• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    DYNK
    DYNK --- ---
    Pouzivam mobilni aplikaci mBank 2.0 a mam nastaveny upozorneni na provedenou transakci. S puvodni aplikaci to fungovalo tak, ze upozorneni probehlo v dobe uskuteceni transakce. S novou aplikaci se mi zobrazi upozorneni dvakrat - pri provedeni transakce a pri jejim zauctovani. Dela vam to taky? Jde to nekde nastavit? Ze probehlo zauctovani je mi jedno a vedet to nepotrebuju.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMM: Ano bylo to výjmečně 10 výběrů, jinak to nešlo, normálně samozřejmě tolik výběrů nemám.

Tak já jim tedy napíšu mail, ono už mi jednou za špatně odečtené poplatky vraceli, takže se to evidentně stává.

Každopádně opravdu bych nečekal že si tyhle věci budu muset kontrolovat.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CASTER: poplatek za zjištění zůstatku bude až od 1. března. takže tím to určitě nebude.

ADAMIRA: teda respekt, 10 výběrů z bankomatu, to je co za haluz? :) při takovém chování je mBank pěkně nevýhodná, to bych doporučil Equa bank (nebo možná i spořku :)
    Pokud to nesedí a máš tam víc poplatků než výběrů, normálně to reklamuj. Zavolej nebo napiš mail, popiš situaci. Osobně bych volal. jinak jsem se s tím nikdy nesetkal, ba dokonce ani z doslechu o tom nevím.
    CASTER
    CASTER --- ---
    ADAMIRA: napadaji me nejaky nesrovnalosti kolem konce mesice (taky jsem tu nedavno resil, jak se vybery pro rozhodovani jestli budou zdarma zapocitavaji do mesice, kdy se vyber vyuctuje, a ne kdy probehne - nebo naopak?). Vraceni poplatku se asi deje, kdyz na zacatku jeste nema clovek dost plateb kartou na vybery zdarma, tak se mu strhne poplatek, ale po dosazeni naroku na vybery zdarma se zase vrati?
    A nebo ty poplatky navic muzou byt poplatky za zjistovani zustatku v bankomatu, ty taky imho nejsou zdarma a nebude k nim polozka o vyberu penez?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Zdravím,

jeden dotaz, něják mi to "haprovalo" už delší dobu, tak jsem si dneska pořádně prohlídl výpis a zjistil jsem, že mám ve výpise 10 výběrů z bankomatu, ale 12 poplatků za výběr z bankomatu (a to se ani nebavím o tom, že jsem měl mít několik výběrů zdarma), obvykle si toho moc nevšímám protože tolik výběrů měsíčně normálně nemám, ale i tak když se nad tím zamyslim zpětně, mi to prostě nesedí. Už jednou se mi stalo že mi najednou na ucte přibylo pár korun jakožto "vrácený poplatek".

Dotaz tedy zní, stalo se Vám to někomu? Nevíte jestli má s tímhle mbanka někdy problém? Nebo na to prostě něják blbě koukám?

Co s tím, napsat jim?

předem díky za odpovědi
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOXICMAN: Ještě také jim říci, ať zkusí znova tu kartu - možná byla dole nějaká komunikace. Nebo se zeptat v mBank - možná to banka ocenila proaktivně jako fraud a stopla. Byla to kreditní nebo debetní?

PATRIKCHRZ: Já měl pro změnu problém s Equa na Amazonu - normální nákupy v pohodě, ale když chtěli Prime službu (opakované platby), tak to neprošlo.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    PATRIKCHRZ: ano, i počty plateb mají královskou rezervu
    a na webu tvrdí, že VISA berou
    asi mi nezbude než tam zavolat no, děkuji za ochotu
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TOXICMAN: Možností je celá řada. Jako první zkontroluj kromě limitů i počet plateb za měsíc, co máš na kartě povoleno.
    Pak je možné, že hotel nebere Visa karty. Poslední možností, se kterou jsem se také setkal, je, že vyžaduje 3D secure (kterou karty mBank nepodporují) - kamarádovi jsem takto musel zaplatit lístky na festival v Goodwoodu, což je také v UK. Možná je to tam taková nová móda.

Možností je celá řada:
    1) zkusit jinou kartu, která podporuje 3D Secure
    2) napsat či zavolat do hotelu, popsat jim problém a pokusit se nalézt řešení - platba přes PayPal, rezervování pokoje i bez platby předem, atd.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOXICMAN: zkusit jinou kartu :P
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    hotel v Londýně odmítá mou mbank kartu (booking.com rezervace dopředu), teď jsem ještě v ČR
    už jsem s ní na internetu platil ledacos a všude možně, nikdy nebyl problém, až teď
    limity objemů, limity částek, zůstatek, vše zkontrolováno, ten samý den placeno něco jiného přes Paypal v pořádku
    jak mám postupovat?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Jo, byla a Zedna tam byl.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: a už byla mRada, co odešel Vítek?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: alespoň na poslední mRadě ještě byl. A ano, iPad dostal.
    Vypadá to, že mně unikl o fous, asi jsem byl třetí v pořadí :(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: teď už bys měl mít tu možnost. btw. pokud vím, tak Zedna už v mRadě po svých hysterických výstupech není :D (ale dostal aspoň na rozloučenou ten vyhraný iPad za nahlášení nejvíc bugů, ne?)
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: zRada
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: zRuda?

ADAMM: "Šestou mRadu tvoří PD., schnecke, vejpuste, Zedna, Patrik, fuxoft, MirekM (od 22. 4. 2013)." Ale pámbuví, jak aktuální to je, předtím se střídaly rychleji.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Tak klidně můžeš :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ono celé to záhlaví bych měl aktualizovat :/ Patriku, dám ti správce, nechtělo by se ti to upravit? :))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: jo
    NELDE: no VANEK imho má na mysli to, že já už v mRadě nejsem :) nebo se to celé po mém odchodu zrušilo? :D zase už je tady v klubu aktivní Patrik a ten v mRadě je (?)
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Třeba podobný orgán teď udělá i Zuno - jen by ho museli pojmenovat jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam