• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Takhle jsme nakupovali levný elektromobil v Rakousku, funguje to i v Německu:
    Jak si dovézt levný elektromobil z Německa nebo Rakouska
    https://youtu.be/wtjJ73gip68
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    BOBASH: mel , co trafem sodik, jen na chvili:) Jako ja co trafem z vlacku plnil z roztoku soli zkumavky a pak cim dal vetsi nadoby vodikem (a chlorem) pak zapaloval a nebo si hral na Verdun.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BOBASH: jo, takhle jsme na vojně ohřívali vodu. Stačily dva nože, dvě sirky, provázek a kabel do zásuvky. Říkalo se tomu turbo.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PSYCHO: Alkalickej kov jsem neměl. Transformátor s volitelným napětím, co děda udělal k autodráze, dráty, elektrody a vodu se solí jsem měl...
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    BOBASH: Tak ono staci hodit alkalickej kov do vody, ze jo... :D
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    BOBASH:
    jo a kdyz prdis tak ho taky trochu vyrobis
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PSYCHO: Vodík elektrolýzou jsem vyráběl když mi bylo deset...
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    RAGNAROK: Jako vodik? Ale muzu :) Sice ho asi nebude tolik abych nekam dojel, bude to drahy a pravdepodobne u toho prijdu o zivot, ale muzu :)
    To me naucili uz na zakladce v Chemii, co smichat s cim, aby se zacal uvolnovat vodik.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    PSYCHO:
    no ale nemuzes si to vyrobit doma a vo tom toje
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    BOBASH: Ja bych v uctu za nataknkovany vodik rozepsal mnozstvi elektriny kter bylo potreba na vyrobu, uskladneni a transport vodiku a jeste podtrhl to kolik elektriny bylo potreba jen na natlakovani vodiku do auta. Tohle by presvedcilo i ty nejvetsi magory co razi vodik, zvlast kdyz by tankovali jako 3. v rade a cekali by na natlakovani 20 minut :-)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PSYCHO: Cca 3x vic.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    BOBASH: Nezapomen, ze to spotrebuje na stejnou vzdalenost 5-8x vic elektriny nez elektroauto 🤣
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    HERR_FLICK: Je to skvělý. Sice to je dražší než elektromobil, ale zato to hůř jezdí, dýl to tankuje a jako finální bonus na to není infrastruktura.

Boží.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    tak jsem poprvé nabil nový elektromobil, ve středu jsem ho přivezl z Vídně a musím říct dobrý.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    DZODZO: no jo, jenomže to by potom další dvě, spíš ale tři nádrže navíc po 5kg vodíku zabraly dalších 3x 125 litrů a neúměrně zvedly cenu auta, abys zvládl dojezd přes 1200km na jedno tanknutí
    Protože X5 při dálniční rychlosti bude žrát 1.5-2kg vodíku (cena ~300kč)
    Doplnění 4 nádrží bude trvat cca 4x5 minut
    Co mi to jen...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    500 km dojazd nic moc teda by som cakal, ze tymito pseudospalovakmi budu cielit prave na tu skupinu ridicov dieselov, ktori potrebuju davat 1200 km na jeden zatah :)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    KUTAS: 6kg na 500km je celkem husty.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Že by?

Launch of the BMW iX5 Hydrogen pilot fleet
    https://www.youtube.com/watch?v=9paWV10_BiQ
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    MINER: Tesla to tak dela.
    MINER
    MINER --- ---
    MINER: samozřejmě nevím jestli to někdo takto dělá, ale point je že technicky to lze
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam