• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    NELDE
    NELDE --- ---
    JUANITA: dneska mi to přišlo emailem. Podle vyjádření mb je hlavní změna zpoplatnění neaktivní karty a zrušení těch 2000/3000/4000 - jednou za 500 bude stačit.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    v souvislosti s novym sazebnikem:

nevite o nejakem srovnavacim prehledu poplatku pred / po zmene?

az bude cas, nezbyde nez to procist, a do ty doby... jaka je nejzasadnejsi zmena? maji tam nejaky deal-breaker?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GOR: jako sorry, ale blokace (zrušení) karty fakt není ekvivalent konce úvěru, imho to není tak nečekaný. výpověď by mělo jít udělat korespondenčně (s ověřeným podpisem), takže nemusíš nikam jezdit, stačí Czech Point (pošta).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GOR: jestli jsi zrušil jen kartu a nevypověděl smlouvu tak ano.
    GOR
    GOR --- ---
    BUNDA: Moment, tim chces rict, ze kdyz jsem mKreditku uz pred drahnou dobou zrusil, mB furt vykazuje uverovej ramec v BRKI atp?
    YNZA
    YNZA --- ---
    no to je ale prekérka. mel sme to jako rezervu, ted si radsi dam prachy do strozoku. A jeste abych vymejslel jak pojedu na kiosek 60km daleko, do pice
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    YNZA: písemná výpověď. V IB můžeš zrušit jen kartu, ale nikoliv úvěr.

Jinak se celkem bavím při čtení mBlogu a mFóra. Tolik zmatků a několik verzí podmínek a sazebníku se jentak nevidí. MBordel v přímém přenosu :-(
    YNZA
    YNZA --- ---
    Poradte mi jak jednoduse zrusim tu mKreditku prosim. nemuzu to v tom letajicim blazinci najit
    CASTER
    CASTER --- ---
    CASTER: a nejlepsi na tom stejne bude to, ze pri prihlaseni do bankovnictvi nebudu muset klikat na obalku a dozvidat se, ze mam tolik a tolik vyberu zdarma.

Ovsem zpravy o skvelych pujckach tam budou asi dal...
    CASTER
    CASTER --- ---
    Tak aspon ze se to ted zjednodusi, i kdyz je to jedina pozitivni zmena novych podminek...
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak ono je logické užít datum zaúčtování plateb. A bohužel je logické i užít datum uskutečnění vyběru (-; Nelogická je ta jejich konstrukce jako taková. Mohli bývali udělat převod nevyčerpaných do dalšího měsíce, což by sice lidé uvítali, ale udělali by to ještě nesrozumitelnější.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CASTER:
    BUNDA:
    Ano, je to tak. Zatímco platby jsou počítány dle data zaúčtování, výběry dle data uskutečnění
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    a to vse aby se to nepletlo :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CASTER: nejsem si jist, ale u výběrů na rozdíl od plateb možná rozhoduje datum uskutečnění a ne datum zaúčtování?
    YARIN
    YARIN --- ---
    ten system je fakt neuveritelne kokotskej. aspon ze tohle se s novejma podminkama asi tak o tisic procent zjednodussi
    CASTER
    CASTER --- ---
    Mno ale to je teda zajimavy, ze kdyz se mi povedlo v zari vybrat z bankomatu 4x, a ten ctvrtej vyber mi zustovali az 1.10., tak byl za 35,-. Nemel by se teda pocitat az za rijen?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PETER_PAN: a to tam chybí upozornění, že se v kalendářním měsíci započítají jen zaúčtované platby :-)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Odpovedeli mi. Jednodussi uz to nemuze byt :-)

...
    sazby za výběry z bankomatu jsou pevně stanovené, klienti mají první tři výběry za 9Kč, pokud splní podmínky platby kartou v kalendářním měsíci nad 4 000Kč, tyto tři výběry mají úplně zdarma. Poté je každý další výběr za částku 35Kč, vice informací naleznete v našem sazebníku: http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/sazebnik-osobni-finance/#tabs=5.

Tedy pokud (v kalendářním měsíci) s kartami zaplatíte bezhotovostně méně než 2000,- Kč, první, druhý i třetí výběr bude za poplatek 9,- Kč/výběr. Pokud s kartami zaplatíte bezhotovostně alespoň 2000,- Kč, první výběr je zdarma, druhý a třetí za 9,- Kč/výběr. Pokud s kartami zaplatíte bezhotovostně alespoň 3000,- Kč, první a druhý výběr je zdarma, třetí za 9,-Kč. Pokud s kartami zaplatíte bezhotovostně alespoň 4000,- Kč, první, druhý i třetí výběr je zdarma.

Poplatky jsou přitom účtovány zpětně, 9 Kč z 11.12.2014 je poplatek za výběr z bankomatu, který jste realizoval v listopadu 2014.
    ...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Pěkně to teda válej, no co se dá dělat :(

Protože mám hypošku tak se mě debetky netýkaj.
    Vlastně to má výhodu, protože používám citi kreditku, vybírám jen přes cashback aby ušetřil poplatky. Takže budu moct zas chodit k bankomatu. :)

Klidně bych i používal mKreditku, jenže to, že v dnešní době není bezkontaktní, ji spolehlivě zabíjí. Opravdu kvuli nákupu sváči za pár korun nebudu tahat kartu z peněženky a zadávat pin :(
    Takže sem jí právě zrušil.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Chvilku jsem hledal kde se obsluhuje v IB karta... ale po nalezeni tak zruseni bylo na 3 kliky... a mam vyreseno :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam