Osobně bych ,doporučil vybírat ze čtyřlístku Fio, Creditas, Equa, Air. Tyto 4 banky nabízí základní služby (účet, karta, tuzemské platby) bez poplatku a bez nutnosti plnit podmínky (u mBank je pro bezplatné vedení karty nutno plnit podmínky).
Na rozdíl od Adama mi IB FIO naopak velmi vyhovuje a to ze všech bank. Funguje totiž všude a na všem. Na nestandardních prohlížečích (třeba Opera mini, která je pro mne stěžejní), nestandardních OS, atd. což ocením zejména v zahraničí, kdy si někdy nemám možnost vybírat z čeho na účet vlezu.
Každá ze jmenovaných 4 bank má nějaké pro a proti, třeba Creditas má poměrně dobré kurzy cizích měn a rozumný poplatek (30 Kč) za výběr z bankomatu v zahraničí, takže vyjde výběr s ní levněji, než u řady bank s tzv. výběrem bez poplatku (od cca 100 EURO). 5 výběrů měsíčně v rámci ČR je zdarma bez podmínek. Ale jejich IB mě fakt žere, velmi pomalé, na mobilu mi nefunguje vůbec.
Air zase umožňuje vybírat přes bankomaty Sazky, případně výběr na pobočkách i bez platební karty - prostě vygenerují jednorázový kód do bankomatu.
Fio a AirBank mají na pobočkách počítače použitelné klienty, když se ti tvůj počítač znenadání vysype, tak je to velmi užitečná záchrana.
Fio, Creditas a AirBank mají pobočky s možností vkladu a výběru hotovosti (Air přes bankomat, ale jak jsem psal výše, jde to i bez karty), někdy se to může hodit.
Já využívám všechny čtyři zmíněné banky. Na Equa mám docela pifku, dost manipuluje s kurzy, třeba několikrát před prázdninami zvedla svoji marži a výběry a platby v zahraničí se tak dost prodražili, jednu dobu dokonce počítala k výběrům nějakou "bulharskou konstantu", kdy výběry byly účtovány horším, valutovým, kurzem, pak to zase potichu zrušili.