jenom jeden ucet, kam jim vsechno chodilo spolecne a odkud taky vsechno spolecne platili, takhle by aspon kazdej meli svou kartu. akorat nikde nemuzu najit, jestli jsou nejaky skryty poplatky za ty dve karty nebo cokoliv s tim spojenyho. a jestli neco stoji pripadny zruseni spolumajitele (pisou ze to jde udelat pres mlinku, ale predpokladam, ze by to slo osefovat i na pobocce?)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    jak?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    YNZA: ve fóru se tvrdí, že po vteřinách, ale vzhledem k tomu jak u tarifu mini vypadala prezentace mBank a následná vodafonní realita, bych si to dobře rozmyslel...
    YNZA
    YNZA --- ---
    Panove nevite jaka je tarifikace u tech mbank tarifu? jestli je to po vterinach nebo po celych minutach? Nepodarilo se mi to nikde najit. Dik
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    BUNDA:
    ANTIHERO: taktak, tomu se mi nechce verit, platby pres paypal se prece smeruji paypalu, aniz by obchodnik videl jakakoliv data.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ANTIHERO: kdyby unikla jen část db paypalu tak se to dotkne takove spousty lidí, že se o tom bude psát všude. Ale stát se to může.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANTIHERO: jenze paypal za to ruci, pokud si ovsem nepristoupil pres fishing stranku nebo ti keyloger nezcizil pristupove udaje
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    mně to začali luxovat právě díky platbě přes paypal
    KAREN
    KAREN --- ---
    ANDY_WARHOL: jenze nikdo nerekl, jak se ty udaje o karte k nekomu nepovolanymu dostaly - stejne tak to nekdo mohl stahat na zaklade internetovejch plateb po cr nebo udaju ulozenejch kdesi na amazonu nebo paypalu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JUANITA: lepsi nez resit vyluxovanou kartu. a po eu muzes platby posilat i sepa . za pade u fio treba. to je u drszsi veci nula nic
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    JUANITA: ako k tomu došlo netuším.
    kartou platím najčastejšie v normálnych obchodoch alebo benzínakch kde majú platobné terminály, do ktorého si ju najčastejšie zasuniem sama. nevybavujem si, že by som niekedy platila ináč. nikdy som nikome nedala kartu tak aby sa s ňou mohol niekam vzdialiť.
    v bankomate som tiež už nebola ani nepamätám.
    po internete som kartou platila relativne dávno, ak to ide tak radšej používam paypal alebo prevod z účtu. platby cez internet robím zásadne zo súkromného počítača doma.
    takže ťažko povedať ako sa dostali k údajom z karty. bezpečnosť sa snažím dodržiavať, nikomu údaje z karty nedávam.
    zhodou okolností sa ale toto stalo krátko po tom ako som platila niečo cez paypal, možno náhoda, možno súvislosť? neviem, v paypale mám túto kartu zadanú už dýl, takže ak mám nejaký virus na počítači tak by nemalo byť pravdepodobné, že by odčítali údaje z karty. i keď ktovie - na virus v kompe to ja osobne odhadujem asi najviac. počítač sa mi správa poslednú dobu dosť divne i keď antivir nič neodhalil, každopádne pre istotu bude reinstal.
    čiastka je vo výške cca 30 000.
    na účte ku ktorému mám kartu sa zvyčajne snažím nenechávať príliš vysoké čiastky, zhodou náhod som si tam v pondelok preposlala peniaze kvôli dovolenke na ktorú odchádzam a platbe nájmu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam