• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DRAGON: mám jich víc, ale v posledních letech využívám hlavně EquaBank.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BUNDA: tomu rozumim. Do jake banky jsi presel? Nejaky tip?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DRAGON: využil jsem jednoho bezplatného převodu a poslední zbytky mé a ženiny aktivity v mBank (mSpoření) jsem vynuloval.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    "Nově také sjednocujeme pravidla bezplatných převodů ze spořicích účtů (eMax, eMax Business, eMax Plus a mSpoření). Jelikož účel spořicích účtů spočívá ve střádání peněz a ne v jejich časté útratě, od 1. 9. 2016 mají naši zákazníci možnost jednoho bezplatného převodu měsíčně z výše uvedených účtů na mKonto či mKonto Business, případně na jiný spořicí účet od mBank. V případě potřeby je samozřejmě nadále možnost dalších převodů, nicméně za poplatek 29 Kč.

Spořicí účty neslouží k placení, proto jsou i externí převody zpoplatněny 29 Kč. Úspory si tedy můžete převést na běžný účet, který je k jejich utrácení určený :)"

kreteni, fakt... tohle je presne ten okamzik, kdy koncim s mBank. Tohle totiz delam velmi casto. Na hlavnim uctu mam jen par tisic a kdykoliv potrebuju neco zaplatit, tak si pres internet ty penize poslu z
    eMaxu na mKonto a zaplatim. A ted bych za to mel platit 30 korun? se fakt posrali
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Změny v Sazebníku mBank od 1. 9. 2016 - Blog :: mBank
    http://www.mbank.cz/blog/post,704,zmeny-v-sazebniku-mbank-od-1-9-2016.html
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    No oni nak zacali strhavat automaticky 29,- za tu kartu ne ?
    Ale ja doufam ze vydrzej, zuno to ted bali a jeste tak aby mbank to zabalila....
    NTR23
    NTR23 --- ---
    SEOMAN: mám ji na cesty. jako hlavní karta mi přijde nepoužitelná.

Ale mBank zase řádí.
    První výběr v měsící. Nad 1500.

SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    A to bych rekl ze na cestovani je to bezpecnejsi nez obycejna karta, protoze tuhle muzes zablokovat a odblokovat kdykoli....
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    TOXICMAN: Tak ja to myslel ve smyslu cestovani - nekdo se ptal na to... takze jaxi nema smyl platit mbank kartou ani jakoukoli jinou a tady mas aktualni kurz
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOXICMAN: Bezpečné ve smyslu pojištění vkladů to není. Nicméně pokud někam platíš řádově tisíce korun, tak to riziko za ušetření stovek korun za poplatky je akceptovatelné.
    Navíc tam asi bude nějaká domácí země, kde to možná pojištěné je. Nejsem si jist, jestli bez bankovní licence mohou vydávat karty.

Osobně čekám, kdy s něčím podobným přijde nějaká karetní asociace a banky - oni už vlastně mají clearing vybudovaný - stačí dovolit posílat peníze na číslo karty (to je technikálie) a umožnit víceměnové účty.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SEOMAN: až na to, že to není ani revoluční a ani bezpečné... doporučuji seznámit se s Bitcoinem, je to nejlepší svobodný peněžní systém jaký existuje, nejenom bez bank, ale hlavně bez centrálních bank a všech prostředníků ... funguje spolehlivě už přes 6 let
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    srat na banky

Revolut - Simply Revolutionary
    https://revolut.com/
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    PATRIKCHRZ: sou slusny zlocinci - ale tak to kazda banka, jeste ze ted mame transferwise
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: To nebyla platba, ale použití karty v hotelu při zabookování. Platbu platili místní.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: platit kartou mBank v cizí měně - to je hodně hloupý nápad.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak mBank fakt naštvalo. Platba stornována v cizí měně (hotel udělal špatné odečtení částky). Storno zaúčtováno jiný kurzem. Rozdíl 130,- na 1800 platby v náš neprospěch. Podle holky na lince je to tak dobře (-;
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ta mbanka se takhle mrvi jentak nebo uz i neco extra nabizi ? (mimo toho extra teplyho bankovnictvi)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    E2E4: jn, to je demence, asi to neumi pocitat a pise to vzdy.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Koukam ze zpoplatnili prevody z emax plus na bezny ucet? Ovsem podle sazeniku je "jedna odchozí vnitrobankovní platba v měsíci je zdarma", ovsem kdyz dam Platba / na vlastni ucet, rika mi to ze zaplatim 29.. Pricemz z tohodle uctu jsem nic neposilal uz asi 3 mesice.. :(

Na účet: ... Do banky: mBank S.A., organizační složka
    Z účtu: eMax Plus .. Náklady na převod činí 29,00 CZK
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    ROUMEN: jo, ja už jsem to nějak pochopila, ono to vlastně odpovídá
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam