• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADITU: Z praxe - blokace účtu po úmrtí majitele nejde zas až tak rychle. Pro všechny praktické účely stačí práva disponenta. Zemře-li jako první majitel, má disponent dost času peníze převést jinam a trvalé příkazy nastavit tam (v případě, že zemře disponent, je to už vůbec fuk). Pro účely dědického řízení je to pak jedno, protože se projednává stav účtu ke dni úmrtí. Zužovat si výběr banky jen na ty, které umějí opravdové spoluvlastnictví, je zhola zbytečné.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADITU
    ADITU --- ---
    NELDE: kvůli případnému úmrtí majitele a následné blokaci účtu.
    současný účet v mbank zůstat musí, řeší se jím x věcí, kvůli kterým ani není vhodné tenhle účet "přepnout" do spoluvlastnictví.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADITU: A mohu vědět, proč nestačí? Jinak řešení může být spolumajitele v mBank a ten současný nahradit jinou bankou
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADAMM: škoda, že se do toho počítají spoluvlastněné, a podnikatelské ne. no nic, tak holt konkurence.
    ADITU
    ADITU --- ---
    NELDE: nestačí. a ano, protože UC je za trest, zkouším prvně mbank... no, asi to nevyjde a budeme bojovat s UC, no. nedá se svítit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADITU: Unicredit je za trest.
    Nestačí disponent?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADITU: pokud se něco nezměnilo, tak to nejde (na jedno rodné číslo může být jen jedno mKonto).
    ADITU
    ADITU --- ---
    mBank je jeden ze dvou ústavů v ČR, které umí běžný účet v režimu spoluvlastnictví. Narážím trochu na to, že jeden ze zamýšlených spoluvlastníků už u mBank jeden běžný účet má a nemůžu se dobrat toho, jestli při založení *nového* spoluvlastněného, mu banka jeho původní účet zruší, nebo ne. cílem je zachovat existující účet majitele 1 a založit nový účet s majitelem 1+2. mám šanci, nebo se na to mám vybodnout, a jít rovnou k UniCredit (druhému ústavu, co umí účty v tomhle režimu)?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JTP: tak já jsem teď zkusil a všechno funguje normálně, potvrzení odeslání platby i jsem reaktivoval neaktivní trvalák, oboje bylo ok.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    JTP: Jsou to amatéři
    JTP
    JTP --- ---
    TANTRAMAN: Já mám problém potvrdit cokoli. A nejde mi samozřejmě ani přepnout na potvrzování přes SMS.

TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    EDERA: iPhone 7, tím to nebude.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TANTRAMAN: Že by taky provedli nějakou úpravu mobilní aplikace, která nefunguje na starých telefonech? Řešila nedávno kamarádka u Fio.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Mate někdo problém poslat peníze?
    Webová stránka mě přepošle na mobil kde nemůžu potvrdit platbu kvůli neočekávané chybě.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak vcera mi dosla aktualizace aplikace. A hned to rozsypali. FaceID dopadne viz screen a pin nepouzivam tak nevim. Takze jsem si appku blokl :).

XMARGE
    XMARGE --- ---
    KOC256: děkuju... Já jsem si to myslela, jen byla líná to udělat "zbytečně", kdyby to nutné nebylo..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    XMARGE: Odebrat a pridat. Ma jinou platnost a jine CCV.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    mám v google pay Visa kartu od mbank platnou do 9/19. a platím s ní pomocí smartphonu. TEď mi přišla nová karta, kterou jsem aktivovala, ta stará plastová je zablokovaná. Musím si tu Visu v telefonu odebrat a dát tam novou a nebo mi bude ta karta dál fungovat (mají stejné číslo).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CAIDEL: Jj. Jen fyi.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KOC256: Řekněme, že mi za to nestojí se tomu věnovat ani o minutu déle :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CAIDEL:
    v A/B bys to mohl reklamovat jako picoidnost...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam