• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    funguje Vám karta v bakomatech ČSOB? Mám ty bílou VISA a poslední měsíc mi v minimálně 3 bankomatech nefungovala (po celé ČR), bankomat jí ještě před zadáním PIN odmítnul. V jiných bankomatech (ale asi všechny ČS, když si tak vybavuji) všechno ok.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    NTR23: No cywe fakt jo!!
    NTR23
    NTR23 --- ---
    E2E4: Pomohlo to teda?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    NTR23: Srsly? Beznej trvalej plat prikaz jsou uspory a investice? A automaticke prevody na msporeni (ty vidim) ne ?!
    NTR23
    NTR23 --- ---
    E2E4: To je taková finta na zákazníky, aby jim praskla cévka, když hledají trvalou platbu a během posledních dvou let ji nemohou najít ani jedenkrát zaplacenou i když trvalý příkaz je aktivní.

Ve filtrech si zaškrtni ty investice

E2E4
    E2E4 --- ---
    Husty, nasel jsem bug.

Nezobrazuji se nektere transakce v historii - kdyz dam moje finance / ucty / historie operaci, nevidim tam jednu transakci, ani se neda vyhledat podle kriterii. Jedna se o trvaly prikaz kazdy mesic, nevidim to tam ani jednou. V Seznamu pravidelnych operaci to vidim jako Aktivni, ale neni tam videt datum posledni platby:

Datum následující platby 23.03.2017
    Datum následující platby 21.04.2017
    Frekvence Jednou za 1 měsíc
    Datum registrace trvalé platby 16.04.2015
    Datum poslední platby Neuvedeno

Kdyz ale kliknu pri zobrazeni historie uctu na "zmenit zobrazeni", transakci v tom starem interface vidim i jsem schopen ji vyhledat. Prijemci platba prijde.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PETER_PAN: "ono se jim zaplo" posílání notifikací u některých účtů "samo" po nějaké úpravě. Pokud jsi to měl, stejně jako já, vypnuté, reklamuj to na mlince.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PETER_PAN: nemáš zapnuté nějaké notifikační SMS?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Muzu se zeptat o co se jedna ? Jaky 10 CZK za SMS ?

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAILER: jen na infolince
    NAILER
    NAILER --- ---
    jak se dá vypovědět pojištění na kartě? v IB nic...
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Hlavne at vydrzej jeste chvili uz staci ze mi rusej zuno
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: no kvuli bankingu to bylo predevsim. plus kvuli tomu, ze novy zmeny pravdepodobne schvalujou cviceny opice bez znamky alespon zakladni mozkovy aktivity :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DRAGON: pokud se nepletu, to jsi tady psal už víckrát. takže si troufnu tipnout, že za to nemohl červený proužek v přihlašovací stránce.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAMM: jj, zabralo, presel sem k jiny bance :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ADAMM: no nejsem si jistý, že to byl úmysl :) v kombinaci s tím, že druhý den přišel mail, že jedna platba odešla dvakrát (což naštěstí byla chyba v tom mailu) jsem z toho nebyl moc nadšený... :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KID_MCHUTT: takže to očividně zabralo :D
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    NELDE: tohle vypadá natolik jako podvodná stránka, že jsem i kontroloval certifikát, když jsem to viděl poprvé.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    aha, to sme se asi nepochopili, Adamme, ja myslel to, jak ohyzdny to je. nesmyslnej text pres pul stranky, naprosto nesouvisejici layout, tu stranku by nadesignovalo lip petilety dite. Tohle mi dat nekdo jako novymu klientovi, kterej tam uz nebyl roky a rict mi "tohle pouzivej", tak jdu okamzite jinam :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Tak ona celá prezentace mBank je už několik let hnusná. Jinak přes půl stránky to není.
    Typický útok je stránka podobná IB konkrétní banky, na kterou tě odkáže "kamarád", který chce půjčit pár korun (prý je to okamžité). Na té stránkace zadáš jméno a heslo, aby to někdo okopíroval na skutečné, ale dá tam platbu mnohem větší. A požádá tě o ten kód, co přijde v SMS, aby to "přišlo rychleji". Lidé nekontrolují obsah SMS a nevšimnou si, že je na mnohem větší částku (200.000,00 místo 200,00).
    Obrana je dvojí - nikdy nepoužívat na IB jinou stránku a kontrolovat SMS. Jenže ne všichni to dělají, takže tyhle instrukce jsou fakt důležité.

Ve skutečnosti je to šikovně vymyšlené: pokud zloděj ten ošklivě vypadající řádek neokopíruje, tak by ses měl zarazit. A pokud ho kopíruje, tak máš instrukce, jak poznat kopii (-;
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam