• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MVEK:
    Tak ty údaje jsi někam datloval ne?

Třeba to byla nějaká podvodná brána nebo tak něco...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Hm, tak mi mBanka už podruhé v tomto roce zablokovala kartu, kterou používám jen pro online platby.

Poprvé prostě kartu zablokovali, podle linky prý měli informace, že figurovala v úniku nebo tak něco. Poslali novou.
    Nyní jsem v notifikaci zjistil, že zamítli podezřelou transakci půl dolaru, protože karta byla zablokována. Ta transakce je opravdu nesmysl.

Zajímavé je, že od té výměny karty jsem mBanku skoro přestal používat, protože mám Revolut. Kartu navíc využívám jen elektronicky, nikdo ji nikdy neviděl.
    Napadá mě samozřejmě i možný únik/útok na počítači, kde jsem platil, ale nepozoruji žádné jiné podezřelé aktivity (kromě běžného spamu na mailu) ani problémy a počítač používám denně. V browseru navíc nemám žádné pluginy.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Vtipné mi to ale přijde, že nyní v obchodě na mobil nemusím sahat, tudíž nemusím přemýšlet, jestli ho dezinfikovat. mBanka mě naopak bude nutit, abych si mobil špinil...
    MVEK
    MVEK --- ---
    NELDE: To by mě taky zajímalo, jestli jde o aktivaci NFC karty v jejich aplikaci, nebo přes Google/Apple Pay, nebo obojí, ale jelikož já z bezpečnostních (paranoidních) důvodů odmítám aplikaci v mobilu, protože nechci super řešit, jestli se mi někdo do mobilu nenabořil, nebo ho nedostal do ruky odemčený, tak asi v příštím roce kouknu, jaké mají kreditky jiné banky, se kterými něco mám do činění, protože tím pádem jsem v červnu přešel ze staré mKreditky Visa na tuhle jen pro těch pár desítek korun...
    CASTER
    CASTER --- ---
    Tak se mi spuštěním aktualizované appky v mobilu aktivoval mKlíč. Pak jsem platil kartou online (brána ČSOB), místo SMS kódu mě 3dsecure popup okno to vyzvalo k potvrzení appkou a pak v tom okně kliknout na tlačítko potvrdit. Obsah okna byl větší než rozměry, takže mělo scrollbary. A tlačítko potvrdit tam nebylo, jen zrušit. Takže jsem potvrdil v appce, ale platba stejně nakonec neproběhla a musel jsem na druhý poku použít Revolut. Well done...
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak mBank ruší od 1/12 odměny za platby fyzickou kartou a zavádí odměny jen za mobilní platbou. Co myslí tou mobilní platbou? Pomocí té debilní aplikace, kde jenom návod na aktivaci na stránku?
    MVEK
    MVEK --- ---
    SDN33: Tak to asi zrušili, nebo to možná bylo jen pro eMax Plus. Ale před pár lety jsem si jednou omylem udělal dva převody a jeden mě stál asi 20 Kč.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    MVEK: já převádím jak divej..třeba 15x měsíčně tam a zpátky a nic mi nikdo neúčtuje
    MVEK
    MVEK --- ---
    ATAN: Já si vybavuju pouze omezení na jeden převod z eMaxu v měsíci zdarma a další zpoplatněné. Ale taky nevím, jestli to pořád platí.
    STENNY
    STENNY --- ---
    TOXICMAN: A už to dělá zase, i s vypnutým adblockem... začalo to po upgrade FF, tak snad si to zas sedne samo. :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    Plati stale ze prevody z eMaxu jsou bez poplatku? Si pamatuji, ze chvili neco uctovali za prevod i z obyc eMaxu.
    "Spořicí účet eMax, eMax Plus, mSpoření je zdarma (zřízení, vedení, zrušení), včetně domácího platebního styku (příchozí a odchozí platby)."
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NELDE: podle castky, podle prijemce, i v ramci celeho vypisu historie v mbankingu. nikde ty platby nejsou. v sekci pravidelne platby je mozne si i u kazde z nich zobrazit historii, a i historie prislusna tehle trvale platbe je prazdna. figuruje to skutecne jen na ad hoc vygenerovanem PDF vypisu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    JUANITA: Podle čeho jsi to hledal? Zkus jen datum. Vyhledávání podle některých kritérií nefunguje.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    hm, pekny ulet.

zjistil jsem, ze v online mbankingu nevidim odchozi platby za duchodove pojisteni (pravidelna platba).

divam se do historie (mely odchazet od r. 2014), a neodesla ani jedinkrat (!). zaroven vidim ve vypisech z fondu, ze penize se do sporiciho uctu skutecne prelevaly.

volam na mLinku, kde me nasmeruji na vygenerovani PDF vypisu, kde platby uz skutecne figuruji (!).

unbelievable..

popisuji jim jeste svuj guesstimate, proc to tak muze byt (dve pravidelne platby jsem si v mbankingu oznacil uplne stejnym popiskem / stringem, pricemz historie mi zobrazuje jen jeden z nich). pani na lince mi rika, ze mam udelat printiscreeny a vsechno popsat a poslat tam a tam... (misto aby byla rada, ze jsem odhalil takovou botu).
    MVEK
    MVEK --- ---
    A dělo se to asi ve FF nebo Edge, ale mám dojem, že jsem tehdy zkusil dva browsery a dělo se mi to nahodile v obou.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Níže zmíněné problémy mi připomínají, že spíše v minulém roce, ale možná ještě v zimě, jsem často narážel na to, že jsem musel do splacení kreditní karty nebo ještě někam jít nadvakrát. Vždy jsem kliknul na patřičné tlačítko a dočkal jsem se nekonečného točícího se kolečka. Musel jsem se vrátit o úroveň výš a opakovat. Až jsem je podezříval, že to dělají schválně, abych se na to vykašlal a neudělal plnou splátku včas:-).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    O novém nastavení mBank jsem napsal článek
    DCC nechceme. mBank umí blokovat nevýhodné kartové kurzy - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/dcc-nechceme-mbank-umi-blokovat-nevyhodne-kartove-kurzy/
    BLACKTHUNDER
    BLACKTHUNDER --- ---
    LACIF: za mě díky - s vypnutým adblockem se opravdu dostanu dál než na hlavní stránku a zatím to nepadá... pořád používám mBank jako hlavní (průtokovou) banku a tohle mě fakt štve...
    LACIF
    LACIF --- ---
    LACIF: Aha, právě se to objevilo znovu, stačí vypnout a adblock (ms edge)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TOXICMAN: nepoužívám adblock, kvůli práci mám prohlížeče bez addonů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam