• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    JUANITA: Ano. Za 2k byl jeden, za 3k dva a za 4K tři. Jinak byly za devět korun jeden. Nově máš tři zdarma a pokud neutratíš 500,- měsíčně tak platíš 29,- = méně než za jeden výběr u cizí banky u většiny bank. Pro občasné výběry u cizích bankomatů je to furt dobrá volba.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NELDE: diky. Co byly "2000 / 3000 / 4000"? Objemy plateb, za kterys dostal vybery zdarma?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DYNK:
    a manzelka je na mBank nejak vazana?
    DYNK
    DYNK --- ---
    KOC256: No, ta situace s manzelcinym uctem ze me tu konzervu docela uspesne dela:) Nebyt toho, mel bych v tom jasno.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DYNK:
    a nebo neodejde a budou "mastne" platit. I kdyz zrovna u mBank asi nebudou takove konzervy, ktere by nechtely zmenit banku jen protoze to je zmena...
    DYNK
    DYNK --- ---
    Mne to prijde taky fer, nicmene jim mozna odejde vic klientu, nez cekaji. Ja bych od brezna za kartu platil, tim padem ji budu rusit a s ni nejspis i celej ucet. Tim padem si i manzelka zalozi ucet ve stejny bance jako mam ja, protoze online prevod penez se nam uz parkrat docela hodil. Takze v tomhle pripade na jednoho "nevyhovujiciho" klienta od mBank odejdou dva lidi.
    (Nebo taky zadnej, podle toho jestli se mi bude chtit hlidat placeni mBank kartou).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Mě to přijde taky fér... Pro ty co tu kartu využívají alespoň minimálně to je +. A pro ty co tam jen parkují (jako třeba já), tak se musí rozhoupat zda tam potřebují míét kartu jen proto aby peněženka vypadala "drsně" ;-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    XMEDA: Po pravdě řečeno, těch 500 je tak málo, že to snadno dosáhneš přes různé mikroplatby. A líbí se mi, že dost klientů nad tím ani nemusí přemýšlet - protože mají hypotéku (na kterou musíš mít mKonto a pravděpodobně mají všichni kartu) apod.
    Nicméně by se mohli chovat jako operátoři, kteří minimální útratu počítají jako průměr za tři měsíce.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    XMEDA: XMEDA: dřív jsi musel udělat obrat 4k na tři výběry zdarma, teď stačí 500 Kč. cíl je zdá se zbavit se neaktivních klientů a/nebo je trochu podojit. mně to vykládat nemusíš, princip bezpoplatkovosti je už dávno v háji. konkrétně tuhle změnu jsem čekal víc jak dva roky, protože minimálně tak dlouho už je v Polsku.

osobně je mi - jako člověku, co ten image bezpoplatkovosti pomáhal vytvořit - fakt líto, ale sere pes. já dnes doporučuju kamarádům Equa bank.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ADAMM:
    a) jde o princip vykrikovani bezpoplatkovosti
    b) pouzivam ji ruzne, nekdy 2-3 stovky, jindy par tisic. Kdyby to bylo 5000/rok bylo by to jiny.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    XMEDA: jednoduše - pokud kartu používáš, tak to pro tebe je výhodnější. pokud ne, střel se do nohy a jdi jinam, pro banku jsi beztak přítež.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    A nasranost z 29kc/karta budou tlumit jak?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    btw. tady ještě vyjádření mBank trochu tlumící tu nasranost ohledně 5% (víceméně upozornění, že ono to už tak je, takže se nic nemění).

V současnosti probíhá konverze cizí měny na eura kurzem VISA (dostupném na http://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates) s připočtením poplatku 2% jako náklad na konverzi měn, jak nyní uvádíme v kurzovním lístku i sazebníku. Dále probíhá převod z EUR do CZK dle platného kurzovního lístku mBank (ke dni zúčtování karetní transakce), dostupném na našich webových stránkách, kde je spread 3 %. Pokud nyní platíte přímo v EUR měně, výsledná suma se řídí pouze aktuálním kurzovním lístkem mBank. Od 1.3.2015 sice měníme způsob převodu, pro zákazníka se ovšem nic nemění. Měna se bude nově převádět pouze jednou kurzem VISA na České koruny s 5 % poplatkem za konverzi měn. Konečná částka je tak naprosto stejná jako doposud a zákazníci ji nepocítí. Jelikož jsme provedli změnu, jak bylo popsáno výše, musí dojít ke změny účtování při platbě v EUR. V současné době dochází k převodu podle platného kurzovního lístku mBank se spreadem 3 %, bez dalších poplatků, nově od 1.3.2014 bude odcházet k převodu kurzem VISA s poplatkem 3 % za konverzi měn. Konečná částka je tak téměř stejná jako doposud a zákazníci ji nepocítí.
    NELDE
    NELDE --- ---
    JUANITA: dneska mi to přišlo emailem. Podle vyjádření mb je hlavní změna zpoplatnění neaktivní karty a zrušení těch 2000/3000/4000 - jednou za 500 bude stačit.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    v souvislosti s novym sazebnikem:

nevite o nejakem srovnavacim prehledu poplatku pred / po zmene?

az bude cas, nezbyde nez to procist, a do ty doby... jaka je nejzasadnejsi zmena? maji tam nejaky deal-breaker?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GOR: jako sorry, ale blokace (zrušení) karty fakt není ekvivalent konce úvěru, imho to není tak nečekaný. výpověď by mělo jít udělat korespondenčně (s ověřeným podpisem), takže nemusíš nikam jezdit, stačí Czech Point (pošta).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GOR: jestli jsi zrušil jen kartu a nevypověděl smlouvu tak ano.
    GOR
    GOR --- ---
    BUNDA: Moment, tim chces rict, ze kdyz jsem mKreditku uz pred drahnou dobou zrusil, mB furt vykazuje uverovej ramec v BRKI atp?
    YNZA
    YNZA --- ---
    no to je ale prekérka. mel sme to jako rezervu, ted si radsi dam prachy do strozoku. A jeste abych vymejslel jak pojedu na kiosek 60km daleko, do pice
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    YNZA: písemná výpověď. V IB můžeš zrušit jen kartu, ale nikoliv úvěr.

Jinak se celkem bavím při čtení mBlogu a mFóra. Tolik zmatků a několik verzí podmínek a sazebníku se jentak nevidí. MBordel v přímém přenosu :-(
    YNZA
    YNZA --- ---
    Poradte mi jak jednoduse zrusim tu mKreditku prosim. nemuzu to v tom letajicim blazinci najit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam