• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    KEB
    KEB --- ---
    DAN_F: gratuluji, jedním sarkasticky ironickým postem jsi vyvolal hotový shitstorm.

    A já jsem si z toho odnesl, že blowup už je ve svajcu moc dlouho a zapomněl, jak funguje humor smejicich se bestií
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DZODZO: Veterán musí být starší 30 let a podmáznout na úřadě nejde, protože protokoly z emisí nevokecáš a snadno by se na to přišlo.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BLOWUP: Dobrý, v názoru na nemovitosti (byť tam jsem ještě nedošel prakticky, zatím jsem u toho bydlení v centru), ručně šitý hadry a boty a starý auta co vydržej (ony tedy vydržej i ty nový, ale ty ještě neexistujou dvacetiletý, tak se to o nich neví) se shodneme.

    A teď se běž projet v Porsche Taycan, což je jedno z všestranně nejvíc fungujících aut, co jsem za poslední roky řídil.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BOBASH: necha si vybavit nejaku vyjimku ze je to veteran alebo vystavny vuz alebo niekoho podmazne na urade, cesta by sa urcite nasla, pripadne ze zije v tom svajcu, tak si moze nechat vypisat referendum za zachovanie spalovakov, tak ako tam referendom riesia kazdy prd :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    :))) a takhle je to vždycky, půl století se tváříš blazeovaně a na vrcholu za vysmívání se ostatním, co hrotěj a proč se bráněj, a najednou ti skočí pátej-šestej křížek na hrb, svět se začne měnit rychlejš a jiným směrem, než zvládáš vstřebat, a najednou seš za vločku i ty.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BOBASH: tak zrovna ty bys mel docela mit pochopeni k tomu, ze nekdo na neco odpovi, tvoje sahodlouhy prispevky tu zabiraj pocitove tak tretinu textu - zvlast vase nekonecny nazorove vymeny s commodorem maji vysokej zabavni potencial :-)

    Ale jinak mas pravdu: ja mam obecne tendenci nezit spotrebnim zivotem, auto nebo vlastne cokoli pouzivam pokazdy tak dlouho jak je to smysluplny, coz zrovna u Volva bejva dost dlouho: to moje funguje naprosto bezvadne, mam ted najeto neco pres 270000km, takze ho vnimam skoro jako novy :-) Ono to tak je ale u me skoro se vsim: misto abych si koupil nejakej schick penthaus ve meste jsem si radsi poridil zriceninu u jezera kterou opravuju prakticky vlastnorucne. Treba boty kupuju rucne sity, ale vetsinu z nich mam pak nekolik desetileti. Obleceni nakupuju zhruba dvakrat rocne u jednoho obchodu pro pany, kterej uz presne vi jaky veci mi smi ukazat a jaky spis ne ("ted musite zavrit oci a rychle projdeme do sekce kde mame ty veci pro vas") Me fascinujou perfektni veci ktery dobre fungujou, ne nalesteny hovna ktery jsou "novy". Cimz jsme se opet oklikou dostali k elektromobilum ;-) Ale ja jsem presvedcenej, ze i ty se jednoho dne z ty faze nalesteny hovno dostanou a ze jednoho dne bude mozny koupit neco co funguje tak jak ma. A do ty doby vas tady budu dal popichovat, ono je to proste neodolatelny jak po kazdym postu zacne to velky pisteni :-)

    ZIVOTNI HODNOTY; VOLE! :-))))
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BLOWUP: Na to, jak jsi nad věcí, jsi už napsal docela dost příspěvků o tom, jak jsi nad věcí.

    V tomhle kontextu je taky poměrně zajímavý, jak se nás taky snažíš velmi intenzivně přesvědčit, jak si kupuješ jen to nejlepší a nemáš problém si "druhej den jít koupit elektromobil". Jako chápu, když člověk jezdí deset let starým naftovým Volvem, tak je tyhle věci potřeba napsat, protože z tvého výběru auta by to úplně jasně patrný nebylo.

    Jinak jestli jako správný bohatý Švýcar máš vlastní garáž nebo parkovací místo a máš k němu dotaženou elektriku, tak pro tebe bude elektromobil pravděpodobně v naprostý většině ohledů lepší tak za pět let a v roce 2035 si na nějakou naftu ani nevzpomeneš.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BOBASH: ta tvoje teorie o "kriceni na mraky" opravdu o tobe prozrazuje vic nez si myslis :-)

    To je prave na nyxu to zajimavy. Kazdej zije v nejakejch podminkach a ma pocit, ze tak jak to ma on to musi nutne mit vsichni. Me to ale presto prekvapuje, protoze pokud by si teda nekdo opravdu dal tu namahu a sledoval co sem kam pisu, tak by zjistil ze treba v auditku "so vas sere" ktery by asi pro to kriceni na mraky bylo tim spravnym mistem nemam snad ani jeden prislusnej prispevek. Me tak nejak vicemene nic nesere. Jestli to je tim, ze ziju vicemene podle svejch predstav, nebo tim ze nejsem ten typ kterej ma pocit ze sklenice je poloprazdna - tezko rict.

    BOBASH: V tom mas samozrejme pravdu: ja si kupuju jenom to, co je pro me nejlepsi, mozna i proto jsem se svym zivotem tak spokojenej. Takze presne tak jak pises, dokud ty elektromobily nebudou lepsi nez to cim jezdim ted, nemam duvod si je kupovat a budu je "blazeovane ignorovat", to prenecham vam. V momente kdy lepsi budou vstanu a druhej den si ho koupim, pokud zrovna to auto budu potrebovat, ja s nima problem fakt nemam. Proc bych mel kvuli tomu nekam kricet uz netusim vubec. I kdyz, kdyz jde o ZIVOTNI HODNOTY je jasny ze kricet se musi, coz? Nebo ne? Sver se, hlavne to v sobe nedus :-)))
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    STETKINS: aha :-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    DZODZO: mozna ti to uniklo, ale zakonodarstvi jde smerem zakazu spalovacich motoru, takze pokud nekdo bude chtit auto, musi si koupit to elektricky. To je jak v matersky skolce :-)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DZODZO: Prosímtě, ty bys taky neměl rozvíjet teorie o věcech kterým nerozumíš. Z banánový republiky si spalovák fakt nedovezeš, stejně jako si dneska nedovezeš Euro 3 spalovák z Indie.

    Teda dovýzt si ho můžeš, ale nemůžeš s ním jezdit.

    A s pistolí u hlavy mu to nikdo nutit nebude, ale zakáže mu koupit si novej spalovák (pokud někdo nevyřeší syntestický paliva, který ale zase budou drahý). Tahle pointa je zase docela pravda a osobně si třeba nemyslím, že ten zákaz je dobře. Do konce 30. let by stejně drtivá většina zákazníků přešla na EV, protože to bude výhodnější, ale tím zakázem se proti tomu spíš vytváří zbytečnej odpor.

    Lidi jako Blowup by elektromobily ještě 10 let blazeovaně ignorovali a pak by si to šli koupit, protože by zjistili, že je to lepší. Takhle je to nutí křičet na mraky a vztekat se a ve výsledku je to spíš přiměje tomu házet klacky pod nohy.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BOBASH: tak si kupi ojete alebo si necha doviezt z nejakej bananovej republiky, kde to budu vyrabat, ale to nie je tak, ze by mu niekto stal s pistolou pri hlave a vravel mu "bud si kupis elektromobil alebo tu teraz na mieste skapes", to proste este tych 13 rokov nebude pravda, urcite nie pravda pisana CAPSLOCKOM
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    BLOWUP: Hele uvědomuješ si, že řeč o životních hodnotách byla v narážce na to jak vehementně sem píšeš ty bláboly? Byla to narážka na tebe - tím, že to pak napíšeš ještě pětkrát, děláš akorát pitomce ze sebe....ale to je asi tvůj cíl tady obecně, takže asi cajk..
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BLOWUP: Třeba tenhle blábol je ukázka tý druhý věty DZODZO:

    DZODZO: On měl asi na mysli to, že si za 13 let nebude moct koupit nový auto na benzín, což je pravda. Taky je pravda, že pořád budou věci, ve kterých budou elektromobily horší (ani za 13 let běžný elektromobil neujede to, co stará XC70 D5 na nádrž), i když ve spoustě jiných budou mnohem lepší a díky tomu se prosadí i kdyby EU zrušila plány na zákaz ICE.

    A větu "starý benzínový auto je špatný, protože ztvrdlý gumičky propouští wind noise" si píšu do deníčku do kategorie "moudra internetových odborníků na auta".
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BLOWUP: V týhle diskusi působíš jako člověk, kterej tématu sice moc nerozumí, ale bytostně ho uráží, protože svět už nebude tak, jak ho znal, a tak jde křičet na mraky.

    Jinak moji přítomnost v tomhle klubu vysvětluje především to, že se elektromobilama hned z několika úhlů zabývám profesionálně. Proto se tady taky vysmívám jak starým mužům křičícím na mraky o tom, jak elektromobily nikdy k ničemu nebudou, tak místní suitě naivních snílků, kteří vzývají božského Elona, přičemž jejich reálné znalosti problematiky by se vešly do dvou tweetů.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BLOWUP: jednoho dne az si budes MUSIET (kto ti to nuti?) elektroauto kupovat, tak uz bude davno lepsie jak popelka co mas teraz, uz len tym, ze 25 rokov stare daily car proste uz je zrezle tu a tam, kde co tam vrze a selesti a stvrdnuta guma okolo okynek tiez uz prepusta viac windnoise ako ked to bolo nove
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BOBASH: hele, ty si tohle o me opravdu myslis? Ne ze by na tom nejak zalezelo, nakonec odpovedet si to muzes jen ty sam, ale pokud ano, tak by to o tobe samym taky leccos signalizovalo a svym zpusobem vysvetlovalo tvoji pritomnost v tomhle jerk circle :-) ZIVOTNI HODNOTY, PYCO! :-)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BLOWUP: Životní hodnotu "chci mít svět takový jako když jsem ještě nebyl starý muž křičící na mraky" ti to očividně trochu narušuje.

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BOBASH: Ja travim vubec prekvapive casu v diskusich ktery jsou mlacenim prazdny slamy, casto teda spis jako tichej pozorovatel. Ony nepostradaji jistou fascinaci, clovek proste najednou ma pohled dovnitr panoptika nejakejch existenci ktery sice nechape, ale presto ho fascinujou, asi jako lidi ktery poradaji turnaje v quiddich a behaj pritom po louce s kostatama mezi nohama. Hlavni duvod proc chodim sem neni proto ani tak muj zajem o vyvoj tyhle technologie - a i kdyz tomu neveris, me to opravdu zajima jako skoro vsechno co se technologii tyce - jako spis ten fanaticko sektarskej pristup kterej se tu praktikuje, jako by slo o zivot. To uz se fakt tak casto nevidi - hele, kde se dozvis ze panikaris, ponevadz existence elektroaut ohrozuje tvoje zivotni hodnoty? ZIVOTNI HODNOTY! :o)

    Ja to tu uz psal vickrat ale napisu to klidne znovu: ja proti elektroautum per se nic nemam. Pokud jednoho dne budou fungovat stejne jako ten muj diesel, tak si ho klidne koupim, me je totiz fakt uplne jedno proc moje auto jede, pokud jede tak jak ma :-) Muj vztah k autum je prostej jakejchkoli emoci, proste chci aby fungovaly tak jak maj, jednou za rok je umeju, nic vic me nezajima. Ze to pro nekoho predstavuje ZIVOTNI HODNOTY je pro me stejne nepochopitelny jako existence lidi ktery hrajou nejaky deskovy nebo pocitacovy hry - vim ze existujou, mam s nima soucit, ale to je asi tak vsechno :-)

    Momentalne to ale bohuzel vypada spis tak, ze az si budu jednoho dne novy auto kupovat, tak si to elektroauto budu MUSET koupit i kdyz bude fungovat hur nez to co mam ted, a navic bude pravdepodobne hnusny jako prdel, ale co uz, moje ZIVOTNI HODNOTY to presto nijak netanguje, nemej obavy :-)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    BLOWUP: No na to, jak ti jsou ty auta jedno, trávíš překvapivě hodně času v diskusi o elektromobilech hádáním se o tom, jakej to je nesmysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam