• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ADAMM: nic se nedeje
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Me zase v mBank dojali :)

9.2. jsem se stavil na kiosek a nechal si zrusit e-max a e-max+. Dneska se divam ze e-max mi zustal a zrusili jen e-max+. Takze to tam asi fakt zamestnavaji jen ty co uz na pracaku zbyli... Takze znovu cesta na kiosek... :(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: jsem si ten původní dotaz blbě přečetl, pardon :(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: myslím výběr z bankomatu. při platbě kartou je jen blbý kurz.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BOBULIX: Naprostá většina bank používá následující způsob konverze:
    Kurzem karetní společnosti (banka může kartu vydat jak u MasterCard, tak u VISA) se platba převede na tzv. zúčtovací měnu karty (většinou EUR nebo USD) a následně už kurzem banky deviza-prodej na české koruny.

Takto to mají všechny tři zmíněné banky. Jen mBank navíc připočítává poplatek 2 %, pokud je platba v jiné měně, než EUR.

Dále se banky mezi sebou liší kurzovou marží - tedy jak vysoko nad středovým kurzem je kurz deviza-prodej. Většinou je to kolem 2 %. Zuno má malinko víc, mBank má také víc (asi o půl procenta).
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    Fio i Zuno píšou, že při výběru v zahraničí se řídí kurzem VISy. To u mBank neplatí?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ADAMM: 'vyberem' myslis platbu kartou, ano?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: poplatek je při výběru pod 2500 Kč - 35 korun... jinak je to zadarmo.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NELDE: jasne. nejaky extra poplatek za platbu kartou neni (krome implicitniho v podobe zmineneho nevyhodneho kurzu mbanky)?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Měl jsem tam sebou posledně Axu a ejhle z té nešlo. Takže mBank i přes nevýhodné kurzy to jistila.
    JUANITA: V USA platíš poplatek správci bankomatu ty. 2 až 3 dolary za výběr. Takže je lepší vzít nějaké peníze sebou a na místě platit kartou, co jde.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: totéž, co v Indii: nevýhodný kurz, ale s problémy jsem se nesetkal.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    jak s platbami / vyberem kartami mBank v USA, mate nejake zkusenosti?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOBULIX:
    o prazdninach jsem mel ucet ZUNO+ a vyber byl v polsku zadarmo a jeste dle vypoctu byl velice vyhodny... zkus juknout i na to...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: plus je dobré doplnit kreditkou (pro případ, že bys těch peněz cestou moc nedostal) .-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BOBULIX: V každém případě jednu kartu VISA (mBank, Zuno) a jednu MasterCard (Equa).
    Pak jsou tady placené účty, které se za určitých podmínek mohou vyplatit - Citi Gold, Raifka.
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    Jenže já budu muset vybírat na cestě, páč peníze budu dostávat na cestě průběžně :o( Takže s ohledem na tohle, co byste doporučili za banku?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: háááálelujáááá, žádost schválena - na pobočce byl příjemný kluk, který mi po těch story na sebe dal rovnou i vizitku s e-mailem
    vyšlo z něj, že dotyčná slečna, kvůli které jsem tam lítala, už v mBank nepracuje - smlouvu vytiskl znovu - netušil, kde dohledat původní znění...

co se týče přihlašování na staré stránky - přestože najede ksicht těch nových (mají to nastavené, že ten, kdo se teď načte na nové, rovnou se mu to zaháčkuje do nových barev), mají tam pod hlavním menu uprostřed malými písmeny text, že se přes to dá načíst i na ty jejich původní stránky
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ale jak pise Adam, je to sakra hodne nevyhodny, je lepsi to risknout a vzit si sebou cash, kterou si promenis v praze (treba v cerny ruzi), ono tolik penez do Indie neni potreba, aby to byl zas zivotni risk..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BOBULIX: Indonesie, Thajsko, Kambodza, Malajsie, Borneo, vse naprosto v pohode
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BOBULIX: já tam s mBank vybral bez problémů, žena měla Zuno a Českou spořitelnu a měla problémy s obojím. Na druhou stranu, pokud jde o větší částky, může ten výběr být opravdu nevýhodný. Záleží, kolik to má být peněz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam