• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    NTR23
    NTR23 --- ---
    mBank má zahraniční platby v rámci EU zdarma? To tak je od začátku, nebo ta cena tak klesla.

Pamatuji že když měla ČS platby ven za 250 Kč, tak jsem zřídil FIO, protože ti to měli za pade a mbanka to neuměla vůbec.
    Pak jsem to nesledoval. Dnes to má FIO za dvacku a koukám do mBank a je tam zdarma. Platí to?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ADAMM: Něco přes týden, pozvánku pošlu. Dej mi mail.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NTR23: jak dlouho trvalo, než jsi "přišel na řadu"? nebo jsi měl pozvánku? pokud ano, rád bych taky jednu :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Tak mi právě aktivovali účet v bance NUMBER26. Na běžné české provozní platby to není, ale na cesty jo. Výběry z bankomatů po celém světě zdarma a kurz srovnatelný s Fio.

Europe's most modern bank account | NUMBER26
    https://number26.de/en/
    DYNK
    DYNK --- ---
    Ono je neco jinyho, kdyz clovek jede nekam na dovolenou a kdyz jede na svatbu na Slovensko - tam asi clovek vezme podobnej obnos jako s sebou nosi bezne doma. Coz u vetsiny lidi bude par tisic.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: vozil jsem i víc :). Je to o zvyku - o no v některých zemích karty buď prakticky neberou nebo za neakceptovatelných podmínek (vysoké poplatky, velký rozdíl mezi oficiálním a černým kurzem) a jak si na to člověk jednou zvykne, tak mu to už ani nepřijde.

Proti mBank je každá karta, co se kurzů týče lepší, vyhrává však Cetelem.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Při cestě do zahraničí, kde vím, že není nejlepší využívat karty, ano.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    přijde ti normální mít s sebou 27 000 v hotovosti? :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    NELDE: ze Slovenska, ze svatby. A ne, takovou hotovost ssebou opravdu normální soudný člověk netahá :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KID_MCHUTT: Nevím, kam jste jeli, ale teď do Chorvatska jsem měl sebou EUR 1000. Přijde mi to normální. Jinak přemýšlím o kartě k euro účtu, abych se podobným problémům vyhnul.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    NELDE: mně to neříkej, já to neplatil - problém byl, že na Slovensku, na dálnici, bylo potřeba zaplatit a tolik nikdo soudný v hotovosti netahá
    NELDE
    NELDE --- ---
    KID_MCHUTT: Proto mám druhý účet u Equa (lepší kurzy a nízký poplatek za výběr v zahraničí). Ale stejně máš lepší vyzvednout hotovost u Kaprovce (s kuponem dosáhneš na VIP kurz - o 0.10 lepší)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PATRIKCHRZ: je to brutus, no... chápu, že banka musí na něčem vydělávat, ale tohle je celkem hodně :( na těch 700e, co jsme platili, to je sakra rozdíl...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    mBank a jejich kurzy, to je výsměch... střední kurz eura 27,10 - mBank zaokrouhluje na 28,0 :/
    DYNK
    DYNK --- ---
    mBank 2.1 pro Nadroid je k dispozici a musim rict, ze mi udelali radost - umi QR platby a zopakovat platbu z historie - dve veci, ktery mi chybely (ikdyz QR nijak dramaticky)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Mám na mysli směnárny, které vlastní, nebo alespoň provozují Arabové. Třeba prahaexchange.cz. Tam jsem ve středu kupoval Euro za 27,10 a kuny za 3,65
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    PATRIKCHRZ: "arabska smenarna"? :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Však také na to banky hřeší a plíživě svoji kurzovou marži zvyšují. Já po EU vždy vozím hotovost, co nakoupím v arabské směnárně
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    PATRIKCHRZ: diky. tohle tema je teda mezi beznou klientskou verejnosti podle me uplne zanedbany, vetsinu veci jsem netusil. na kazdy pad se teda jevi pri ceste do zeme s EUR a kartou mBank jako nejlepsi neco si predem smenit u nas..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam