• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    BONEMINA: Na výpisu je vidět u kterých obchodníků a ve které hodiny to bylo. Jinak je to divné, protože bez toho, že někomu kartu půjčíte, to nejde zneužít. Takže jestli to nebyla nějaká falešná kopie.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    HAYES: Na detektor lži jsem ho neposílala. Kartu měl ale u sebe, takže je možné, že to byl právě někdo z blízkého okolí, zvlášť když to bylo opakované. Jak to dál řešil, to už jsem nezjišťovala.

NELDE: Díky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BONEMINA: Tak si nastav email push na extra nízkou částku (standard je tuším 50,-), pak uvidíš, kdo to užívá. Osobně mám rád bezdotykovou, protože ji nemusím nikomu dávat - kromě hygieny je pozitivní i špatné kopírování detailů.
    HAYES
    HAYES --- ---
    BONEMINA: myslim, ze se to stalo znamymu tvyho znamyho... rekl bych, ze to je nejaka UL. Kazda platba kartou je dohledatelna, vsechny ctecky jsou registrovany. Platba je omezena na 500, jinak to vyzaduje PIN. Stejne, kdyz je provedeno vice plateb.

On tu kartu ztratil nebo mu ji nekdo ukrad?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BONEMINA: Tak jestli mu mizely peníze po menších částkách, takt o musel být někdo z rodiny, ne? Zkoušel podat reklamaci u banky?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    PATRIKCHRZ: Hm, pozdě, než jsem přišla na to, kde a jak o ni zažádat, karta mi přistála ve schránce. Zkusím si pohrát s tím nožem :)
    Známému takhle nenápadně zmizelo z účtu po menších částkách několik tisíc, než si toho všiml, proto nemám k bezkontaktním kartám důvěru.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BONEMINA: bylo možné před obnovením požádat o vydání klasické kontaktní karty.

Jinak je stále možnost přerušit drátek u čipu, na některých kartách je vidět, stačilo by nožem "obkroužit" čip :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Hledám a nedaří se mi najít - dělá ještě mBank klasické kontaktní karty? Jak si případně zažádat o kontaktní, když mi teď přišla bezkontaktní?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    No právě - na základě žádost, na základě splnění podmínek a ještě nenárokově. A kdo drži na běžném účtu půl mega, že :). Tohle se mBank musí nechat, když přišla na trh, tak byly běžné limity na kartách v řádech desetiticů a velké banky se snažily těm, co potřebují vyšší limity vnutit předražené zlaté a platinové karty.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Podle equa ti to mohou navýšit na 500 000 - ale asi na to budou požadovat vyšší zůstatky na účtě.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Jenže mBank je u nás jedinou bankou, která ti takové limity umožní. U ostatních bank je už nějakých 100 - 200 tisíc považováno za úspěch.
    Když jsem psal tento článek http://www.mesec.cz/clanky/limity-pro-platebni-karty-a-pro-prevody/ , tak u Equa šlo nastavit maximálně 150 tisíc týdně. To by mě trochu omezovalo :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: To by skoro stálo za nějakou aplikaci pro mobilní telefony - kromě blízkých bankomatů tam mít i kolik bankovek umí vydat.

Nejsem si jist, kolik tak bývá v jednom bankomatu celkem peněz, ale větším výběrem ho asi můžeš zneprovoznit (-;

Jinak další důvod proč mít equu jako záložní - klidně si tam převedu velké peníze a obejdu bankomaty.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Tak v Čs vše proběhlo bez problémů,děkuji za rady
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SOJKA: vyber to z bankomatu. Limit karty jde nastavit až na bez koruny miliardu.
    Většina bankomatů umí vydat 40 bankovek, a protože většina bankomatů má maximálně 2 tisícovky, tak na jeden výběr vybereš 80 tisíc. Lze neomezeněkrát opakovat :). První tři výběry v měsíci u mBank tě budou stát 9 Kč za každý. Já takto vybíral z bankomatu 240 000 Kč.

Některé bankomaty umí i více bankovek, prý vkladomaty Unicredit umí na 1 výběr i 100 bankovek, některé bankomaty jsou dotovány i 5 tisícovkami (prý Česká spořitelna).
    Ve výsledku to bude nejjednodušší a nejrychlejší, nikde si nebudeš muset objednávat hotovost předem.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    BUNDA: už čekám v český spořitelně. do 500k prý nemusím nic hlásit předem tak uvidime.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SOJKA: Zkusil bych ČS tam jdou výběry do 500.000,- obvykle bez nutnosti hlásit pár dní předem. Lepší se předem telefonicky informovat na pobočce. Terminál netřeba, mají tam pro ty účely žehličku :-) Osobní zkušenost v KV právě ČS s kartou mBank.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Ja zkousel cash advance na dvou pobockach a v obou pripadech mi rekli, ze na pokladne nemaji terminal na karty a vybirat tim padem muzou jen jejich klienti. Byla to Ceska Sporitelna a to druhy nevim, jestli Sberbank, nebo GE (maji pobocky vedle sebe, na ceduli jsem nekoukal). Nakonec jsem to vyresil trema vyberama z bankomatu.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SOJKA: JJá zkoušel tu jejich 800 infolajnu. Hned mě taky nabízela účet zdarma :D
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    PISTA1: to sem asi narazil,ale ten blb byl na dvou pobockach. Ted uz to resim s CS tak snad to dopadne. diky vsem
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ADAMM: 80 000 jsou bankomaty CS bankomaty KB davaj jen 40
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SOJKA: Sem schválně zavolal do KB a není problém, akorát nad 100k je nutno zavolat (stavit) na pobočku a domluvit se aby měli prachy. Asi jso narazil na nějakýho blba.

Jinak u ČSOB může bej problém s tím, že hromadně rušej pobočky a dělaj znich "kontaktní centra" s tíám že pro větší výběry-vklady posílaj lidi k nám na poštu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam