Myslím, že s kreditkou u mBanky skončím...
Budu referovat, co mi na reklamaci odpoví, nicméně to zatím vypadá a je to takové varování:
1) Objem 4000 (pro mKreditku svět atd.) měsíčně asi znamená v kalendářním měsíci, nikoliv v měsíčním zúčtovacím období, ačkoliv ten poplatek strhli až dnes, tedy 11 dní později, což je akorát tři nebo čtyři dny po konci zúčtovacího období, takže by to dávalo smysl. Ale jinak jo, v únoru jsem to kvůli nemoci nedal, dohnal jsem to až den před koncem zúčtovacího období na začátku března.
2) Počítání úroků a automatických splátek kreditky mají podle mě pomíchané, ale třeba mi to vysvětlí. Očividně nestačí jednou měsíčně splatit vše, co je na kartě, ručně. Ale je třeba řešit, kolik tam zbývá do kdy splatit po konci zúčtovacího období. Nicméně i kdyby to tak bylo, tak 6.3. mi splatili 99 % toho, co jsem měl dlužné 6.3. z předchozího období, nicméně 4.3. jsem platil za 4 tisíce, a zdá se, že úrok 8.3. spočetli i z této částky. To mi prostě ani podle jedné logiky počítání nedává smysl.
Už jsem se nachytal, ale tam to bylo aspoň jasné a moje blbost. Ale to úročení úvěru mi prostě smysl nedává a připadá mi, že je tedy neuhlídatelné a jsem šťastný, že jsem ještě neplatil víc dřív.