• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    JTP
    JTP --- ---
    COLOMAN: Pokud jde o mVolání, tak třeba tady:

mVolání s mBank a Vodafone. Neurazí, ale není pro každého - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/mvolani-s-mbank-a-vodafone-neurazi-ale-neni-pro-kazdeho/
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    dajak som sa nedoklikal k cenníku "supervýhodného mobilného tarifu". jaknato?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Ono není špatné, co se týče nápad, je tam hodně vylepšení proti předcházející verzi, ale také hodně konin a chyb.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VANEK: Tak pokud to porota hodnotila dle toho popisu co tam je a uz neresila jak vyechny ty body jsou "uvarene" v ramci aplikace, tak se to da pochopit...

Prvni dve mista obsadila FIO (tu nemam tak nedokazu hodnotit) z toho druhe misto je za API coz mi moc nevoni ze to spada do stejne kategorie. Nicmene to tu jen konzumuji pres mobil a moc po tom nepatram...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Třetí místo v kategorii, to je vtip nebo pádná facka pomlouvačům?
    Nové internetové bankovnictví mBank | Zlatá Koruna
    http://www.zlatakoruna.info/...etove-bankovnictvi-mbank-mbank-bre-bank-sa-organizacni-slozka-podniku
    ATAN
    ATAN --- ---
    Umi mBank u hypoteky take zajistit bankovni uschovu?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PTAH: já jsem tu banku v Česku rozjížděl a dva roky se staral - PRÁVĚ! - o komunikaci. a proto jsem měl nezanedbatelnej podíl na jejím zkurveným úspěchu, ty chytráku, takže si k ní můžu mít sentimentální vztah jak chci. dík a čus.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PTAH: adamm uz 6 let v mbank nepracuje, tak s tim streamovanym zpevem to imho nebude tak horke
    ZMAR
    ZMAR --- ---
    PATRIKCHRZ: dekuju moc za vycerpavajici odpoved! :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PTAH: o čem bych mlel? že tvoje brečení je úsměvný a už tak opakovaný, že cajk, všichni jsme to pochopili, slavnostně sem hoď sken zrušenýho účtu a zdarec, příště ještě můžeš napsat, že Air bank to dělá líp a jak sis polepšil oproti mBank. jupí! pro mě je ale stejně mBank výhodnější, protože nakonec vybírám na tuty někde, kde je první Air bank bankomat tak 2 km daleko (nebo i 50 km) - a buď to mám zadarmo a platím 100 Kč měsíčně za velkej tarif nebo platím za výběr z cizího bankomatu 25 Kč. u mBank mi prostě stejné služby vychází líp, s novým IB nemám problém. jo a taky pochybuju, že všichni bez výjimky se domnívaj, že maj na mSpoření "nejvýhodnějc" uložený prachy. ti BFU tam měli stejně úplně nulový částky, těch pár kutilů, co si tam nějak napinkali horní limit peněz, to jsou lidi, co tyhle pičoviny sledujou velmi bedlivě. mě třeba úroková sazba u banky vůbec nezajímá.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: úplně se u toho dojímám. naivka bylo moje druhé jméno.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: ale kurva mysleli jsme to upřímně, fakt.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MORTAELTH: tak si na tom postavili marketing, že mají tu garanci TOP3. Ale i když to krásně zabalili, ty podmínky se samozřejmě taky zhoršily :) já jsem z jejich komunikace coby profesionál nadšenej samozřejmě a mBank je mi líto, fakt to je nebe a dudy proti tomu, co jsem tehdy napsal na web já:

Mise a vize
    https://web.archive.org/web/20071204043730/http://www.mbank.cz/mbank/mission-and-vision.html

dneska to zní skoro jako výsměch a je pravda, že už já jsem musel tenhle text z listopadu 2007 sám upravovat. hodně vtipné bylo, co se s ním dělo později a nakonec samozřejmě bez náhrady z webu zmizel ;)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    PTAH: Simtě, jednodenní PRIBOR je 0,15 procenta a ty řešíš nějaké úroky?
    MORTAELTH
    MORTAELTH --- ---
    no je fakt, ze pristup AirBank je unikátní.. nejen že dají informace o tom jak a kdy se bude posouvat úroková sazba, ale taky co dva měsíce pošlou jak se úroková sazba vyvíjí na trhu u konkurence.

stále ale nemám potřebu od Mbank odcházet, jako průtokové konto kam příjde výplata a zase odejde mi to vyhovuje. Zejména to automatické zakategorizování plateb a následný rozbor historie.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZMAR: mBank účtuje 29 Kč za kartu, kde neutratíš alespoň 500 Kč v měsíci.
    Alternativou může být Equa - jedinou nevýhodu bych viděl v jejich nekonsistentní police, podle mého názoru je jen otázkou času, kdy radikálně změní ceník.
    Pak FIO, tady je bolístkou, že zdarma jsou jen výběry z vlastních bankomatů (a na pobočkách, nad 1000 Kč), z cizích pouze při utracení 4000 Kč. Ale zase je lze "spořit" a když utratíš 4 tisíce v květnu, výběr můžeš "spotřebovat" klidně až v prosinci. Takto můžeš naspořit až 5 výběrů
    Air Bank - zdarma jsou jen výběry z vlastních bankomatů. Za rozumných 10 Kč můžeš vybírat (ale jen malé částky, do 3000 Kč) i z terminálů Sazky.

Pokud máš v dosahu bankomaty FIO, zvolil bych FIO, pokud ne, tak Equa, s tím, že ale musíš být připraven změnit banku, až změní podmínky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PTAH: úroky stoupají a klesají zcela běžně a nemá to nic společnýho s obchodníma podmínkama, tečka. že je to komunikační průser, to nijak nerozporuju, ale je to v bankovním sektoru zcela běžný postup. což Air bank samozřejmě není.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PTAH: tak pravdou je, že informování a vůbec celá komunikace Airbank se mi jako klientovi líbí.

Úroky padali, padají a zatím bohužel budou padat všude, ale opravdu je rozdíl v přístupu.

MBank je poslední dobou čím dál tím zoufalejší, jak komunikačně tak výskytem chyb a tvorbou komplikovaností. S původní mBank (kterou ADAMM pomáhal budovat proto chápu jeho vztah k ní) už však nemá takřka nic společného :-(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PTAH: o změně se zpoplatněním karet neinformovali dost? chápu, že si potřebuješ zabrečet, ale o změnách úrokových sazeb se obecně neinformuje v podstatě vůbec a ani mBank kvůli tomu téměř nikdy nic neposílala (ani zprávy v IB, ani mail). úroková sazba se mění tak nějak z podstaty věci.

takže to je z tvé strany prostě lež - "kdesi v blogu" se píše o změně úrokových sazeb, nikoli obchodních podmínek. kdo tyhle dvě věci neumí rozeznat, inu, eh, whatever.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Jojo, doporučuju prostudovat
    CERTIS - Systém mezibankovního platebního styku - Česká národní banka
    https://www.cnb.cz/cs/platebni_styk/certis/
    (ale samozřejmě o implementaci v jednotlivých bankách to nic nevypovídá)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DYNK:
    KOC256: mBank přijímá po dávkách, ale odesílá dvakrát denně. skutečně ses přesně trefil, ráno to odchází pár minut po osmé (není to úplně přesně v nějaký čas - já vidím odchozí platby 8:05, 8:07 nebo dnes 8:11... druhá várka je pak téměř vždy v 16:00.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam