• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    NELDE
    NELDE --- ---
    KID_MCHUTT: Nevím, jestli jsi někdy užíval mPlatbu, ale čekám, že to bude něco podobného. Zadáš platbu a místo čísla účtu uvedeš kontakt (email, telefon nebo FB jméno). Kontakt dostane email, SMS, FB zprávu s linkem, kde se stejně jako u mPlatby přihlásí a vybere na který jeho účet to má být složené (stejně jako u mPlatby říkáš, ze kterého účtu). Je to něco na způsob poslání dat skrze uloz.to. Celý smysl FB aplikace bude asi jen v tom označit tvůj profil jako mBank friendly - tedy, že má smysl ti poslat peníze touto cestou.
    Zajímavější by bylo, kdyby to fungovalo napříč bankami v instatním módu (tedy náhrada clearingu pro malé platby). Ale i takto je to použitelné pro Aukra a podobné servery.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NELDE: na mobilu snad ma vetsina appku, ktera je i po updatu stejne rychla.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    DRAGON: update aplikace jina barva pri vstupu, jinak zda se nic.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    sepis si to do notepadu a pak to tu pastni najednou jo :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    hm uživatelské jméno nelze s tečkou :-( Alespoň, že to vypadá, že bez zapnutí se číslo karty nedá použít jako login.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    V historii můžu kliknout na celý řádek a v přehledu účtů se musím trefit na mini tlačítko? Proč ta schýza?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    No nevím kliknu na provést platbu a musím ji nějak pojmenovat? wtf?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Koukám, že budu muset promazat nepoužívané účty, abych se zbavil rolování a zpřehlednil to.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PISTA1: pravdu díš. Nic nepřišlo a už vidím omalovánky :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: v tom případě pořád nechápu, jak celá ta věc funguje. Představa je asi takováhle:
    Ta bankovní aplikace si vyzobe kontakty z FB (co dalšího, to teď pominu). Pokud mě někdo má v kontaktech, může mi poslat platbu, což se projeví tak, že mi přijde (asi) mail v FB poště (pochopeno takhle z toho videa), který mě odkáže někam (bankovní rozhraní? FB aplikace?) kde zadám svoje číslo účtu a potvrdím tak, že mi to má přijít.

Nebo to fakt chápu špatně? Asi ne, podle:

Přes Facebook a telefon můžete posílat platby až do výše 2000 Kč. Příjemce si platbu vyzvedne tak, že vyplní číslo svého účtu na odkazu, který mu přijde buď přes zprávu na Facebooku nebo přes SMS.

takže je to vidím jako věc náchylnou na scam.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DYNK: vsem ne, kolega to jeste porad nepusti.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KID_MCHUTT: ale to není propojení FB s bankou - to je propojení tvého FB s FB aplikací od mBank. s bankovnictvím se FB nikde nepropojuje. už nevím, jak jinak to říct.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ADAMM: Jo už sem na to koukal, dík.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    jinak možná drobnost - ale třeba mě to potěšilo dost - můžete si zvolit vlastní login (místo toho mBank ID - to ovšem fugnuje i dál), omezení je minimálně 8 znaků. kdo dřív přijde, ten ho má, tak si zaberte svůj oblíbený :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: díky za odpověď :) pro mě to teda znamená, že takovou platbu prostě nepřijmu, protože propojení FB a banky nepřipadá v úvahu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PISTA1: je to to tlačítko "Změnit zobrazení" vpravo nahoře nad ikonou kalendáře.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DYNK: je to pořád jen pro část lidí, určitě ne všechny.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PISTA1: není. ta historie se dá přepnout do původního vzhledu (a tam je celá). jen to třídění transakcí je jen dva roky.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Právě sem narazil na fakt velkej problém.
    Historie jen do 1.1.2012 to si snad dělaj prdel :(
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak jako není to zas tak špatný.
    Když pominu další mFail že pošlou SMS a mail až povolej přístup - nový bankovnictvý chodí ale nic nedorazilo :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam