• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    CUKI: píšou ale, že se dá předělat. Prosil bych předělat na tu variantu z Fantomase
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    COMODOR_FALKON: Mohlo by to v prodejích překonat Aventador, i když i o tom pochybuju.

    Urusu se to ani nepřibliží.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    NIMBUS: Jako hračka místo Lamba je to určitě super, ale jsem zvědav, zda je to v prodejnosti zvládne překonat…
    MINER
    MINER --- ---
    JIMIQ: kdybychom chtěli být úchylní, dalo by se udělat řešení, které to vystrkuje na dálnici jako stan a vyrábět místo těch nesmyslných adaptivních spojlerů:)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    NIKDAS: je zajímavé že pokud to auto původně mělo 40mpg, o 13,7% víc je 45,5mpg a tedy v l/100km to šlo z 5,88 na 5,17 a to je pokles pouze o 12% :) což jen dokazuje že mpg je na píču indikátor :D

    ale pěkný nápad, možná trošku nepraktický na parkování :D
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    PETER_PAN: S-Max bych uplne vedle Sharanu/Alhambry nestavel, tam stoji prave Galaxy, rozdil mezi nima neni velkej, ale poznas ho, kdyz si zkusis sednout do 3. rady. S-Max je spis na urovni mensich francouzu ala 5008/Spacetourer (Picasso), pripadne VW Touran.
    S tema dodavkama mas pravdu, ale i u nich se situace zhorsuje, Berlingo a sourozenci uz jdou objednat jen v elektricky verzi s mizernym dojezdem, stavajici generace Tourneo Connect je VW Caddy s jinym znakem (a VW infotainmentem, co se mi nelibi), tam to navic na elektrifikaci (ani castecnou) zatim nevypada.

    STETKINS: Buzz je ale jen petimistnej, podle nejakejch naznaku tomu tak byt nemelo, ale asi se nekde stala chyba.

    STETKINS: neni peticlenna rodina jako peticlenna rodina - nez byly povinny detsky sedacky, jeli jsme na rodinnou dovolenou v peti v kratky Felicii (psal se rok 1997 tusim). Casy se ale trochu zmenily a dneska najit auto, co ma ve 2. rade 3x ISOFIX a stoji pod milion je dost obtiznej ukol. Fabie ho nesplni, pokud bych trval na ISOFIXu, tak ho nesplni zadna Skodovka, z VW pouze Sharan/Touran, pak snad jeste Q7, ale to uz je daleko mimo moznosti bezne populace.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    Chevy Corvette EV: We Found a Secret Prototype Made by Motorola in the 1990s
    https://www.thedrive.com/news/we-found-motorolas-secret-chevy-corvette-ev-prototype-from-the-1990s

    Tohle mohlo byt zajimavy, pokud by fakt v tech 90s mela 428HP a vydrzelo jit to na vic nez 5min :)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    Nadšenec vyrobil aerodynamický kužel na auto, spotřeba benzínu citelně klesla - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/auto-nadsenec-vyrobil-aerodynamicky-kuzel-na-auto-spotreba-benzinu-citelne-klesla-40408503

    Škoda, že to nevyzkoušel i u elktroauta, když u benzíňáku dosáhl úspory 13%, tipuju, že u elektra by to bylo okolo 30% :)
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    PETER_PAN: Chápu i když za mě už to u téhle kategorie aut úplně prostě počítat nejde. Tak jsem si mohl koupit fabii, nakonec 5 člennou rodinu taky uveze, ale koupil jsem si podstatně dražší T6 a nelituju toho....
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    STETKINS: Jj, zatim je to ale drahy a price/value ratio je proste horsi nez u jinych elektromobilu. Zatim.
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    Máme tady představení produkční verze za přítomnosti Kryťáka!
    Aptera Reveals Gamma at Fully Charged LIVE 2022
    https://www.youtube.com/watch?v=W8RYs9OcycQ
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    PETER_PAN: Tak mně jako ideální nástupce přijde být buzz - nejdřív mě štvalo, že je to menší, než T6, ale už jsem se s tím nějak smířil :-D
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    AQUARIUS: Je to tak. Pro me je S-Max/Galaxy take absolutni top toho co lze v Evrope koupit v segmentu MPV. Dost me to mrzi ze MPV upadaji. Je treba zajimave ze v segmentu-D nejde koupit jedine nove auto s posuvnyma dverma (tohle kdyby slo volitelne v S-Max/Galaxy). Byl to Sharan/Alhambra (podvozkove a vybavou segment-D). Vsechno ostatni je na urovni VW Caddy a to proste neni jizdnima vlastnostma OK a motorizace tam konci pod 90kW.

    Je to videt i na poklesu cen. Ja mam na mobile.de nekolik vyhledavacich profilu a auta ze segmentu D nejak (sice velmi malo oproti dobe pred covidem ale preci nejak) klesaji na cene a S-Max, Sharan, Alhambra vubec neklesaj a nekolik zadanych kombinaci naopak na cene stoupa a to ne malo.

    Ja jsem MPV ted vyradil z planu a pro rodinu poridim proste pouzitelneho kombika ze segmentu-D (patrne Mondeo 2013/2014) a pockam par let. Ale je to skoda. Na tu dobu tech predskolnich deti kdy se jezdi na vylety a posuvne dvere umoznuji ze se nekde zakempi, z auta je kdekoliv pristresek .. jsem se tesil. Jeste uvidim kde bude trh pristi rok v lete, ale na uplnou zmenu kurzu bych si nevsadil.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    este ste nezalozili tu diskusiu na autopiloty? :) tuto jeden exemplar kedy to zafungovalo (nie je to tesla, ta by podla mna samozrejme zacala brzdit este skorsie :)))

    VIDEO: Jelen vskočil přímo před auto, řidič i díky asistentům zastavil včas - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/video-jelen-skon-auto-brzdy.A220913_131854_liberec-zpravy_jape
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    PETER_PAN: Staria je ale o kus větší, ne? Navíc v sedmimístný verzi má uspořádání 2-2-3 podobně jako americký MPV (Pacifica). Alternativ ke Galaxy fakt moc není, Alhambra už snad skončila a Sharan se v poslední době dodával jen s 1.4TSI, což mi nepřijde jako optimální motorizace pro něco, co prázdný váží 2 tuny.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PETER_PAN: mne by se taky libilo, ale s 30 % slevou ..
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Já bych byl zase strašně moc rád, kdyby Subaru vydalo jako full EV model Libero… Verzi s celoskleněnou odsouvací střechou…

    Najezdil jsem v tom svých prvních 20k km a bylo to asi to nejlepší auto, co jsem kdy používal - i než pozdější Forester & Outback…

    Libero má navíc i v ICE verzi prakticky všechno v podvozku…
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    SEJDA: Neni to KIA, ale je tu Hyundai Staria. Tohle auto se mi extremne libi a moc bych si pral aby bylo neco podobneho ve full-EV verzi s dobrym dojezdem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam