• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MRTVY_KENNY: na mne se nic nevyplivlo - ani minulý týden, ani tento
    na e-mail mi přišly v poslední době jen informace o odstávkách systému a potvrzení přijetí žádosti
    jo a v pátek "Všeobecné obchodní podmínky pro zakládání a vedení účtů podnikatelů, Praha, únor 2014"

s tímto textem:
    Dobrý den, vážený zákazníku,

děkujeme Vám za důvěru a zájem o naše produkty.

V příloze Vám posíláme Obchodní podmínky platné od 1.1.2014.
    O následujících krocích Vás budeme informovat v dalších e-mailech.

S pozdravem,
    Tým mBank

povšimni si název a jejich platnost... zaslané navíc v březnu

netuším, o čem mne chtějí informovat, když mi paní na přepážce řekla, že je vše schválené a má to již být funkční
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ILLUZE: zajimave. par dnu zpet na mne plivla anketa, kde se ptali jak to pouzivam a fakt by me zajimalo, kolik lidi teda vyplnilo, ze pouzivaji vyhradne novy system a ten stary uz nechcou videt.. ale whatever, zas hledam logiku v necem..
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    PISTA1: mně ne, nezobrazuje se to - vzhledem k potřebnému spárování plateb např. za odvody za mzdy a tedy jasnou hrozbou penalizace, pokud se netrefím, je tahle "vychytávka" na přesdržku

NELDE: právě jsem se dozvěděla od operátora, že tu původní verzi plánují odstavit na konci dubna, vytočilo mne to ještě víc...

A popravdě řečeno - po akcích za posledních 14 dní jsem na ně vytočená opravdu hodně. Mám tam podnikatelský účet. Byla jsem u toho původního zvyklá mít tam jen pro strýčka Příhodu zařízený kontokorent. Tak tahle "kratochvíle" mne už stála 3 osobní docházky do Kotvy, popovídání si s operátorem (na kterého jsem se dostala díky nefunkčnímu "Supermarketu" na jejich slavném novém inet bankingu, na který mne odkázala paní v Kotvě, které spadl systém minulou neděli, a ten mne následně (musím však uznat, že byl velmi milý a profesionální) po mém zadání žádosti po telefonu opět odkázal na osobní návštěvu jejich pobočky, na kterou jsem dorazila ráno a následně mne paní uprosila, abych tam zašla ještě znovu odpoledne.
    A co myslíš, co mi hlásí nový "báječný" inet banking? Že kontokorent není, a že si o něj můžu zažádat.

Jo a ta páteční ranní akce na pobočce byla velmi "vtipná" - paní mne hledala v systému - zobrazilo jí to prý u mého jména (minulý týden jsem jim tam byla nahlásit nové příjmení a číslo OP) jiné rodné číslo a dokonce i jiné IČ.

A ano, doteď - kudy jsem chodila, tudy jsem hlásala na mBank chválu. Změnila jsem silně názor.
    Vyčkám do léta (a budu se modlit, že o své peníze tím pádem snad nepřijdu). Pokud se nevzpamatují, jdu jinam. Tohle fakt smrdí průserem.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Toto jde udelat u zuno.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Mají to ohlídané v sazebníku: "Platební příkaz z kreditní karty v rámci ČR 1,5 % z částky převodu, min. 30 Kč" Tedy je to služba vcelku na nic - jen jako možná náhrada kontokorentu - krátkodobá půjčka na 12%-36% (když to půjčím ve správný/nesprávný den).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: tohle nějakou dobu fungovalo v GE než to začalo dělat více lidí a bylo po funkci :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Na stránkách má mBank následující text "Kreditní kartu můžete použít při placení u obchodníků (včetně internetu), pro převod peněz na libovolný účet v rámci České republiky, přičemž u těchto transakcí využijete bezúročné období až 54 dní." To nezní špatně - v kombinaci s Equa to dává možnost výběru celé hotovosti kreditky zdarma a bezúročně! Nebo ještě lépe - jde převézt celý kredit na úročený účet. Pokud ho v den splatnosti převedu zpět a znovu tam, tak reálně vydělávám více než tisícovku ročně (v mém případě, kdy to převedu na bilanční účet to dělá možná i 6000 ročně). Nedaněno. Neudělali náhodou soudruzi v mBank někde chybu?
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Internet a mobily u mně inkasem nebo trvalým nejdou (šly by dražší varianty inkasem). Další položky také inkasem nejdou. Trvalým jde jen platba s pevnou částkou.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: taky nevystačím počtem oblíbených, ale pořeším to přesunem jinam :-)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: to by me docela zajimalo, pac presne ten seznam, cos napsal mam inkasem nebo trvalakem 8) ty to klikas kazdy mesic ruco?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Adamm: jeden komentář - těch max. 10 oblíbených kontaktů mi přijde jako zbytečně omezující pro běžného uživatele v dnešní době. Pokud už je nutné omezovat, tak 20-25 by bylo lepší. Důvod: jedna domácnost má obvykle 5+ dodavatelů, kterým je třeba platit (telefon, mobily, internet, kabelovka, elektřina, plyn, nájem, pojištění, penzijní, stavební), k tomu nějaká ta půjčka, kreditka nebo leasing, školní obědy a další a těch 10 se snadno překročí. Jasně, že leccos se dá řešit trvalými příkazy nebo inkasem, ale ne vždy je to možné nebo výhodné.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    tak jak? :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: ok, dík
    VANEK
    VANEK --- ---
    BUNDA (ev. ADAMM): Jak je to polsky?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KID_MCHUTT: netuším - ale zítra se zeptám někoho, kdo by snad mohl vědět :) jdu se dvěma kámošema, co jsou tam už dlouho (jeden nastupoval měsíc po mě a druhý rok po mě) na pivo
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KID_MCHUTT: Protoze to psaly jine cvicene opice.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    @ADAMM: takový rychlý dotaz - proč došlo ke změně povolených speciálních znaků v hesle? Klidně do pošty, ale řekl bych, že to bude zajímat víc lidí, kteří se pohybují v IT.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    bezplatné kurzy polštiny na pokračování :-D
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    s žádostí se taky nesmí dlouho otálet ;-)

ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: to jsem si taky všiml. nebo když jsi v posledním viditelném políčku, tak můžeš dát TAB a kuk, uvidíš i to tlačítko Potvrdit.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Dnes jsem si zase zanadával :-( Kouknu do historie, přepnu na starší, zvolím odchozí platební převody a jedjda jak se dostanu na tlačítko Potvrdit (které se schová tam kam se nedá odrolovat). Naštěstí funguje Enter.

NELDE: btw to s tím VS bylo prý již hlášeno v rámci betatestingu mRadou :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam