• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BOBULIX: Indonesie, Thajsko, Kambodza, Malajsie, Borneo, vse naprosto v pohode
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BOBULIX: já tam s mBank vybral bez problémů, žena měla Zuno a Českou spořitelnu a měla problémy s obojím. Na druhou stranu, pokud jde o větší částky, může ten výběr být opravdu nevýhodný. Záleží, kolik to má být peněz.
    NYX
    NYX --- ---
    BOBULIX: mbanka ma priserne kurzy.
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    AXTHEB: Jistě. Ale já tam problémy skoro nikdy neměl a protože přemějšlim o mbance kvůli jejich výběrům v zahra zadarmo, tak se radši ptám, jestli v tom neni háček.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BOBULIX: Mohl, bez ohledu na to od koho mas kartu.
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    Myslíte, že bych mohl mít problémy vybrat z bankomatu třeba v Indii?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ok
    NELDE
    NELDE --- ---
    Adame, můžeš někam nareportovat následující "problém" - v denním výpisu nezaúčtovaných karetních transakcí je částka v cizí měně, zatímco na stránkách IB je to v CZK. Podle mě by to mělo být na obou místech v obou měnách. Nebo aspoň by mělo jít IB detaily rozkliknout, jako to jde u výpisu
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    "Malé" upozornění, co mají u mBank podnikatelský účet - pokud si zadáte v přehledu plateb na vytištění v pdf první den v měsíci až do někdy, v přehledu se vám zobrazí až druhý den daného měsíce.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRTVY_KENNY:
    ta blokace castky je super. Ale mozna by to mohlo byt jeste dale konfigurovatelne... datumove...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jeste k tomu netbankingu, co jsem v nove verzi uvital
    - kalendar plateb (klidne mohl byt i pro historii..)
    - ze jde zablokovat castka budouci platby
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KID_MCHUTT: Pojištění ke kartě je jen způsob, jak se banky SVOJE riziko snaží přenést na klienty. V naprosté většině případů je za zneužití karty zodpovědná banka (i když se k tomu banky nerady přiznávají a někdy je potřeba jim trochu "domluvit" s pomocí finančního arbitra).
    To nejhorší, co se může klientovi stát (nesdělí-li někomu svůj PIN a tam to zase pojištění většinou nekryje) je, že bude hradit škodu do 150 EUR (pokud se PROKÁŽE, že k zneužití karty došlo jeho zaviněním).
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KOC256: na Novu seru :) ale vzhledem k tomu, že se mi stává, že mám peněženku s kartou někde pohozenou celý den na stole, ta šance na ukradení tu je. :) Sice pracuju v prostředí, ve kterém to nikdo nemá zapotřebí, ale už se stalo několikrát, že tam řádila straka.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KID_MCHUTT: Blbost.
    Proc se z toho dela takovy strasak? Na NOVE jsem jeste neslysel ze stovky klientu nekdo vysava... :o)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PISTA1: tak pojištění ke kartě jsem si vzal - ono se to k té bezkontaktní celkem může hodit :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    NELDE: Jo mě taky dokonce prý "v akci" zadarmo bez dvacky za vedení :)
    Taky se hrozně divil že ho nechci.
    Tak to zkusil z půjčkou, na tu sem mu řek, že bych jí potřeboval, ale nemám peníze. :D
    To ho nějak zaskočilo, tak zkusil už jenom pojistění ke kartě, že když mě jí ukradnou tak mě koupěj i kabelku :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    ILLUZE: Mě před pár dny volaly a chtěly a mi kontokorent vnutit. Byly překvapené, že jsem nechtěl.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ILLUZE: Pokud to nepoužíváš neustále, tak kreditka bez poplatků není špatná. Celý měsíc platíš a pak najednou pošleš. Tedy celoměsíční útratu máš vlastně navíc k dispozici. Optimální pokud nevíš, kdy ti přijdou peníze.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    NELDE: hele, nechci, ty peníze jsem nepotřebovala - já to fakt chtěla jen pro jistotu (v období daní nikdy nevíš, kde se co na tebe vysype, navíc z některých firem v tomhle období vydolovat platby je téměř umění)
    možná o to jsem naštvaná víc, že jsem si to všechno mohla ušetřit :-/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ILLUZE: bohužel jak se zdá u mBank stále stejná písnička. Pokud nenarazíš na problém tak je vše v pohodě (až na některé vlastnosti nového IB), ale jakmile se něco nezdaří, tak je nepředstavitelný problém s tím něco udělat :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam