NELDE: tak dle příjmu mi nakonec schválili tu na 50 000 Kč, má přijít do 10 dnů.
S těmi kurzy je to složitější. Jasně, pokud má nastavené kurzy asociace, tak na tom neprodělá, prostě, co asociace přeúčtuje, banka uhradí, šul-nul.
U jiných kurzů může prodělat, na druhou stranu za akceptaci karty má nějaký zisk, takže u kurzu ECB (Partners jede dle kurzů ECB nikoliv ČNB, ale předpokládám, že by se neměly výrazně lišit) sice lehce prodělá na kurzu, na druhou stranu by to měl dorovnat zisk z akceptace karty. Klient bude zvyklý takovou kartou více platit, většina klientů má jednu "hlavní" kartu (v této diskusní skupině opravdu nejsou "normální klienti"), takže lze očekávat vyšší obraty i u tuzemských plateb.
Také měny, které nejsou v kurzovním lístku ECB jede Partners dle kurzů asociace, takže na těch neprodělává, v těch ale asi nebudou významné útraty.
Cestovní pojištění mám lepší u jiných bank, zrovna jsem žádal o potvrzení, že moje pojistka je na nejméně 2 miliony liber a kryje výletní plavbu a to byly schopny splnit jen KB a ČSOB, salonků mám neurékom, jen od Rafiky mám 40 vstupů za rok (5 účtů, po 2 kartách, každá 4 vstupy), pak ČSOB, Erste, KB...
Suma sumárum, jednotlivě každou z výhod mBank karty mám jinde (salonky u ostatních bank, aktuálně zejména u Raifky, kurz u Partners, kreditku mám třeba u KB na 150 000 Kč kvůli autopůjčovně....) lépe, ale mít na jedné kartě vše blízko optimu se hodí. Rád platím prstenem, takže místo debetky Svět si tam nahraju kreditku Travel (snad je MC?).