• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: Zkoušel jsem všechno, nahlásil jsem to na mRadě, zapsal do Mantisu, nahlásil na mLince, prostě nulová reakce.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: tak zrovna u tebe bych čekal, že pokud máš tenhle druh problému (že se chybně provedla SWIFT nikoli SEPA platba), tak to můžeš řešit přes jiný kanál než mLinku (Vítek, Aleš nebo nakonec Roman). nezkoušel jsi to?

a já nehájím nové IB za každou cenu ;) jen za sebe říkám, že s ním v zásadě nemám problém a výhody (pro mě!) převažují nad nevýhodami. očividně samotný fakt, že takoví lidí existují, je pro některé jedince něco jako provokace / osobní útok na jejich integritu ;)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    POPEY:
    ADITU: Ještě lepší je www.iban-rechner.de. Jsou tam všechny státy EU, najde to nejen IBAN, ale většinou i SWIFT

BEBERA: Ano pokusil jsem se a stálo mě to 220 Kč. Reklamace v mBank zamítnuta. Psal jsem to i do jakéhosi chybového fóra mBank v lednu a dosud bez odpovědi. Vím, že ADAMM: nové IB mBank stále hájí, ale podle mého názoru je to katastrofa a ještě větší katastrofa je, že to nikdo neřeší. V solidní firmě by alespoň vrátili ten poplatek a ne to automaticky zamítli a to jsem je na mLince musel přesvědčovat, aby vůbec sepsali reklamaci. Prostě nikdo se ani nenamáhal to vyzkoušet!
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ILLUZE: aha, tak mozna, ze pokud to tam jde zrusit, pak to asi je jeste nerealizovane, ja vzdycky stornoval z tech planovanych jenom.

on ten seznam se treba v tech planovanych nerefreshuje a pokud neodejdes a neprijdes z jine stranky znovu, tak i po stornu tam ta platba visi.. mozna to je stejny problem.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MRTVY_KENNY: Tak dobrý, v seznamu operací to už není. Uff...

No a jinak se to stornuje, že si najedeš na historii operací na daném účtu a klikneš na onu platbu a tam dáš "upravit" a pak "zrušit".
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ILLUZE: stornovatelne platby jsou v planovanych operacich, pokud to vidis v historii odectene, tak predpokladam, ze uz to stornovatelne neni.. akorat teda v historii zadnou stornovaci funkci nevidim, stornujes to kde jak?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jak poznám, že platba byla zrušena, když jsem ji obratem stornovala?
    Pořád to mám v historii odečtené, i když už jsem to 3x stornovala :-((
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Výborný - v datech o občanském průkazu na inet bankovnictví stojí aktuálně toto v sekci datum platnosti OP:
    1899.12.30

tak to jsme nějak o pár století pozadu, milá mBank ;-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Realizoval jste někdo v novém bankovnictví SEPA platbu z korunového účtu? Ve starém jsem vybrala SEPA, zadala IBAN a BIC, částku v Eurech a odeslala. Teď mám vybráno SEPA, zadám IBAN a BIC a jakmile zadám částku v Eurech, přeskočí mi to automaticky ze SEPA na SWIFT za 220 CZK. Co dělám špatně prosím?
    POPEY
    POPEY --- ---
    MRTVY_KENNY: super dik.

ADITU: taky super. dik
    ADITU
    ADITU --- ---
    POPEY: než to hledat po všech čertech v novym bankovnictví, je imho lepší najet na stránky ČNB, kde je kalkulátor IBANů: http://www.cnb.cz/cs/platebni_styk/iban/iban.html , zadat svoje číslo účtu (vč. předčíslí) a hotovo.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    POPEY: jak je cislo konta a obrazek karty atd, tak napravo muzes rozbalit podrobnosti. kdybys hral tu jejich ujetou hru, urcite by to bylo nejmin za 5 bludistaku :))
    POPEY
    POPEY --- ---
    nevite nekdo kde v tom novym supr internetovym bankovnictvi najdu IBAN sveho uctu.
    Vim ze se to da odvodit, ale prekvapujeme ze to nikde nemuzu v bankovnictvi dohled.
    Ve FIU to je krasne prehledne

mozna je to tim, ze sem novacek a nevim v jaky podzalozce tretiho radu to hledat.

dik za pomoc
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRTVY_KENNY:
    to chce air na internetu...

1/ akce SMS
    2 a dalsi uz jen opakovane heslo do IB
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KB chce tusim jen opakovane heslo, ale jisty si nejsem
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    airbank urcite...
    ADITU
    ADITU --- ---
    Pátrám jak ve starém, tak v novém bankovnictví a nemůžu najít: kde si můžu změnit telefonní číslo, na které mi mají chodit potvrzovací SMS? Svoje původní ruším, od pondělka bude neaktivní, a zaboha nemůžu najít, kde by se to číslo dalo změnit.
    (+ staré bankovnictví nám nějak blbne - jednou kliknu na "Nastavení" a dostanu chybovou hlášku, po novém přihlášení zase všechno v pořádku a do nastavení se dostanu na první kliknutí)
    DYNK
    DYNK --- ---
    airbank podle me taky
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADAMM: třeba Česká spořitelna. Mám jejich aplikaci, nějak jsem ji na začátku autorizovala, takže když se do ní na mobilu přihlásím a zadám platbu, už mi žádná potvrzovací SMS pro tu platbu nepřijde.
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    ADAMM: Já nevim, ale v ČSOB to nebylo. Proč mi posílají sms, když držim telefon zjevně v ruce?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam