• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZUZANA: Platba kartou je vždy zdarma, ať už je v tuzemsku, nebo v zahraničí. Ale je nutné počítat s konverzním kurzem, kde má mBank doslova vysokohorskou přirážku - 5 %. Navíc nově má VISA zvýšenou marži (dříve 0,3 % nyní 2 %), celkově tak kurz bude cca 7 % nad střed. Hotovost nakoupená v dobré směnárně tak vyjde výrazně levněji..
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Ahoj, chtěla bych se jen ujistit, že platby v obchodech mKreditkou jsou zdarma i v zahraničí. Je to tak? Nějak se mi nedaří to v rychlosti najít v ceníku...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PETER_PAN: moje finance > karty po najeti mysi na kartu je tam tlacitko
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Dobry den vespolek. Nemuzu najit kde v IB mBank naleznu nastaveni limitu pro internetove platby (normalne kdyz chci platit VISA kartou treba na aliexpressu). Jak je pod jmenem uzivatele zubate kolecko s napisem "Nastaveni" - tak tam jsou "limity a autorizace" a tam to neni :) dopredu dik za rady
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    nevite, proc se mbank appka na aktivovanem zarizeni dnes tvari jako prvne spustena a vyzaduje aktivaci pres webovy mbanking? (Telefon ani jeho cache jsem samo nemazal.)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NELDE: diky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    JUANITA: Do té doby, nic je to jen rezervace - například pro cizí měnu může být použitý jiný kurz, případně jiná částka - hotely běžne rezervují +30% více jako zálohu na spotřebované dodatečné služby (-;
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NELDE:
    DYNK: diky, uz to vidim. a do te doby vesele printscreenovat, hm?
    NELDE
    NELDE --- ---
    JUANITA: Pokud to je provedená transakce je tam možnost tisku - do PDF souboru. Jedno z tlačítek, co objeví, když klikneš na transakci v seznamu.
    DYNK
    DYNK --- ---
    JUANITA: nekde na detailu ty transakce jsem to generoval
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    kde prosim v mbankingu na potvrzeni o realizaci transakce (v nejake digitalni podobe, mail, pdf...)?

diky.
    ADITU
    ADITU --- ---
    NELDE: dlabu na to. dneska zařizuju účet u Fio a jakmile budu mít změněné číslo účtu v práci u mzdovek, mBank definitivně opouštím. už mě po těch letech nějak přechází chuť tolerovat každou blbost a neobratnost, testy na uživatelích/produkčním systému atd. Asi stárnu :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADITU: Rodné číslo by měla banka mít ve smlouvě (-; To je jenom pro ověření totožnosti. Poslal bych to bez něj. Nebo zavolej na mLinku, kde tě ověří přes PIN.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADITU: cajk, to jsem přehlídnul.
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADAMM: rodné číslo ti přijde jako ne tak úplně osobní údaj?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADITU: hlavně ona je to sice pruda byrokracie, ale můžeš tam napsat co chceš, nikdo to kontrolovat nebude. takže bych to nepovažoval tak úplně za osobní údaj. imho.
    ADITU
    ADITU --- ---
    NELDE, ADITU: z mého pohledu výrazně lepší by bylo vyplnit formulář/zaklikávátko v elektronickém bankovnictví. Pokud není, tak osobně.
    ADITU
    ADITU --- ---
    NELDE: zastávám názor, že emailem osobní informace v nešifrované podobě opravdu ne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADITU: Je lépe emailem než osobně. Já takhle musel na ČSOB kvůli tomu, že má větší penzijní než je limit v zákoně - příjem EUR 1k jednorázově nebo 2,5k ročně od jednoho plátce.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: na tohle jsem narazil, když začalo mSpoření, částky nad určitý limit (snad 600 000 Kč) nechtěly odejít ani po vyplnění těchto údajů. Ale stačilo je rozdělit na více částí a už to šlo. Takže protočit 3 miliony během několika minut nebyl problém :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam