• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: jo
    NELDE: no VANEK imho má na mysli to, že já už v mRadě nejsem :) nebo se to celé po mém odchodu zrušilo? :D zase už je tady v klubu aktivní Patrik a ten v mRadě je (?)
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Třeba podobný orgán teď udělá i Zuno - jen by ho museli pojmenovat jinak.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Náhodou se mi yobrazilo zhálaví; neměla bz se aktualizovat ta část s mRadou? ;-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    AXTHEB: já si to teď nepustím :) sedím teď poněkud komplikovaně přes několik VPN a ta první je tak z prdele nastavená, že brzdí komplet provoz, ale nemám důvod ti nevěřit - i když se mi zdá jako divné řešení.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KID_MCHUTT: AXTHEB je to tam nekde v prvni ctvrthodine
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    AXTHEB: to tam snad není, ale platby bezkontaktně jdou jenom na online terminálech, takže terminál ví, kolikrát jsi ten den kde zaplatil. Pokud přetáhneš limit (tři platby za časový úsek, 1500 za časový úsek (tuším hodinu)), donutí tě to zadat PIN.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NELDE: neznamenalo, staci ti pocitadlo plateb v karte.
    NELDE
    NELDE --- ---
    AXTHEB: To by znamenalo zpětný zápis do karty v platebním terminálu, což pochybuji, ta karta by neměla umožnit takový zápis bezkontaktně a mimo hodně bezpečné místo typu bankomat. Ale možná to tak mají.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VANEK: Kdyz z karty vyctes informace k bezkontaktni platbe cteckou, tak sou pouzitelny jen do okamziku nez nekdo tou kartou zaplati. Bezkontakni platby maji delsi CVV2 (myslim) ktery se meni s kazdou transkaci, a da se snadno spocitat jesli pozadavky prisly ve spravnem poradi.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    BUNDA: Ale výsledek je k prdu úplně stejně :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    CAIDEL: Osobně mívám v peněžence jen pár drobáků pro krizové případy.
    VANEK
    VANEK --- ---
    AXTHEB: Cože?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PISTA1: dřív jí to nenačte, ale hodí to chybu a jednu z nich musíš vytáhnout.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Já bezkontaktní kartu k účtu taky nechci.
    Ale jen z toho důvodu, že mám v peněžence bezkontaktní kreditku a byl bych nerad, aby se když bouchnu peněženkou o terminál, cucli prachy z debetky protože jí to načetlo dřív.

Btw. S jakým předstihem před koncem platnosti volat na mlinku ať vyroběj kontaktní?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    BONEMINA: Tak to pak ale vůbec není problém té bezkontaktní karty. Kdyby jí neměl, krade mu "blízký" z peněženky rovnou peníze a do trafiky chodí stejně.

Vlastně se na to díky bezkontaktní kartě může přijít daleko rychleji (hned po prvním takovém incidentu).
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    To netuším. Ale jestli nechával kartu jen tak bez dozoru a někdo blízký si mu s ní chodil občas do trafiky pro cigarety nebo tak něco... My i s mužem máme každý svůj účet, svou kartu, piny navzájem nevíme a vyhovuje nám to takhle.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Plus bezkontakni vybery jsou 'cislovany', kdyz by ti nekdo precetl kartu tak musi tema udajema zaplatit driv nez ty, jinak ti to kartu blokne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BONEMINA: Na výpisu je vidět u kterých obchodníků a ve které hodiny to bylo. Jinak je to divné, protože bez toho, že někomu kartu půjčíte, to nejde zneužít. Takže jestli to nebyla nějaká falešná kopie.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    HAYES: Na detektor lži jsem ho neposílala. Kartu měl ale u sebe, takže je možné, že to byl právě někdo z blízkého okolí, zvlášť když to bylo opakované. Jak to dál řešil, to už jsem nezjišťovala.

NELDE: Díky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BONEMINA: Tak si nastav email push na extra nízkou částku (standard je tuším 50,-), pak uvidíš, kdo to užívá. Osobně mám rád bezdotykovou, protože ji nemusím nikomu dávat - kromě hygieny je pozitivní i špatné kopírování detailů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam