• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: no já zas pamatuju lidi, co říkali, že kvůli "starému" delfínovi nebudou mít mBank (že to je moc "pro děti"). holt si nevybereš. mně je tohle třeba úplně fuk - ale nová se mi líbí víc než stará.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Mne se ta aktualni libi vic, nez ten modrej delfin teda.. byl jsem zpetne rad, ze mi delfina zablokovali a poslali tuhle. Nicmene by me nenapadlo, ze pro nekoho muze byt design karty duvodem ke zmene banky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Můžeš pak otagovat. Jinak žena dostala poštou novou kartu a je to OBERHNUS. Delfín byl super, ale tahle pruhovaná rybička mě přesvědčuje, že ji pořídím jinou banku.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: je to možný, ba docela běžný. ale pokud to příjemce nevidí, obvykle to má spíš název "poznámka" nebo "popis pro odesílatele". smutné je, že mBank tohle prostě nemá, není kam si napsat poznámku "jen pro sebe".
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ADAMM: i see, diky. to me zmatlo, protoze sem mel pocit, ze driv (v jinych e-banking systemech) jsem registroval zvlast pole 'popis', a zvlast 'zpravu pro prijemce'. je to mozny?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: Políčko "popis".
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    kde je mozny zanechat 'zpravu pro prijemce' pri prevodu prostredku?

diky.
    POLINA
    POLINA --- ---
    Tak tohle je uz konecna. Tim,jak se banka prezentuje,takove zamestnance ziska a tim i sluzby budou na urovni. A jak pred lety hezky zacala ,)

NELDE
    NELDE --- ---
    YARIN: Ano. Jen pokud utratíš kartou nějaký měsíc málo (do 500), tak je karta za poplatek.
    YARIN
    YARIN --- ---
    tri vybery mesicne zdarma z jakyhokoliv bankomatu uz jsou bez jakejchkoliv podminek? aspon nejaka zmena k lepsimu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NTR23: jen trochu nechápu tu úsporu. Koupíš eura za kurz mBank, převedeš je do jiné banky, abys mohl zdarma vybírat z bankomatu? Není jednodušší rovnou vybrat kartou mBank?

U FIO to vyjde o chlup lépe, pravda, ale i tak. To si můžeš pořídit Equa kartu a vybírat s ní za 9 Kč. Případně nově Sberbank, která, zdá se, má o fous lepší kurzy než Equa (karty jsou vydávané ČSOB, takže budou účtovány dle kurzů ČSOB, tedy asi, na infolince melou nesmysly, příští měsíc to budu zkoušet :) ).
    Aspoň to udělej tak, že to FIO naplníš přes tu devizovku či Valutomat.

Pro porovnání - aktuální kurzy (EUR, deviza-prodej):
    FIO: 27,58004
    Easychange: 27,0920
    Europlatba: 27,242
    Valutomat (aktuální nejlepší nabídka, můžeš vytvořit i vlastní poptávku a čekat, jestli někdo akceptuje): 27,0198

Rozdíl je tedy přes 50 haléřů na 1 euru, to už může být zajímavé
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADITU: konečně zrušeno (měsíční výpovědní lhůta)... uf.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PATRIKCHRZ: Nebudou to závratné částky, mám to v podstatě jen jako rezervu, když při cestách v zahraničí potřebuji vybrat z bankomatu.
    Vystačím si tedy s FIO
    díky za info
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ...další možností je nakoupit eura u Valutomatu či devizovek (zmíněné mají účet u FIO, takže příchozí platba bude zdarma) a pak je za dvacku poslat ze svého účtu, pokud potřebuješ, aby platba přišla z účtu na tvoje jméno
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NTR23: Aha, tak to se omlouvám, spletl mě druhý příspěvek.
    Ano, jde to z mBank zdarma. Ovšem pozor na to, že mBank má velmi nevýhodné kurzy, pokud neposíláš vysloveně jednotky euro, tak to vyjde s FIO za 20 Kč poplatek lépe. A ještě lépe to vyjde přes devizovku či Valutomat.

Pokud nechceš uzavírat žádné smlouvy, tak můžeš zkusit "light" službu Europlatba.cz, kde nemusíš sepisovat ani žádné smlouvy, kurz je o fous horší než přímo u Easychange.cz, která to provozuje, ale pořád lepší, než u jakékoliv banky.
    Zdarma ti platby provedou i dříve zmíněné devizovky, tedy Akcenta (nad 2,5 tisíce eur) a Fortissimo (nic moc kurzy, i když lepší, než mBank).

Rovněž platí moje nabídka 200 Kč za registraci u Valutomatu.

Když napíšeš o jak velkou částku jde, můžu poradit konkrétněji.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PATRIKCHRZ: O polsku jsem nic nepsal.
    Řeším jak si poslat prachy do německa do Number26, jestli jak jsem zvyklý z FIO za dvacku, nebo už to umí mBank stejně či levněji.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NTR23: plat to částečně. MBank má zdarma pouze SEPA platby, a jednou z podmínek SEPA plateb je, že je v eurech, přes to nejede vlak.
    Musí se to tedy zadat jako klasická SWIFT platba (mBank 250, FIO za 200 Kč).

Řešení: a) domluvit se s Polákem na platbě v EUR. Pokud jde o malou částku, může se vyplatit i (pro tebe) nevýhodný kurz
    b) poslat platbu jiným způsobem, např. přes Akcentu (platby do Polska má zdarma, ale až od ekvivalentu 2,5 tisíce EUR), nebo Fortissimo (ale u malých plateb mají nevýhodné kurzy), nebo Valutomat (v rámci zkušebního provozu zdarma, později bude zpoplatněno).
    Pokud by jsi se chtěl registrovat přes Valutomat, dej mi PŘEDEM vědět, mohu ti zajistit bonus 200 Kč
    TANTRAMAN:
    To je správně, platbu posíláš v PLN, to nejde poslat jako SEPA, viz výše
    NTR23
    NTR23 --- ---
    mBank má zahraniční platby v rámci EU zdarma? To tak je od začátku, nebo ta cena tak klesla.

Pamatuji že když měla ČS platby ven za 250 Kč, tak jsem zřídil FIO, protože ti to měli za pade a mbanka to neuměla vůbec.
    Pak jsem to nesledoval. Dnes to má FIO za dvacku a koukám do mBank a je tam zdarma. Platí to?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ADAMM: Něco přes týden, pozvánku pošlu. Dej mi mail.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NTR23: jak dlouho trvalo, než jsi "přišel na řadu"? nebo jsi měl pozvánku? pokud ano, rád bych taky jednu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam