• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DZODZO: to urcite ne,ale pokud uvazuju jestli budu jezdit na benzin,plyn,cng,naftu, nebo na elektrinu vyrobenou predevsim z uhli a jadra,tak pro me hraje cena jiste dulezity faktor.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    LINKOS: ty osobne auto beries ako nejaku investiciu, ktora sa ti ma vratit?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    COMODOR_FALKON: problem je v tom,ze je draha porizovaci cena,tudis se to vrati jen kdyz toho hodne najezdis. U klasickeho auta(ne tesla) je to nekde okolo 400k. Takze zhruba kdybys jezdil 200km denne 365 dni v roce,tak navratnost je asi 5 let,otazka v jakem stavu pak budou akumulatory.
    Takze na nejakych beznych 10-30 km do prace to je nesmysl.

    Samozrejme pokud stat nezacne dotovat jejich vyrobu a nepojede to na verejny dluh.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DZODZO: Souhlasím s těmi 99%. Chvíli jsem dělal obchoďáka pro celé Čechy západně od Prahy...
    Denní nájezdy jsem měl 400-650 km, ale to byl trochu extrém...
    Na denní přesuny o 1000 km (~cca 8 hodin na dálnici) je už asi lepší letadlo...

    V běžném životě mám ale nájezd asi 250 km měsíčně (cca 4 cesty á 62 km - 2 víkendy na chalupě)
    Pro mne osobně je tedy zcela postačující dojezd okolo 150 km...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PHAILO: Pisem tam na kazdodenne pouzitie, nie zrovna na tyden s 5000 km, taku pracu teda nezavidim :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DZODZO: Aha, takže když mám zrovna týden, kdy musím najet tři čtyři pět tisíc km, mám zastaralé myšlení. Ok, příště to vezmu do úvahy.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PHAILO: problem je so zastaralym myslenim ludi, ktori sa ustavicne niekam nahlia a myslia si, ze potrebuju vozidlo s dojazdom 1000 km na kazdodenne pouzivanie, lebo su zvyknuti iba raz za 2 tyzdne dotankovat plnu

    viem ze mladi ludia sa zvyknu nahanat za kseftami, lebo musia svojim nadriadenym alebo zakaznikom dokazovat, ze su hodnotni clenovia spolocnosti, ale pre nas starsich co to mam uz tak trochu v pici postaci rozdelit si vylet aj na 2 dni :)

    Oslo to London for €5 | Fully Charged
    https://www.youtube.com/watch?v=pdNjSZWe21U
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DZODZO: On u elektromobilů je, na rozdíl od smartphonů, akutní problém s fyz. limity. A to se blbě okecává.
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    DZODZO: dobíjení za jízdy na dálnici jsem myslel.. a byl to spíš joke, koho zajímá co bude za 200 let :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    UNCLE_JIMBO: az 200 rokov? no to snad ne, s tym ako ide vyvoj technologii rychlo dopredu

    ked si vezmem ze internet zacal cca pred 20 rokmi a ako je bezny dnes pripadne smartphony iba pred cca 10 rokmi a ako su bezne dnes, tak by som povedal, ze EV budu za 10 rokov bezne jak dnes tie smartphony

    alebo 200 rokov myslis na to dobijanie za jazdy?
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    PHAILO: stačí indukční dálnice nebo něco na ten způsob = dobíjení za jízdy.. podle mě to do 200 let bude všude, do té doby jezdi radši dieselem, elektrický auta se zatím hodí spíš do města, kde jsou prostě ve všem lepší..
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DZODZO: Batrky v dnešním slova smyslu určitě ne, tam se blížíme k limitům. Superkondenzátory uvidíme. Spíš to vidím na nějakou úplně novou a jinou technologii.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    tak pre vas budu zatial dizle a pak jak sa vytechuju baterky alebo superkondenzatory, tak mozete tiez prejst na novsiu technologiu :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DZODZO: Ne, to nejsem. Ale dost často se pohybuji na delší trasy po Evropě. A protáhnout si celodenní cestu o (min.!) 2 hod. opravdu nechceš.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PHAILO: tak to si potom nejaky kamionista alebo kurier, verim ze pre 99% ludi je dojazd 300-400 km dostatocny na kazdodenne pouzivanie, no a pri tej dovolenke v chorvatsku si holt 2x zastavis na hodku na odpocivadle
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DZODZO: Nad 1000 km celkem bezne.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PHAILO: nechapem preco su vsetci tak posadnuti tym dojazdom, to bezne jazdis na jeden zatah 1500 km? bez akychkolvek prestavok? napr. praha - split 1086 km, tam si dotankujes a potom hned valis naspat? ja uz po tych 300 km zacinam mat celkom dost a minimalne sa potrebujem ist niekam vychcat :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Jo jo, být dojezd 1500 km a nebýt ta auta tak hnusná, stálo by za to úvahu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DZODZO: Tesla 3 bud se bud bude vyrabet velmi malo, protoze bude nedostatek baterii / produkcni problemy a nebo se bude vyrabet co dovoli tovarna, coz ale bude porad malo na uspokojeni trhu - tipuji, ze tudiz tak ci onak bude vyprodana po svuj cely produkcni zivot.

    Mam rad rychle svezeni, hluk me obtezuje a uplne mi staci dojezd ~300km pri to rychlem svezeni :-) , cenu bych preferoval kolem ~1mio, ale uz jsem smiren, ze to asi bude vic - u nejake automobilky, ktera toho bude schopna vyrobit dostatecne mnozstvi a bude schopna mi poskytnout autorizovany servis i v nasem ospalem mestecku. Takze setrim a cekam, kdo s tim kdy prijde :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LINKOS:

    "akceleraci v primce nic neujede?" Nejaky preklad?:

    Gutted Tesla TROLLS the Streets!
    https://www.youtube.com/watch?v=ARzujfRiQ3c&t=640s


    "Jako od vibraci nemam rozvrzany interier a to mam celkem stare auto" - Jeste jsem nejel v aute starsim 5 let, kde nevrze/nevibruje/neskripe nikdy vubec nic a pri zadnych otackach, MB S-class included, takze mi dovol Tvemu tvrzeni neverit. Spis to bud neslysis, nebo nechces slyset.

    "Zbytecny hluk? Dnesni motory jsou dost tiche." - Kdyz se bavime o zajimavych vykonech a ICE, tak se musime bavit o vyssich otackach, pri nich zadne ICE nejsou tiche, z principu veci. Coz je natolik obvious fact, ze je videt, ze tim svym "celkem stare auto" asi moc nejezdis. Pripadne jezdis krokem, nic proti tomu, ale ne kazdeho to bavi.

    "Zrovna to cos popsal mi tedy za 0,5M vazne nestoji" - Protoze je pro Tebe 0.5M hodne penez, tudiz bez urazky nejsi cilova skupina a pokracoval bych do vhodnejsich boardu, hm :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam