• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ADAMM: no to sice je ale za prachy. me ted karta konci a porad mi neposlali novou. Chtel bych aby mi neposlali zas tu bezkontaktni ale normalni.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RAINBOF: na netu je pořád "výběr mezi kontaktní a bezkontaktní kartou" - takže by to imho mělo jít. zároveň platí, že kreditky bezkontaktní zatím nejsou vůbec.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    da se jeste z mbank nejak vyloudit klasicka kontaktni karta ?
    NELDE
    NELDE --- ---
    OOHN: Ony jsou asi odečteny z kreditu, jen možná nedostáváš email o jejich odečtení. Podle výpisu dole byly zaúčtované 14, 4 dny před platbou. Podívej se příště 15. ledna. Zkus si změnit push pravidlo - přidej interní transakce (normálně jsou převody mezi vlastními účty nereportované.
    OOHN
    OOHN --- ---
    NELDE: možná máš pravdu, uvidím, až příště úroky naskočí, zda následující splátka bude o ně ponížená.. Nicméně je stejně divné, že ty úroky tam někde "visí" ve vzduchu a čekají na další splátku. místo aby byly odečtené z kreditu na kartě.
    NELDE
    NELDE --- ---
    OOHN: To ale odpovídá těm úrokům zaplaceným 14/12 - mezi dvěma splátkami.
    OOHN
    OOHN --- ---
    Dnes jsem udělal dvě transakce a připsaly se tam obě částky celé. Prostě je to divné..
    OOHN
    OOHN --- ---
    Přikládám výpis. Z té poslední transakce na kartu naskočilo jen něco okolo 2100 Kč.

OOHN
    OOHN --- ---
    GOR: klidně, jen jsem zrovna na odchodu, až se vrátím.. čemu to ale pomůže? V současném IB u kreditky není vidět zůstatek před a po transakci, jen pohyby.
    GOR
    GOR --- ---
    OOHN: Nechces sem postnout par screenshotu z iB se zacernenim citlivych udaju? Tak, aby tam byly videt 2 splatky?
    OOHN
    OOHN --- ---
    NELDE: ne, kartu nepoužívám, jen ji splácím
    NELDE
    NELDE --- ---
    OOHN: Pokud je na výpisu vidět položka +3000, tak je vše v pořádku. Jinak je běžné, že některé útraty kartou jsou účtovány později, tak je docela možné, že těch 822, o které ti nenarostl zůstatek, je nějaká nová útrata (předpokládám, že kartu dále užíváš - ne vždy to naběhne hned, případně tam mohou být nějaké automatické platby). Je potřeba se podívat na výpis - tam by počáteční součet plus pohyby měly dát závěrečný součet. Dej si email push - každý den ti bude chodit přehled pohybů předcházejícího dne. Když si dáš ty položky pod sebe, tak vidíš vývoj zůstatků.
    Takhle to vypadá u mně: mBank: Autorizace karty 03110392: ALBERT 0571 PRAHA 8. Castka: 3021,80 CZK. Dostup.limit: xxxx1,80 CZK.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMIRA: nejspíš ji nevyhodí. ale velmi pravděpodobně to nějak pocítí. možná dostaneš nějakou omluvu (to je docela pravděpodobné), odškodné nejspíš nikoli. pokud to bylo tak hrozný, tak to normálně napiš, jen to - imho - bude vypadat divně, proč se k tomu vracíš po takové době. ale máš recht, není důvod, proč by ti měl někdo srát na hlavu.
    OOHN
    OOHN --- ---
    NELDE: to ano, vidět to tam je a ze zahraničí to neposílám, jedná se o převod v rámci mBank z mKonta na účet kreditky.

Příklad - před převodem je dostupný zůstatek na kreditce 30 000. Odeslal jsem 3 000, po převodu je dostupný zůstatek 32 178. Ve zhruba takových řádech se to pohybuje.
    Ve výpise je uveden jen tento převod, nic o stržení úroků - ty tam uvedené jsou, ale naposledy asi před týdnem.
    Tak a teď babo raď.. můžou tam mít chybu?

Každopádně jim v týdnu zavolám, není to poprvé, co se to stalo.. nicméně hloupé je, že nemám důkaz.. snad jen si příště filmovat obrazovku počítače.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Neposíláš to náhodou ze zahraničí?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Na výpisu z kreditky musí být vidět, kolik jsi poukázal na účet. Koukni do ebankingu nebo na měsíční výpis, tam to je vidět.
    OOHN
    OOHN --- ---
    PATRIKCHRZ: to nemám, děje se to vždy jen v okamžiku převodu, prostě se na kartě neobjeví celý zaslaný obnos.. a ve výpise transakcí "chytře" nemají u transakce stav účtu před a po transakci, takže pokud bych to reklamoval, nemám nic v ruce.. je to prostě divný, ale možná mi něco uniká.. nevím
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Nemáš aktivované mSpoření? Jestli ti část peněz neodchází tam. Můžeš mít nastaveno 1-10 %
    OOHN
    OOHN --- ---
    Zdravím, mám u mBank kreditku, kterou jsem vyčerpal a teď splácim. Jde o to, že občas při splátce převodem pěnězi z běžného účtu tam ty peníze nenaskočí celé. Třeba pošlu tři tisíce a dlužná částka se zmenší o méně, než o tři tisíce..
    Jediný vysvětlení, co mě napadá je, že část peněz se strhne za úroky, ale je to divný, protože ve výpise se úroky neobjeví.

Máte někdo vysvětlení, zkušenosti, jak to vlastně funguje? Dík.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMIRA: Tak tu stížnost podej. Chtěl jsi vědět, co se může stát. Hodně lidí ty koule nemá a nechá to raději být.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam