• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    GOR
    GOR --- ---
    OOHN: Nechces sem postnout par screenshotu z iB se zacernenim citlivych udaju? Tak, aby tam byly videt 2 splatky?
    OOHN
    OOHN --- ---
    NELDE: ne, kartu nepoužívám, jen ji splácím
    NELDE
    NELDE --- ---
    OOHN: Pokud je na výpisu vidět položka +3000, tak je vše v pořádku. Jinak je běžné, že některé útraty kartou jsou účtovány později, tak je docela možné, že těch 822, o které ti nenarostl zůstatek, je nějaká nová útrata (předpokládám, že kartu dále užíváš - ne vždy to naběhne hned, případně tam mohou být nějaké automatické platby). Je potřeba se podívat na výpis - tam by počáteční součet plus pohyby měly dát závěrečný součet. Dej si email push - každý den ti bude chodit přehled pohybů předcházejícího dne. Když si dáš ty položky pod sebe, tak vidíš vývoj zůstatků.
    Takhle to vypadá u mně: mBank: Autorizace karty 03110392: ALBERT 0571 PRAHA 8. Castka: 3021,80 CZK. Dostup.limit: xxxx1,80 CZK.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMIRA: nejspíš ji nevyhodí. ale velmi pravděpodobně to nějak pocítí. možná dostaneš nějakou omluvu (to je docela pravděpodobné), odškodné nejspíš nikoli. pokud to bylo tak hrozný, tak to normálně napiš, jen to - imho - bude vypadat divně, proč se k tomu vracíš po takové době. ale máš recht, není důvod, proč by ti měl někdo srát na hlavu.
    OOHN
    OOHN --- ---
    NELDE: to ano, vidět to tam je a ze zahraničí to neposílám, jedná se o převod v rámci mBank z mKonta na účet kreditky.

Příklad - před převodem je dostupný zůstatek na kreditce 30 000. Odeslal jsem 3 000, po převodu je dostupný zůstatek 32 178. Ve zhruba takových řádech se to pohybuje.
    Ve výpise je uveden jen tento převod, nic o stržení úroků - ty tam uvedené jsou, ale naposledy asi před týdnem.
    Tak a teď babo raď.. můžou tam mít chybu?

Každopádně jim v týdnu zavolám, není to poprvé, co se to stalo.. nicméně hloupé je, že nemám důkaz.. snad jen si příště filmovat obrazovku počítače.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Neposíláš to náhodou ze zahraničí?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Na výpisu z kreditky musí být vidět, kolik jsi poukázal na účet. Koukni do ebankingu nebo na měsíční výpis, tam to je vidět.
    OOHN
    OOHN --- ---
    PATRIKCHRZ: to nemám, děje se to vždy jen v okamžiku převodu, prostě se na kartě neobjeví celý zaslaný obnos.. a ve výpise transakcí "chytře" nemají u transakce stav účtu před a po transakci, takže pokud bych to reklamoval, nemám nic v ruce.. je to prostě divný, ale možná mi něco uniká.. nevím
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Nemáš aktivované mSpoření? Jestli ti část peněz neodchází tam. Můžeš mít nastaveno 1-10 %
    OOHN
    OOHN --- ---
    Zdravím, mám u mBank kreditku, kterou jsem vyčerpal a teď splácim. Jde o to, že občas při splátce převodem pěnězi z běžného účtu tam ty peníze nenaskočí celé. Třeba pošlu tři tisíce a dlužná částka se zmenší o méně, než o tři tisíce..
    Jediný vysvětlení, co mě napadá je, že část peněz se strhne za úroky, ale je to divný, protože ve výpise se úroky neobjeví.

Máte někdo vysvětlení, zkušenosti, jak to vlastně funguje? Dík.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMIRA: Tak tu stížnost podej. Chtěl jsi vědět, co se může stát. Hodně lidí ty koule nemá a nechá to raději být.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NELDE: heled to jsi napsal/a hezky ale fakt odmitam zit ve svete kde se jako zakaznik musim smirit s chudackem kteryho nekdo "nuti" nekde delat, muze jit makat rani sichty do pekarny, tam se s nikym nebude muset bavit, nebo muze zdrhnout do nejaky zeme kde pozitri znamena predevcirem - tam ji to taky budou tolerovat.

Pochybuju ze ji vyhodi, ze ji seberou treba nejaky premie? Hrozny, zit ve svete kde ti daj penize na zaklade toho, jakou odvadis praci, brrrrr.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMIRA: Pokud si budeš stěžovat, tak ji vyhodí nebo ji aspoň seberou část jejího ne moc velkého platu. Ty hovory se nahrávají. Máš-li na to koule, tak tu stížnost pošli.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMIRA: Neresim co ti rekla. Pracuji s informaci ze to bylo pres caru a te verim.

Ale nize jsi vyslovene napsal ze pokud jen ty ty ty, tak ze to je pro tebe malo.

Ted uz jsi to napsal jinak a to chapu a beru.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOC256: Ano, přesně takovouhle odpověď jsem očekával.

Ne, nechci aby jí kamenovali na náměstí, nechci žádný omluvy, odškodný a podobný zbytečnosti/fantasmagorie - jde mi čistě jenom o podání zpětné vazby a zde jsem se chtěl dozvědět zda to k něčemu bude nebo ne. Nezajímá mě ani jak se s tim firma vypořádá (konkrétně - do toho mi nic není).

Ještě jednou, nebyl to žádnej standartní česko/slovenskej přístup prodavačky v jednotě "zákazník je tu pro mě" ale opravdu agresivní "posílání doprdele" - křik, skákání do řeči apod. Nikdy mě nikdo ještě tak nevytočil abych měl potřebu si něják "stěžovat" - ale tahle slečna to prostě dokázala.

Na druhou stranu tě chápu, na tvym místě bych asi reagoval podobně (s tím, že to určitě dotyčný přehání) - ale ty jsi ten hovor nevedl :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMIRA:
    a co je pro tebe adekvatni vysledek? Kamenovani na namesti?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: jen tak pro zajímavost, reklamaci mi uznal ia peníze poslali zpět.

Nicméně, měl bych dva dotazy - pokud se v tom někdo pohybuje:
    1) má cenu se ptát mBank o co šlo? Dají mi vědět jak k tomu došlo?
    2) nikdy jsem to neudělal a čekal jsem s tím, až bude reklamace vyřízená, ale přemejšlím že opravdu napíšu nějákou stížnost na tu operátorku (o které jsem se tu zmiňoval). Nikdy jsem žádnou stížnost nenapsal a ani se mi do toho vůbec teda nechce (opravdu nejsem člověk co by si někde stěžoval) - ale tohle mi přišlo už moc - dokážu přehlídnout snad všechno (kdyby byla vyjetá, vožralá, nevyspalá, standartně zpruzená, něco nevěděla něco mi nechtěla říct atp atp.) ale tahle slečna/pani byla vyloženě agresivní a to dost. Otázka je - má to cenu? Stane se něco jinýho než že ten můj email poputuje do koše popř. nějáký ty ty ty?
    YARIN
    YARIN --- ---
    AXTHEB: aha, ja sledoval tak nejak automaticky jen radky, hah, dik.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    YARIN: Bezhotovostni 10k versus Platby na internetu 20k?
    YARIN
    YARIN --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOC256: ano, je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam