• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    JUANITA: úrok se počítá až od okamžiku zaúčtování, nikoliv blokace
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    PATRIKCHRZ: nevim... jednou jsem neuspesne kupoval listky jednoho fr. prepravce, nefungovaly mu servery, ale pri kazdym pokusu se castka zablokovala (jak jsem pozdeji zjistil). zamrazil jsem si tak na 14 dnu asi 20 tisic. nejde ani tak o castku jako o nejistotu, ktera mi vrtala hlavou jako
    DRAGON: kdyz jsem se jim nekam do kancelare ve francii dovolal, bylo podle nich vsechno vporadku v tom smyslu, ze platby nenechaji projit, ale vic nemuzou delat (tj. bude to tech 14 dnu).

ad blokovani penez na kreditce... nehrozi tam nejaky urok?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: To je super způsob, jak zvýšit obrat. "Zapomenout" strhávat platby, zákazníci si budou myslet, že nakupují zadarmo, řeknou to svým známým, ti taky budou nakupovat "zadarmo" a na konci roku to všem strhnout. Myslím, že je to super business plán :)
    JUANITA: ono jak kdy, jak kde. Obchodník může blokaci "ručně" zrušit. Ale obsluha na to dost často "peče", takže se čeká, až blokace vyprší sama. Proto je dobré na tyto akce používat kreditky. Třeba my jsme v zahraničí blokaci nechali udělat na kreditku mBank (nevadil nám blbý kurz, protože se to nakonec stejně nestrhlo), ale platili jsme (tehdy ještě) Axou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: v podstatě jo. výjimky potvrzují pravidlo. nepanikařil bych. klidně na mLinku zavolej, ale myslím, že ti řeknou, že to vyprší samo od sebe.

co je míň známý: kdyby si usmysleli, že si ty prachy strhnou třeba po měsíci, tak to můžou udělat a banka s největší pravděpodobností tu transakci provede. svýho času jsem zažil, že jeden (tuším americkej) shop takhle "zapomněl" strhávat peníze a pak je na konci roku zkásnul - a ženská z toho byla dost na nervy (i když oni si vlastně vzali jen to, co měli - jen prostě ona to nečekala, protože měla docela velké obraty a nikdy si nevšimla, že podezřele "ušetřila" dost peněz)...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MRTVY_KENNY: mne to taky trva vzdycky cca 2 tydny (treba zaloha na city biky v parizi apod). nefunguje to nahodou tak, ze kdyz se blokuje nejaka castka, automaticky tam visi ty dva tydny, at uz se obchodnik zachova jakkoli?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MRTVY_KENNY: tak nejak, rad bych to radsi nahlasil. Takze rovnou mLinka?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    DRAGON: a jak dlouho to visi? nam herz v izreli drzel prachy dva tydny po vraceni auta. pritom ve smlouve maji tyden a na pobocce se tvarili jakoze "hned"..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosimvas, je mozny nejak reklamovat neopravnenou transakci provedenou car rental firmou v cizine? meli mi vratit deposit 500EUR a nevratili, porad to tam visi, rad bych to nejak nahlasil, dokud je to mozny, aby mi pak rekli, ze sem to mel nahlasit placnu treba do dvou dnu a ne po tydnu?

dik moc
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: jn, to byl nejaky glitch, me to dvakrat odpalkovalo, ale dal uz v poradku. kazdopadne porad to nemaji pocestene vsechno zjevne
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: u mě zcela bez problému... ani na fóru si nikdo nestěžuje ;)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    nejak se to dneska zakuckava..

YNZA
    YNZA --- ---
    jenže to nebyla druhá platba .)
    NELDE
    NELDE --- ---
    YNZA: Je běžné, že první platba je inet a další s použitím stejné karty jsou MO/TO, protože tvoje autorizace byla vlastně jen na tu první.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    YNZA: tak u mBank bych dopředu nevyloučil ani takovouhle chybku :-(
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    YNZA: třeba se tě snaží udržet ve střehu :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    jj, ty byly taky nula, ale ja sem si to nenastavoval, a normalne s tim platim na ebay deset veci mesicne, a ted to proste prestalo fungovat, tak sem pouzival jinou kartu. esli to vynulovali tak mohli aspon napsat mejla, kdo todle ma tusit
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    YNZA: zčekni ještě inet platby. Možná tam máš mo/to od začátku 0 a šlo ti to jen díky tomu, že ty předchozí transakce nemyly mo/to, ale klasicky inet.
    YNZA
    YNZA --- ---
    PATRIKCHRZ: kosmas.cz
    Platby na dálku (MO/TO) 0 (0)
    to jako mi nastavili default? Ta karta pred 14 dny normalne sla, do prkenny vohrady
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: přesně jak jsem psal limit nebo počet...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam