• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    "Proč mBank VISA karta nefunguje v zahraničí??? To je po x-té, jde do koše!" - Francie

Fakt se to jeste stava ?

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SDN33: jo a příjmy se obvykle sledují za 3-6 posledních měsíců
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SDN33: obecně banky nabízejí 3 - 4 násobek měsíčního příjmu
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SDN33: tohle nikdo vědět nebude, ale i tak je to informace k ničemu. To že ti někde zobrazí nějaké číslo nic nevypovídá o tom, zda a kolik ti skutečně půjčí.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Hoj..
    Není znám "výpočetní mechanismus" podle kterého aplikace IB mBank nabízí max výši poskytnutelného úvěru? Nebo po jakých intervalech se hodnoty měni?
    Extrémní příklad: účet byl cca půl roku málo využíván a nabídka úvěru 400 000 se snížila až na "nelze" (máme pro vás nové přostředky). Po jakém čase, kdy na účet bude chodit třeba původní xy hodnota se nabídka vrátí zase na původní místo?
    Díky:)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DYNK: Nejsou placeni, občas dostanou nějaký ten reklamní předmět, ale to je vše. Ze začátku jsme opravdu měli pocit, že můžeme něco ovlivnit, ale několikrát za sebou jsme byli postaveni před hotovou věc, což některé z nás vedlo k rozhodnutí odejít. Já jsem po jedné poplatkové změně, kdy jsem účet u mBank přestal považovat pro mne za použitelný odešel, za rok došlo opět ke změně, tak jsem se zase vrátil.
    ADAMM: ten rozdíl oproti středovému kurzu je 4 % u eura (1 % si bere VISA, 3 % mBank) a 6 % u ostatních měn. To je prostě strašně moc.
    Snažil jsem se získat kartu Cetelem, bohužel bez úspěchu, zatím platím Citi s 2 % vratkou (kurz střed + 3 %, mínus ta 2 % to vychází celkem slušně), ale třeba v eurech výhradně hotově (koupím je výhodně v arabských směnárnách v Praze).
    Při poslední dovolené jsem vybíral kartou Sberbank. Kurz žádný zázrak (dle ČSOB), ale lepší než mBank a výběr ze zahraničního bankomatu zdarma (bez nutnosti minimální vybírané částky)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DYNK: ne placeni nejsou a podepisují NDA. Pokud něco málo z mFóra ví o schopnostech minulých mRad něco prosadit, tak snad než pro nadšence, to je jedině pro blázny :-(
    DYNK
    DYNK --- ---
    Off topic dotaz - ti mRadni jsou nejak placeni? Nebo je to fakt jen pro nadsence pro dobry pocit (a veceri s manazerama)? Osobne o to zajem nemam, jen me zajima na co tam ty lidi lakaj.

Jinak jsem se konecne dokopal ke zruseni karty a tim padem utlumeni aktivit v mBank. Poslednim impulsem byla paradoxne zmena uroceni v airbank, ktera me namotivovala si poridit jejich bezny ucet a kartu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: sebevražda pro tebe, který počítáš halíře :P
    já sám se tomu samozřejmě taky vyhýbám, ale při platbě občas pár euro bych to na sebevraždu úplně nepasoval... z jiného soudku: byla rozpuštěná mRada a svolává se nová, nechcete někdo infiltrovat, když už tam nemáme Patrika? :))

Staňte se ambasadorem mBank a podělte se o své nápady a připomínky přímo s námi - Blog :: mBank
    http://www.mbank.cz/...se-ambasadorem-mbank-a-podelte-se-o-sve-napady-a-pripominky-primo-s-nami.html

(musel jsem aktualizovat záhlaví, takové věci je třeba hlásit, Patriku!)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Tak platit kartami mBank v cizí měně je sebevražda. Horší je snad jen GE a to ne úplně vždy.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JUANITA: Teoreticky na stránkách VISA, která to přepočítá na EUR a z EUR na CZK to pak už přepočítá mBank a ještě se přičte crossborder fee :-(
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    na strankach mbank nevidim kurz pro NIS. jak zjistim, jakym kurzem jsem smenil pri platbe kartou v izraeli?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: mě ne, ale tak nějak už mi to ani nevadí :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Pozotivni prekvapeni at nejsem jen negativni...

Vcera mi dosla SMS o nasledujici odstavce. A sic mi to je jedno, tak mi to pri dvoudenni odstavce prijde fer...
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Poté, co to museli používat, tak šel dopis všem klientům, že to mají užívat. Že sice v případě nepoužití jsou schopni to identifikovat a procesovat správně na své straně, ale že to nemohou garantovat u jiných bank.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    jako pokud pominu ten zacatek, tak ve chvili kdyz to museli zacit pouzivat to meli jednou razne nastavit a uz jsme nikdy o tom nemuseli slyset. Proste by top tak bylo a basta. Mi vadi ze jak pises se to resi polovicne asi v 5ti krocich a tak nasrani je jak sinusovka...

Ale mi to je vlastne jedno. - DOUFAM :) Na faktury predcisli pisu uz leta a tak to snad bude fungovat... - pouzivam jen business ucet...
    DYNK
    DYNK --- ---
    Tohle smrdi pruserem:) Jsem zvedavej co vsechno jim v pondeli nepojede.

Plánovaná odstávka (17. – 19. 10.): Integrujeme 5 milionů klientů skupiny mBank na jednotný transakční systém - Blog :: mBank
    http://www.mbank.cz/...-10-integrujeme-5-milionu-klientu-skupiny-mbank-na-jednotny-transakcni-s.html
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Příběh předčíslí u mBank. úplně na začátku, když v mBank nebyli prakticky žádní Češi ještě zaměstnaní, se dělaly nějaké specifikace pro programátory. produkťáci byli z českého systému docela hin, protože je úplně jiný než v Polsku (tam je jako číslo účtu "něco jako IBAN", povinným údajem je adresa a podobně).

takže si nechali přeložit dokumentaci od ČNB - a jak jsem viděl některé překlady, tak to asi byla dost bída - každopádně, nevím, kdo přesně za to mohl, ale došli k tomu, že v ČR je povinné předčíslí, tak ho tam prostě dali. když nastoupili Češi (respektive na produktu hlavně Slováci, ale to je fuk), tak se snažili to předčíslí - jako zbytečnost - odstranit, ale ukázalo se, že to není tak jednoduché, a že když ČNB jednou řeknete, že předčíslí máte, tak už je pak hodně velký problém s tím něco udělat. no a tak začaly ty tanečky. banka může přijímat platby "tak i tak", ale nemůže je odesílat "tak nebo tak" - na začátku fungování se posílaly platby z mBank chvíli bez přečíslí, ale to právě zatrhla ČNB. od té doby oficiálně platí, že se předčíslí MÁ používat, ale dlouho to na různých místech nebylo nutné používat. v novém IB přitvrdili, že už nejde poslat mBank-mBank platbu bez vyplnění předčíslí. teď to - zřejmě - začne platit i pro příchozí platby odjinud.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: respektive, to je jen můj odhad, nevím, jestli to tak opravdu bude :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: fakt to chceš vědět? je to smutný příběh :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam