• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    DYNK
    DYNK --- ---
    DRAGON:
    ADITU:
    a to je ted nove, nebo se vam to deje uz dele? Ja platbu ted zadavam tak jednou mesicne, tak mozna, ze kecam. Ale minuly mesic to po mne autorizaci chtelo urcite.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADITU: ja to taky nenasel :/
    ADITU
    ADITU --- ---
    DRAGON: to samé u mně. a nevim, kde to přenastavit.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DYNK: ja mel nastaveno, ze vsechny platby pozaduji sms autorizaci. a to se ted nedeje.
    DYNK
    DYNK --- ---
    DRAGON: po me to sms autorizaci nechce jen u plateb, u kterych jsem to tak mel nastavene. U ostatnich normalne sms kody zadavam.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tak sem se pustil do testovani novyho bankingu. je to dost nelogicky reseny. to by ani tak nevadilo, ale co me dostalo, je to, zemi jde poslat platba bez sms autorizace, vubec ji to po mne nechce, pritom ve starym bankovnictvi sem mel sms auth nastavenou.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NIGHTHUNTER: to dava smysl. ale ze to zkomprimujou do "jiz pripsane uroky" je rekneme hodne sverazne..
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    MRTVY_KENNY: já si myslim, že to bude na stejném principu jako (kdysi 2%) úročení na eMax Plus do 100k... taky jsem tam měl 99k a přestal přidávat, ono si to za pár měsíců úrokama přelezlo přes 100k, ale úrok zůstal stále stejnej, páč "připsané úroky se do tohoto limitu nepočítají". Připsanýma úrokama se řeší jen ty, který se aktuálně připisujou, ne ty co už jsou připsaný měsíc a víc...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PTAH: no ja taky tak nejak. ale zajimalo by me to, pac doposavad jsem tam mel tech cca 300k a to uz nejake uroky od spusteni budou. a zaroven jsem pochopil, ze to "prihazovani" vlastne nejde zastavit, nejschudnejsi je nastaveni na 1% z plateb, at to mam jaks taks pod kontrolou.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: budu hádat, jak to je myšleno neví možná ani v mBank :-( Tipnu si, že se do toho nepočítají žádné úroky (tedy klidně připsané od samotného začátku mSpoření), ale jak to je doopravdy...

btw do 100.000,- je to jasné od 100.000,1 také, ale jak je to mezi 100.000 - 100.000,1 ? :-)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pozor it crowd utoci!

"V případě, že částka na mSpoření bude vyšší než 100 000 Kč, bude její celá výše úročená nižším úrokem 0,3 % p.a. Již připsané úroky se do tohoto limitu nepočítají."

co znamena ta posledni veta? selsky rozum rika, ze se to uroci denne a pokud tam mam pres pulnoc vic nez 100k, tak dany den mi to zuroci jen 0,3%, jinak 3%.

ale ty pripsane uroky nechapu. brat to doslova, tak ctu, ze si muzu od stavu konta odecist vsechny vygenerovane uroky od zalozeni (jsou snad "jiz pripsane", ne?). nebo o kterych mluvi? o tech, co se mi pripisou 1. den v mesici? a nepocitaji se dany mesic, nebo ten den, nebo jak?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    mSpoření - po snížení úroku chci naplánovat převod částky nad limit pryč. Vše mě to nechá v klidu zadat a až po potvrzení vyskočí hláška:

PŘEVOD S BUDOUCÍM DATEM NELZE U TOHOTO PRODUKTU VYKONAT

Za ty leta s nimi už mě ta polská logika fakt sere. Jsou to neskuteční amatéři! :-(

Tak jsem si ulevil a dávám si do kalendáře upomínku...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    URZA: mám dojem, že se to tak jmenovalo i předtím ;)
    URZA
    URZA --- ---
    no snad ano, poslal jsem to... napada me rceni "neopravuj co neni rozbite"... "popis platby" fakt nema stejny vyznam jako "zprava pro prijemce"
    URZA
    URZA --- ---
    prosimvas kdyz zadavam jednorazovou platbu tak zprava pro prijemce je v policku "popis" ??? diky
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Tohle vidím poprvé. V pátek byly částky jen nezaúčtované. Od včera jsou jak zaúčtované, tak zůstaly i v nezaúčtovaných.

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VAACLAV: Nikoliv. Z "mých" bank má IB v angličtině Zuno (když budeš chtít poslat "doporučení", stačí říct, vyděláme oba 3 stovky :).
    Pak by ho měla mít ještě Equa (nemám, měl jsem dříve, už si nepamatuji), opět můžu zprostředkovat doporučení (každý 150 Kč), ale bude lepší tohle: http://www.mesec.cz/aktuality/equa-nabizi-200-kc-za-zrizeni-uctu-pro-zamestnance-starbucks/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NIGHTHUNTER: jj zase přesouvat a hlavně si ohlídat zůstatek na 1.9 :-(
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    Existuje IB v AJ? kolega je cizinec, rád by si u mBank otevřel účet, ale česky neumí..díky za radu!
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Tak už je to tady, ale zatim stále dobrý :-)

Vážený zákazníku,
    jsme rádi, že díky mSpoření pravidelně spoříte drobné částky, když platíte. Abychom pro Vás mohli i nadále udržet atraktivní úročení 3 % p.a. na mSpoření, přistupujeme od 1. 9. 2014 ke snížení limitu pro vyšší úročení z 300 000 Kč na 100 000 Kč. V případě, že částka na mSpoření převyšuje 100 000 Kč, bude mSpoření úročeno 0,3 % p.a.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    JUANITA: nepochopitelne neumi
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    umi mbankovnictvi pracovat s QR kody?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam