• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    BOBASH: já taky kriticky neobdivuju, ale jak vidíš, tak dnešní debata byla... plná kravin, což mi nedá nereagovat a pak vypadám jako fanatickej fanboiii :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CRAZY_IVAN: Ale obecně nehejtuju Teslu, jen se stavím proti jejímu nekritickýmu obdivování a stavění do pozice "jedinýho výrobce elektromobilů, co to všechno zachrání", nebo nějaký budoucí dominantní značky na trhu s autama obecně.

    Tesla má realisticky na to být úspěšnou prémiovou značkou pro technogeeky, kterým bude imponovat její podivnost – a u toho buďto zůstane, nebo se "zmainstreamuje" až z jejího vedení odejde Elon Musk, a začne dělat auta víc jako ostatní.

    Pokud bude dělat auta jako teď, tak jsou 2 miliony prodaných kusů (+- autobus) ročně strop a akcie nadhodnocený tak šestkrát.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CRAZY_IVAN: Hele četl jsem teď na motortrendu test speciálně zaměřenej na ten volant, kde se týpek očividně snažil tomu dát šanci, a je to přesně tak hrozný, jak jsem čekal. Prej na dálnici je to super a fajn a všechno, ale podélný parkování nebo nedejbože otáčení se je hell, protože nemáš vršek volantu.

    A hlavní důvod, proč mě to sere, je, že je to úplně zbytečný. Nepřináší to jedinou výhodu, neřeší to žádnej problém, jen to problémy vytváří. A je to tam jen kvůli tomu, že to Muskovi připadalo cool.

    Jinak abych tě uklidnil, serou mě i hranatý volanty na jinejch autech, třeba v tom e-tronu Q4 nebo v novejch Peugeotech. Ale furt mě serou míň, protože mají vršek.

    Prostě debilní móda, která přišla a zase odejde, jako už párkrát trochu přišla a pak vždycky zase rychle odešla.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CRAZY_IVAN: Když už, tak počítej evropskou cenu proti evropský ceně.

    Takže ok, nebudu zaokrouhlovat, auto za dva a půl mega.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    BOBASH: já vim, jako třeba kulatej volant a páčky na blinkry :))) ty ti nedaj spát
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CRAZY_IVAN: Mercedesy mají zase jiný věci. Pointa byla, že Tesla má sice spoustu věcí strašně high tech a potom další spoustu geekovskejch píčovin, ale pak jí často chybí věci, který normální auta maj.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    BOBASH: jinak samozřejmě, nafoukni cenu Modelu S, protože bereš jenom plaid. Tyhle věci dostaneš i u long range, kterej si amíci koupí za 1,8 mega.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    COMODOR_FALKON: Jasně, já nemám ponětí, co se děje mimo Prahu, protože jsem nikdy nikde jinde nebyl. Teda až na těch 34 let, kdy jsem v tý Praze ani nebydlel.

    Kromě toho jsem za 16 let kariéry motoristickýho novináře radil s výběrem auta několika desítkám lidí a poslouchal jejich potřeby a představy – a samozřejmě to byli z velký části lidi, kteří si šli nechat poradit proto, že autům nerozumí, neb nejsou motorističtí novináři a dokonce ani nadšenci.

    Dokonce spousta z těch lidí byla z vesnic.

    Jedinej, kdo je tady ohledně toho, co lidi od aut chtěj, naprosto mimo, jsi ty.

    Moje představa toho, co chtěj lidi, nevychází z toho, co chci já (opravdu nemám pocit, že by lidi běžně chtěli dvacetiletý Jaguary ani jiný píčoviny co si kupuju já), ale z toho, co mi lidi říkají že chtějí, a pak z toho, co si lidi kupujou.

    Pokud jde o koncept, tak pokud myslíš elektrickej 2024 Charger, tak se to bude prodávat úplně ze stejnýho důvodu, proč se prodávaj Hellcaty. Protože to prostě lidi chtěj.

    A taky se díky tomu prodá mnohem víc obyčejnejch elektromobilů, protože spousta lidí začne uznávat elektromobily teprve až začnou existovat cool elektromobily.

    Znovu opakuju, dojdi si popovídat s nějakejma normálníma lidma, co si kupujou auta, a představ jim svoje názory (třeba že by vesničanovi stačilo čangli). Zkusil bych to v nějaký hospodě kam choděj chlapi koukat na fotbal.

    Pivo ti klidně zaplatím, když se budu moct koukat, ale budu u toho pít pivo, takže se zlomeným nosem do nemocnice tě nepovezu.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    BOBASH: jestli si správně pamatuju, tak mercedesy nemaj vyhřívané čelní sklo... což maj některý passaty. To je skvělý co? Vojto, prosimtě ... :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    CRAZY_IVAN: To je skvělý, u auta za tři miliony. Asi se půjdu podívat, co má Mercedes S, co nemá Tesla S.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JYRKA: 2000 lumenů odpovídá cca 130W žárovce...
    Překvapuje mne, že by něco takového mohlo být vůbec legální samo o sobě...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BOBASH: Píše někdo, kdo se tu rozplýval nad konceptem EV od výrobce Frustrát-kchárů, kterými si loseři s tatínkovo zlatou kreditkou boostují ego...

    Což je zároveň ten problém:
    Tvoje názory reprezentujou těch cca 0,0000001% řidičů z kategorie "frustrát/motožurnalista" a naopak nemáš ani to nejmenší ponětí, co zajímá normální řidiče mimo bublinu hipsterů z Prahy, co mají auto místo motokár...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    CRAZY_IVAN: Zajímavý. Co vím, tak limit je 2000 lumenů, nad to musí být ostřikovače. Ale evidentně se pletu.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Novej S class LED světlomety... Nevidim kam schovali ostřikovače

    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    JYRKA: CRAZY_IVAN: tady je krásně vidět, že to neni jenom LED žárovka, ale jednotlivé diody, což samo o sobě ukazuje na matrix LED, což je prostě jinými slovy matice LED, který můžeš zhasínat.

    A navíc, pokud mě paměť neklame, tak mercedes k LED světlům taky nedává stříkání
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    CRAZY_IVAN: Že líp svítěj. Nikde jsem nenašel, že to jsou matrixy. Jen se mluví o tom, že by je chtěli a že možná přijdou.
    V jednom zdroji píšou, že jsou možná sw zablokovaný a že to uvolněj - tomu bych i věřil.
    Jen si myslím, že mají prd výkon, protože jinak by byly povinný ostřikovače
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    BOBASH: Novej Model S umí odvětrávané sedačky, vyhřívanej volant a třízonovou klimatizaci.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    A ve všech testech vychvalujou, že tyhle nový světla dobře svítěj.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam