• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kdy že měli vypnout to staré IB? Ve zprávě posílají dovětek:
    Původní internetové bankovnictví zůstává i po 1. 5. 2014 k dispozici. O jeho vypnutí vás budeme informovat s dostatečným časovým předstihem.

Asi opravdu jsou si vědomi chyb.
    ATAN
    ATAN --- ---
    PISTA1: No jo, jsem pako. Zadaval jsem spatne jmeno, a vyslo kratsi.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ATAN: Normálně.
    Tlačítko je šedivý dokud nezadáš minimálně 7 znaků jména a 8 znaků hesla :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    Muzete se prihlasit do mbank? Ja mam sedive tlacitko Potvrdit a nejde na nej kliknout.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ADAMM: nic se nedeje
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Me zase v mBank dojali :)

9.2. jsem se stavil na kiosek a nechal si zrusit e-max a e-max+. Dneska se divam ze e-max mi zustal a zrusili jen e-max+. Takze to tam asi fakt zamestnavaji jen ty co uz na pracaku zbyli... Takze znovu cesta na kiosek... :(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: jsem si ten původní dotaz blbě přečetl, pardon :(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: myslím výběr z bankomatu. při platbě kartou je jen blbý kurz.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BOBULIX: Naprostá většina bank používá následující způsob konverze:
    Kurzem karetní společnosti (banka může kartu vydat jak u MasterCard, tak u VISA) se platba převede na tzv. zúčtovací měnu karty (většinou EUR nebo USD) a následně už kurzem banky deviza-prodej na české koruny.

Takto to mají všechny tři zmíněné banky. Jen mBank navíc připočítává poplatek 2 %, pokud je platba v jiné měně, než EUR.

Dále se banky mezi sebou liší kurzovou marží - tedy jak vysoko nad středovým kurzem je kurz deviza-prodej. Většinou je to kolem 2 %. Zuno má malinko víc, mBank má také víc (asi o půl procenta).
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    Fio i Zuno píšou, že při výběru v zahraničí se řídí kurzem VISy. To u mBank neplatí?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ADAMM: 'vyberem' myslis platbu kartou, ano?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: poplatek je při výběru pod 2500 Kč - 35 korun... jinak je to zadarmo.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NELDE: jasne. nejaky extra poplatek za platbu kartou neni (krome implicitniho v podobe zmineneho nevyhodneho kurzu mbanky)?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Měl jsem tam sebou posledně Axu a ejhle z té nešlo. Takže mBank i přes nevýhodné kurzy to jistila.
    JUANITA: V USA platíš poplatek správci bankomatu ty. 2 až 3 dolary za výběr. Takže je lepší vzít nějaké peníze sebou a na místě platit kartou, co jde.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: totéž, co v Indii: nevýhodný kurz, ale s problémy jsem se nesetkal.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    jak s platbami / vyberem kartami mBank v USA, mate nejake zkusenosti?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOBULIX:
    o prazdninach jsem mel ucet ZUNO+ a vyber byl v polsku zadarmo a jeste dle vypoctu byl velice vyhodny... zkus juknout i na to...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: plus je dobré doplnit kreditkou (pro případ, že bys těch peněz cestou moc nedostal) .-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BOBULIX: V každém případě jednu kartu VISA (mBank, Zuno) a jednu MasterCard (Equa).
    Pak jsou tady placené účty, které se za určitých podmínek mohou vyplatit - Citi Gold, Raifka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam