• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    JUANITA: ten limit 100k jsem teď taky řešil, ale v podrobných pravidlech jsem se dočetl, že úroky získané z částky do 100k, kterými se přesáhne 100k by neměly mít vliv na pokračování úročením 2% - kdysi jsem si uložil 99k a minulý měsíc mi to díky úrokům přesáhlo 100k, takže v lednu uvidím, jestli to opravdu platí jak myslím... viz pravidla:
    Akční úročení se vztahuje pouze na peněžní prostředky shromážděné na jednom vybraném účtu eMAX Plus do maximální výše 100 000 Kč, přičemž získané úroky připsané k této maximální částce nejsou důvodem pro snížení Akčního úročení. V případě překročení výše uvedeného limitu ztrácí Účastník akce nárok využívat Akční podmínky ode dne překročení tohoto limitu.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    nahodou jsem si klikl na odkaz v ebankingu a vypada to zajimave; dost veci je asi pro znale zrejmych, ale mne ne, tak se nezlobte za elementarni dotazy. napriklad: podminka je 100k max; kdyz tedy posleme na emax 100k a pripise se urok (jednou za mesic? kam se pripise, na mbank ucet, na emax ucet?), ztratim narok na dalsi uroceni, protoze presahnu limit < = 100k? a jak je to v pripade, kdy se dany mesic podminka objemu karetnich transakci 4k / mesic nesplni? cela akce se zrusi, je treba znovu pozadat? jak se mimochodem prevadi penize z emaxu zpet na ucet mbank -- je takova transakce postizena nejakou sankci, anebo existuji konkretni obdobi, kdy jedine / bez poplatku lze prevadet? a konecne: pouzivate nekdo tuhle sluzbu? :] diky moc.
    YNZA
    YNZA --- ---
    twe :) no nic, bankovni pruznost
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    YNZA:
    Využijte možnost přednostně se zaregistrovat a vyzkoušet si v únoru ,
    jako jedni z prvních, zbrusu nové internetové bankovnictví,
    ve kterém bude vše jednodušší a přehlednější.
    YNZA
    YNZA --- ---
    to nove bankovnictvi uz nekdo vidite? me to snad nechtej dat neboco

Název
    Registrace do nového internetového bankovnictví mBank
    Status
    Žádost byla odeslána
    Poslední změna statusu
    13-12-2013
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YARIN: ne. ruší se PŘÍKAZ k inkasu - tedy že třeba ty máš povolení k inkasu ve prospěch mého účtu a já si můžu kdykoli PŘÍKAZEM k inkasu strhnout libovolnou částku. pokud vím, řada bank tuhle funkcionalitu ani nemá - a v mBank ji používalo několik set lidí (z pul milionu klientů).
    YARIN
    YARIN --- ---
    prosimvas co konkretne znamena to ruseni - oni chteji rusit kompletne inkaso/sipo?

I platby můžete hradit jednoduše
    http://www.mbank.cz/osobni/mkonto/inkaso-a-sipo/

Příkaz k inkasu

Příkaz k inkasu uděluje své bance majitel účtu (příjemce). Na jeho základě provede banka inkasní platbu z účtu plátce
    Povinné náležitosti: jméno/název plátce, bankovní účet plátce, datum poslední platby, frekvence plateb
    V internetovém bankovnictví klikněte na mKONTO a v levém menu se vám zobrazí "Inkaso / SIPO" nebo můžete využít služeb mLinky
    Pozor, tuto službu budeme k 31.12. 2013 rušit.
    YARIN
    YARIN --- ---
    diky vam!
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    YARIN: kdybys měl v dosahu nějaký mKiosek nebo finanční centrum, tak odtamtud jde volat zdarma. Tak až budeš v nějakém super-hyper doplňovat zásoby na Sivestra, mrkni, jestli tam není ten mKiosek :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YARIN: u většiny operátorů je lepší volat na to pražský číslo, už ho začali promovat místo toho 844 777 000. zítra tam určitě je normálně pracovní den.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    YARIN: jo
    YARIN
    YARIN --- ---
    PISTA1: volny minuty nemam, takze je mi to fuk. Neboli budu platit dle svyho tarifu, zadnou spesl cenu, chapu to spravne?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    YARIN: 844 je modra linka a plati se mistni hovor na pevnou. bohuzel se casto neodecita z volnejch minut a plati se zvlast. je lepsi volat na 246 017 777 normalni pevna :-)
    YARIN
    YARIN --- ---
    tusite nekdo, jak to maj na mlince 844 777 000 ted pres svatky? bude tam zejtra nejakej zivej clovek, nebo maji pracovni dny zase az v novym roce? automat je mi k nicemu, potrebuju znova zaslat prisupovy udaje pro prvni prihlaseni do internetovyho bankovnictvi, jelikoz platnost tech udaju byla jen 24 hodin, coz jsem zjistil po tydnu... a tusite, na kolik vlastne vyjde jedna minuta hovoru? diky moc...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: A jsi si jist, že nadávali ti samí, co nadávají teď? Já tedy rozlišuji mezi "zábavním" webem (který má být cool a fancy) a mezi webem "pracovním", který má být především přehledný a funkční, pokud možno s minimálními nároky jak na straně poskytovatele, tak hlavně na straně uživatele (tedy má to běžet na všem, co se dá připojit k Internetu).
    VIDOCQ: třeba to, že do banky se vůbec nepřihlásím z Opera mini. Speciální aplikaci nechci a ani mít nemůžu (mám BlackBerry), takže z mobilu mám smůlu, prostě si nezabankuji a to je pro mne naprosto stěžejní věc.
    V IB se i hůře orientuji, ale to je částečně způsobeno tím, že ho používám výjimečně (na rozdíl od FIO či mBank), každopádně i nad tak jednoduchou věcí, jako je převod z jednoho účtu na druhý a zařazení částky do obálky musí vždy znovu přemýšlet, jak se to dělá.
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    ADAMM: Budu jedině rád, nicméně lepsi to asi bude az po novem roce kdy ma jit ven nova verze IB. No za tech par tydnu co tu jsem, jsem pochopil, ze je airbank pomerne dost konzervativní. A vsechno si několikrát ověřuje a požaduje spousty dokladu. Takze i kdyz se tváři jako internetová banka, tak paradoxně je nejrychlejší založit ucet na pobočce. Jinak se dostanes do prověrky a ucet nebudes mit aktivní do te doby nez ti nejaky operátor ručně ověří doklady.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VIDOCQ: design
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VIDOCQ: taky ti rád něco sepíšu - ale boha jeho, jestli tam děláš, v čem je problém udělat si za 10 minut účet? :)
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    Tak s těmi pripominky jeste chvilku počkejte. Jelikoz tu delam opravdu chvili a nemam ucet u airbank, tak mi nedoslo ze na devu mam jiny desing IB nez je v produkci. Novy desing by se mel nasadit po novem roce. Takze mi pak muzete psat co je spatne ;-)
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    MICA: Jo to je pravda, ze na úvodní strance cislo sveho uctu nenajdes. Je az v ruznych prehledech (ucty, historie, grafy). Nicméně jako úvodní stránka se da nastavit přehled uctu. Nebo je problem, ze je cislo uctu malo výrazné? Pripadne pis do posty at to tady nezahrneme balastem o airbank ;-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VIDOCQ: Posli mi mail na tebe a sepisu ti to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam