• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JUANITA: Teoreticky na stránkách VISA, která to přepočítá na EUR a z EUR na CZK to pak už přepočítá mBank a ještě se přičte crossborder fee :-(
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    na strankach mbank nevidim kurz pro NIS. jak zjistim, jakym kurzem jsem smenil pri platbe kartou v izraeli?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: mě ne, ale tak nějak už mi to ani nevadí :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Pozotivni prekvapeni at nejsem jen negativni...

Vcera mi dosla SMS o nasledujici odstavce. A sic mi to je jedno, tak mi to pri dvoudenni odstavce prijde fer...
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Poté, co to museli používat, tak šel dopis všem klientům, že to mají užívat. Že sice v případě nepoužití jsou schopni to identifikovat a procesovat správně na své straně, ale že to nemohou garantovat u jiných bank.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    jako pokud pominu ten zacatek, tak ve chvili kdyz to museli zacit pouzivat to meli jednou razne nastavit a uz jsme nikdy o tom nemuseli slyset. Proste by top tak bylo a basta. Mi vadi ze jak pises se to resi polovicne asi v 5ti krocich a tak nasrani je jak sinusovka...

Ale mi to je vlastne jedno. - DOUFAM :) Na faktury predcisli pisu uz leta a tak to snad bude fungovat... - pouzivam jen business ucet...
    DYNK
    DYNK --- ---
    Tohle smrdi pruserem:) Jsem zvedavej co vsechno jim v pondeli nepojede.

Plánovaná odstávka (17. – 19. 10.): Integrujeme 5 milionů klientů skupiny mBank na jednotný transakční systém - Blog :: mBank
    http://www.mbank.cz/...-10-integrujeme-5-milionu-klientu-skupiny-mbank-na-jednotny-transakcni-s.html
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Příběh předčíslí u mBank. úplně na začátku, když v mBank nebyli prakticky žádní Češi ještě zaměstnaní, se dělaly nějaké specifikace pro programátory. produkťáci byli z českého systému docela hin, protože je úplně jiný než v Polsku (tam je jako číslo účtu "něco jako IBAN", povinným údajem je adresa a podobně).

takže si nechali přeložit dokumentaci od ČNB - a jak jsem viděl některé překlady, tak to asi byla dost bída - každopádně, nevím, kdo přesně za to mohl, ale došli k tomu, že v ČR je povinné předčíslí, tak ho tam prostě dali. když nastoupili Češi (respektive na produktu hlavně Slováci, ale to je fuk), tak se snažili to předčíslí - jako zbytečnost - odstranit, ale ukázalo se, že to není tak jednoduché, a že když ČNB jednou řeknete, že předčíslí máte, tak už je pak hodně velký problém s tím něco udělat. no a tak začaly ty tanečky. banka může přijímat platby "tak i tak", ale nemůže je odesílat "tak nebo tak" - na začátku fungování se posílaly platby z mBank chvíli bez přečíslí, ale to právě zatrhla ČNB. od té doby oficiálně platí, že se předčíslí MÁ používat, ale dlouho to na různých místech nebylo nutné používat. v novém IB přitvrdili, že už nejde poslat mBank-mBank platbu bez vyplnění předčíslí. teď to - zřejmě - začne platit i pro příchozí platby odjinud.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: respektive, to je jen můj odhad, nevím, jestli to tak opravdu bude :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: fakt to chceš vědět? je to smutný příběh :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ono to je možná na zvyku...
    Ale prostě pamatuji jak kdysi to začali vyžadovat - OK, ale proč to řádně neřízli už tenkrát a najednou to pořád periodicky vyplavává napovrch... A teda jestli začali o víkendu hlásit, že to bude od příštího týdne nutností, tak mi to nepřijde moc dopředu... A mi mail nedošel... jen info v IB...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KOC256: protože je to cool
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    A proč ho tedy má mBank?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: no protože nemaj předčíslí, ne?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    KB neznam ale mam jeste ZUNO a AIR/BANK a toto jsem nikdy neresil...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: no už dlouho to nijak neřeší - jen prostě přitvrdili v tom, že to předčíslí je nutné používat. imho to bude souviset s tou migrací příští týden, nejspíš po ní už budou vracet platby poslané bez předčíslí :/ kdybys poslal do KB něco bez předčíslí, tak to taky nepřijde, že jo.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DYNK: Co vim tak jsou jedina banka, ktera toto stale a dokola nejak resi...
    DYNK
    DYNK --- ---
    Ach jo:) Nastesti jsem jedinej, kdo na ten ucet neco posila:)

Vážený kliente,

Jsme velmi rádi, že využíváte služby mBank, a proto bychom Vás chtěli informovat o správném používání čísla Vašeho účtu vedeného v mBank.

Vaše číslo účtu obsahuje předčíslí, číslo účtu a kód banky. Pro účely správného provádění plateb je třeba používat kompletní číslo účtu včetně předčíslí.

Celé číslo Vašeho účtu máte vždy k dispozici v internetovém bankovnictví i v mobilní aplikaci a také v měsíčních výpisech.
    V příloze Vám zasíláme informace o platbách, které na Váš účet přicházejí bez předčíslí.
    Prosíme Vás, informujte Vaše známé, obchodní partnery a další subjekty o tom, aby zadávali do platebních příkazů číslo Vašeho účtu ve správném a úplném formátu, tedy s předčíslím, číslem účtu a kódem banky, aby bylo možné příchozí platby na Váš účet dále připisovat.

Děkujeme za pochopení.
    Váš tým mBank
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    CLAVEN: Na paypal jsem kdysi psal právě kvůli nějakému nastavení s číslem karty, které nešlo změnit v jejich rozhraní, vyměnili jsme si 2x něco e-mailem a nastavili (opravili) to tam sami. Popiš jim problém a uvidíš, co ti poradí.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    NELDE: Nejde, sú to kreténi - predal som niečo na eBayi a aby som mohol prijať platbu, musel som si po novom založiť Business account. A Business account z nejakého dôvodu automaticky predpokladá, že žiješ v USA. AFAIK sa to ani nedá nikde zmeniť.
    NELDE
    NELDE --- ---
    CLAVEN: A nemas nastavene bydliste v us?
    Nejde tam dat cislo karty? Ony by to byly velke poplatky, kdyby to slo mezinarodni platbou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam