• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: máš pravdu... no nic bye bye mBank. Ještě před časem bych si nemyslel, že GE bude levnější než mBank a nabídne mi více služeb zdarma. Časy se mění a štika v bankovním rybníku pomalu zmutovala v kapra.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BUNDA: ale bude poplatek 100 Kč za obnovu (tedy, pokud se nemýlím, jednou za 3 roky)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: koukám reklamština jak vyšitá .-( Vedení mKonta je, bylo a bude zdarma. Za tím si stojíme. Ještě pár změn a platit se může třeba za přístup do IB za jednotlivé platby a slogan bude stále platný .-)

Jinak koukám karta k eMaxu zpoplatněná "zatím nebude".
    DYNK
    DYNK --- ---
    A co ta mRezerva - neni jeji vedeni zdarma? Pokud ano, tak bych si mRezervu zaridil a mel kartu dal zdarma.. od te doby, co mam Citi kreditku, tak z mbank jen vybiram hotovost.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CASTER: mBank se pomalu, ale jistě chce zbavit části klientů :-D No nic je načase zrušit karty. Podmínku hlídání si něčeho nahradit podmínkou hlídání si něčeho jiného a vydávat to za změnu k lepšímu? No kdo chce kam pomožme mu tam.
    CASTER
    CASTER --- ---
    PETER_PAN: bude to jinak
    Změny v sazebníku mBank :: Blog :: mBank
    http://www.mbank.cz/blog/post,532,zmeny-v-sazebniku-mbank.html

od 1. března 2015 máme pro všechny zákazníky, kteří mají debetní kartu, první tři výběry z bankomatu zdarma

Akorat ze za kartu, kterou se mesicne nezaplati aspon 500Kc, se bude platit 29Kc poplatek.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    cywe, achjo
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PETER_PAN: je to pořád stejně blbě. Záleží nejen kdy transakce proběhla, ale i kdy se zaúčtovala.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Jak je to ted s poplatky za vyber z bankomatu? Mel jsem za tenhle mesic zatim 4 platby kartou dohromady pres 3000 CZK a vcera jsem vybral z bankomatu a stejne mi to nauctovalo 9 CZK poplatek. Myslel jsem ze alespon 1 vyber budu mit zdarma.
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    PATRIKCHRZ: myslim, ze sa to iste stalo aj nam. pracovne hodiny su od 9-17 alebo si ich tam mam nastavit podla seba? :D s novym IB som tiez nespokojna.

ADAMM: o SEPA platbe sme vedeli vsetci aj odosielacia strana a aj ja ako prijimajuca strana, tento prevod bol prvy v zivote, ktory odosielajuca strana robila a ako spomina Patrik, pri zadavani platby sa SEPA musela zmenit na SWIFT a tym padom smola.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: já to použil loni na platbu do UK a přišlo mi to v pohodě. o spamování jsem v zásadě nic nezaznamenal, přečtu si to.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: Tak třebe europlatba.cz vůbec nevyžaduje smlouvu. Takže ji můžeš využít právě i na tu jednu jedinou platbu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: I ty Brute? Transferwise díky svojí spamové kampani na Měšci i Finexpertu moc dobrou pověst nemá - http://forum.mesec.cz/index.php?topic=6710.msg35301#msg35301
    Navíc ty jejich kurzy fakt nejsou nic moc. Podobných společností je na trhu hafo, u nás jim konkuruje ještě MoneyPolo.
    Proti devizovkám nemají v eurech šanci vůbec, v jiných měnách jen u velmi malých částek (kvůli poplatkům). Navíc se na český trh z Polska tačí P2P systémy, které ještě možná trochu zamíchají podmínkami. První je Valutomat, další budou nejspíše brzy následovat.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: pokud bys to chtěl vyzkoušet (samozřejmě platí pro všechny, nejen pro Patrika), uděláš mi radost, když použiješ můj promo-kód :) https://transferwise.com/u/29f2
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: tak jasně, ale zase ne každému stojí kvůli jedné výjimečné platbě řešit devizovku, žejo. a pak je určitě pruda poslat to jako SWIFT místo SEPA...

jinak znáš tohle?

TransferWise | Supported Currencies
    https://transferwise.com/support/customer/en/portal/articles/1569835

vypadá to, že v mezičase, co jsem to použil, už přidali koruny, je to docela velkej britskej startup (s kořeny v Estonsku, zakladatelé jsou jedni z prvních zaměstnanců Skypu).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: Tak je to možné, že to změnili. Já jsem to zadával pouze v rámci testování. Zkoušel jsem pak i reklamaci na mLince a bez úspěchu, prostě "zadáno jako SWIFT, poplatek účtován správně". Peníze za poplatek jsem pak dostal zpět "nestandardní cestou", takže běžný klient má smůlu.

No a když vezmu v úvahu, že jsou tu devizovky, které cizí měny smění levněji než jakákoliv banka a pošlou platbu taky zdarma (zrovna včera jsem přes Easychange posílal 2 platby - 48 euro a necelých 5 euro), tak celkem není důvod mBanku pro cizoměnové platby používat. A nabídka alternativ se neustále rozšiřuje, např. teď směřuje na český trh Valutomat, který slibuje rovněž posílání zdarma a lepší kurzy než banky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: mimo pracovní dobu je SEPA šedé a nejde zakliknout, řešil jsem to tak dva týdny zpátky, takže buď to změnili, nebo nevím. u jiných lidí si myslím - LD_DRTH může doplnit? - že šlo spíš o neznalost rozdílu mezi SEPA a SWIFT než o podobný omyl.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: Asi jsem zaujatý, ale mně se chybně zadat platbu podařilo (prostě jsem zadal SEPA a během vyplňování údajů se mi to přeplo na SWIFT - protože jsem platbu zadával mimo pracovní dobu) a jak je vidět zde v této diskusi, ale i v jiných, nejsem sám.
    U žádné jiné banky se mi nikdy nestalo, že bych zadal chybně typ platby, pouze u mBank.
    Podle mého názoru jde o chybné nastavení, za správné bych považoval, pokud by platba zadat nešla (odmítlo by to při nějaké validaci), případně se provedla o den později, ale ne, že se změní typ platby.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: tak zase je tam vidět jasně, jestli je to SWIFT nebo SEPA, to už mi přijde fakt jako zaujatost (v minulém byla konkrétně tato záležisto imho míň přehledná).

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam